2015. május 29. péntek, Magdolna, Magdaléna és Léna napja

A hivatalos, ünnepélyes megnyitóra még nem került sor, a tapasztalatokat összegző próbaüzem zajlik, de máris roppant nagy érdeklődés kíséri Magyarország első és egyetlen, ötcsillagos – zenei irányultságú - szállodáját. A Hotel Aria Budapest március 15-től fogadja a vendégeket.

Turisztikai tájékoztatóval egybekötött könyvbemutatót tartott Budapesten a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal és a Szlovák Intézet, amelyen a Szlovák Paradicsom és annak idegenforgalmi központja, Igló városa mutatkozott be. A rendezvény a végén szabályos könyvkeresztelővel zárult.

A kezdetben csak buliknak helyszínt adó Birtok, mely a kéktúra nyomvonalára esik, mára menő turisztikai célponttá nőtte ki magát. A festői szépségű Hegyestű tövében, Zánkától nem messze a kíváncsi látogató megtudhatja, milyen is az igazi Balaton-felvidék.

Közel egy hét múlva ismét pályára lépnek a tenisz szerelmesei a Regő Páros Teniszkupán. A társasági élet kiemelkedőnek számító eseményét 1997 óta minden évben megrendezik, és itt a politikai-, gazdasági-, média- és sportélet ismert egyéniségei mérhetik össze tudásukat.

kiemelet ajánlataink

Különleges hangulatú gyógyfürdő az ország egyik legjobb gyógyvizével rendelkezik. Fürdőszolgáltatás, gyógyszolgáltatás, kemping tartozik a fürdő tevékenységi körébe.

Sümegen, a több mint hét évszázada épült Sümegi Vár lábainál fekszik a Hotel Kapitány Wellness és Konferencia.

A 2008 nyarán megnyitott 4 csillagos Anna Grand Hotel **** Wine & Vital a Balaton északi partján, Balatonfüred történelmi központjában található, mely az 1800-as évek óta Magyarország egyik kulturális centruma, a balatonfüredi Anna Bálok helyszíne.

Rovatok
Budapest

Hódítsd meg Budapest leggyönyörűbb részeit a padthai workout kihívássorozaton, ahol egy teljesen új mozgásforma kipróbálására lesz lehetőséged. Az esemény célja egy olyan sport megalapozása, amely egyesíti magában mindazt, amit egy edzéstől elvárhatunk. Nem kellenek hozzá speciális eszközök, hanem csak Te, egy jó csapat és egy csodálatos város. Május 27-én Budapest kedvenc wokbárja útjára indítja az első kihívást, amely a nyár során heti rendszerességgel folytatódik tovább.

Napfény, emelkedő hőmérséklet, közelgő nyár – ilyenkor az emberek többsége már nem igazán vágyik arra, hogy beüljön valahova. A mi kedvenc kiülős helyeinket ajánljuk most mindenki figyelmébe.

Tizenkét minősített fürdő huszonegy szolgáltató egysége közül elsőként a budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda kapta meg a legmagasabb, ötcsillagos fokozatot. A védjegyet szimbolizáló táblát Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója vette át a fürdő éttermében rendezett ünnepélyes védjegyátadáson Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkártól (NGM) és Czeglédi Gyulától, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnökétől.

gasztronómia

Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

Miért is? No, ezt majd a végén eláruljuk. Addig legyen elég annyi, hogy ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, ismét a Millenárison jelentkezik az 5. magyar Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be, számos változatban.

Pár éve indult Magyarországon egy kezdeményezés, melynek lényege, hogy a fagylalt napján minden, az akcióban részt vevő fagyizóban féláron fagyizhatunk. Emellett a szokás része az is, hogy a fagyizók egy, a környezetükben lévő közintézményt, például kórházat vagy óvodát is meglepnek egy kis finomsággal. Íme a budapesti fagylaltozók listája, ahova ma érdemes betérnünk.

művészet, kultúra

Budapesttől Londonig, hat helyszínen is láthatja az idén a közönség – június 29. és július 3. között - az Armel Opera Festival előadásait, és akkor a rádió és televízió közvetítéseket még nem is említettük. A műsoron sokak által jól ismert és kedvelt darabok mellett Magyarországon még sohasem játszott, mű is szerepel.

Szűknek bizonyult a DUAL ART Galéria a budapesti Királyi Pál utcában, amikor az ismert művész-házaspár „Egyensúly” című kiállítását nyitották meg. Olyannyira, hogy az ilyenkor elmaradhatatlan – szakértő, műértő által tartott – megnyitó beszédet is a galéria előtt az utcán mondták el.

Ha feltennénk a kérdést: ki tudja, hol van Diszel és mi az Első Magyar Látványtár, helyes választ bizonyára csak nagyon kevesektől kapnánk. Pedig méltó volna rá, hogy sokan ismerjék, felkeressék, felfedezzék értékeit. A helyet, a gyűjteményt, mindazt, amit a szorgalom és a lelkesedés 1990 óta felhalmozott és bemutathatóvá tett.

érdekesség

Magyarország egyik legvadregényesebb vonalvezetésű, magashegyi hangulatú erdei vasútját építi újjá és teszi turisztikai célra alkalmassá - uniós támogatás segítségével - a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A pálya rekonstrukciója májusban kezdődik és várhatóan augusztusban zárul. A pályaépítést követően kerül sor az üzembehelyezési eljárásra, próbaüzemre. Az üzemengedély megszerzésével párhuzamosan elkészül a gördülő állomány és a turistákat kiszolgáló épületek is. A jövő tavaszi üzemkezdet után napelemes kisvonatok is fognak járni a nógrádi erdőkben.

