Spíler a Gozsdu udvarban

Király Dávid - 2012. november 13. 11:49

A Spíler megálmodóját az Angliában szerzett tapasztalatok ihlették, így tudott új színt vinni a budapesti romkocsmák, éttermek, szórakozóhelyek közé egyszerre.

 

A lehető legjobb helyszínt válaszották a Spílernek, hiszen a Gozsdu udvar egyre inkább a vigalmi negyed központjává kezd válni. A Spíler koncepciója elsőre talán kaotikusnak tűnik, de ez csak azért van így, mert nehezen vonatkoztatunk el a többi fővárosi helytől. A Spílerre nem lehet ráhúzni hogy romkocsma, de klasszikus értelemben étteremnek és szórakozóhelynek sem tekinthető. Viszont mindegyik típusból kölcsönöz tulajdonságokat, amelyek ügyes mixelésével egy egyedi helyet sikerült létrehozni. De ne gondoljuk azt, hogy emögött nem áll egy átgondolt koncepció, hiszen hiába is kevernénk a kedvenc ételeink random hozzávalóit, abból nem valószínű hogy egy jó fogás állna össze.

 

 

A belső tér kialakítása dizájnja  modern és mégis egyedi, egy jó adag underground hangulattal megspékelve. Olyan hely, ahova napközben és este is szívesen tér be az ember, akár egyedül, akár társasággal. Tanulni vagy olvasni azért nem a legideálisabb helyszín, mert folyamatosan viszonylag hangosan szól bakelitről az angol elektronikus  zene, és általában nagy a sürgés-forgás a pincérek és a vendégek részéről egyaránt.

 

 

Már a belső tér kialakításánál is hangsúlyos szerepet kapott a konyha, hiszen nyitott az egész. Az étlapon is folytatódik az izgalmas stílus, mind a külalakját, mind a fogásokat tekintve. Az egyik legkedveltebb finomság a héjában sült burgonya, amelyeket különböző ragukkal, zöldségekkel és egy sor egyéb szabadon választható feltéttel tálalnak, 6-800 forint körüli áron. Az étlapon találunk még kézműves kolbászokat, kenyérlángosokat, hamburgeket, de vannak olyan klasszikus magyar fogások is mint a gulyásleves vagy a hortobágyi palacsinta. Az árak szerencsére nincsenek angolszász színvonalon, nagyjából 2 ezer forintért már jót lehet enni, de mindig vannak különböző akciós menük is. Az itallapon is számos olyan tétel van, amellyel kevés másik helyen találkozunk, főleg ilyen mennyiségben. Rengeteg különleges kézműves sör, 14 féle whiskey, számos bor és koktél tarkítja.

 

 

A személyzetről is csupa jót lehet elmondani fiatalosak, kedvesek, de nem tolakodóak. Néhány napja megnyitott a védett, fűtött terasz is, így még több vendég fér el, és télen sem fognak fagyoskodni. A Spílert mindenkinek ki kell próbálni egyszer, akár egy tömött buliban péntek este, akár egy kellemes vacsorára hétköznap, hiszen az egyébként sokszínű budapesti kínálatban is egyedinek számít.

 

Más finomságok a városban:

Bors Gasztrobár

Fruccola

Dobozka

Befőtt bisztró

ISKOLA Klub

Ha tetszett a cikk, lájkold és írd le a véleményed!