Téli szállását elhagyva, visszatért állandó helyére, az Országház mellett felépült Látogatóközpont elé, Európa legöregebb folyami hadihajója. Fegyverei elnémultak, ma már kizárólag békés célokat szolgál, jelentősége több szempontból mégis kiemelkedő.

Utolsó hetéhez érkezett az Optikai illúziók – Fedezzük fel az agy és a szem titkait! címmel megrendezett látványos interaktív kiállítás a káprázatok, tévedések és megtévesztések, azaz az optikai illúziók világából kínál ízelítőt.

könyv

Szakkönyv ugyan, de akár tankönyv is lehetne a kötet, amit a napokban mutattak be a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. Ennyire részletes, alapos feldolgozás eddig még nem jelent meg Magyarország szerepéről az I. Világháborúban. Eloszlat sok félreértést, cáfol tévhiteket.

Katonák gyakrabban, hadtörténészek ritkán írnak memoárt. Hogy a hadtörténész katona is legyen és már katonaként részletes, alapos feljegyzéseket készítsen – ráadásul mind fenn is maradjon érintetlenül – nos, ez még sokkal ritkább. Esetünkben erről van szó.

Bizonyára sokan vannak, akik ennek a felszólításnak gyakran tesznek eleget és még többen, akik ugyan gyakran tennének, de nincs rá mindig módjuk. Ez utóbbi csoport létszámának növekedéséhez most egy új könyv is hozzájárul.

koncert, fesztivál

A pünkösdi Alfa Fesztivál május 22-én, nevéhez hűen nyitja meg a fesztiválszezont. A különleges rendezvény 2015-ben rendkívül kedvező belépti díjjal hívja a bulizni vágyókat, hiszen a fesztivál teljes programja INGYENES lesz. A Bázis idén is a várpalotai Cseri Parkerdő, a színes zenei felhozatalnak köszönhetően az Alfán egy nagy baráti társasággá olvad majd össze a pop, rock, punk és a rap rajongói tábor.

A tavasz egyik legjobban várt elektronikus zenei rendezvénye kétségkívül Fritz Kalkbrenner budapesti dupla fellépése április 16-án és 17-én az Akvárium Klubban!

Budapestre jön a generációk zenei ízlését meghatározó Thievery Corporation alapítótagja, Rob Garza! A nu-disco pioneer Budapest egyik legizgalmasabb zenei - kulturális eseménye, a Petőfi Rádió BACKSTAGE vendégeként lép fel február 12-én, csütörtökön az Akvárium Klubban.

Blog ajánló
Egy nap a városban Kanpai Izakaya: Váratlanul jó japán nyílt Pesten
Újlipótvárosban lakom, szóval amikor azt mondom, hogy a Szent István körút, meg úgy általában a Nagykörút siralmas állapotban van, ahol szinte csak szakadt helyekkel és nyomorúságos odvakkal találkozol, nem valami távoli városrészről beszélek, hanem a szűkebb környezetemről. Nyilván akadnak remek kis kocsmák, éttermek, de az összhatás annyira sivár, hogy jobb nem kísérletezni. Ennek megfelelően egyáltalán nem értesültem arról, amikor egy köpésnyire tőlem nyílt egy japán étterem, mert a városnak ez a része nálam vakfoltra esik. Nyilván #2: én lepődtem meg a legjobban, amikor néhány véletlennek köszönhetően ott ültem az étteremben, faltam az algát, ami annyira ízlett, hogy legszívesebben repetáztam volna belőle. De annyi mindent meg kellett még kóstolni! Időközben kiderült, hogy a Kanpai Izakaya nem előzmény nélküli étterem, az egyébként szenzációs Fuji tulajdonosai nyitották valószínűleg azzal a szándékkal, hogy a náluk megszokottnál valamivel alacsonyabb árakkal, de még mindig kiemelkedő minőséggel csáklyázzák meg Pestet, de hogy miért pont erre a vigasztalan környékre költöztek, rejtély. Sebaj. Lépjünk ezen túl. Lényeg, hogy bónuszos menüt ettünk, szóval féláron fogyasztottunk, és ilyesféle fogásokat kaptunk: Umeshu (japán szilvabor), zensai moriaewase (zöldséges vegyes előétel), miso leves, spárgás-tonhalas szusitekercs, gyu oonzu oroshi (12 dkg  vaslapon grillezett újzélandi bélszín steak, ponzu szosszal és jégcsap retekkel), wagashi (házi készítésű joghurtos édesség friss gyümölcsökkel), végül egy csésze forró japán zöldtea érkezett.  Nézzétek csak a fotókat, micsoda gyönyörűségek: És az a helyzet, hogy tényleg fantasztikusan jót ettünk. A kedvencem az egész menü betolása után is az előételként feltálalt alga-shiitake-gomba-kombó volt, ami legalább olyan friss és finom, mint amilyen rémesen hangzik. A misót úgy készítették el, ahogy kell, egyedül talán a szusit éreztem kicsit pazarlásnak ebben a menüben, de ez az én hibám. Elhiszem, hogy van különbség a jobb helyek és a Nobuhoz hasonló csúcséttermek szusija közt, de én nem érzem: nekem egy bizonyos szint fölött ugyanazt az élményt adja mindkettő, éppen ezért amikor drága japán étterembe megyek, sosem kérek szusit, csak hát itt ugye a menü része volt. De szerencsére végül megjött a bélszínsteak, ami a jégcsap retekkel és a salátával megint feltekerte az élménypotmétert. Végül összesen 11 ezer forintot fizettünk két főre, de ugye féláron volt a menü, viszont az étlapot elnézve amúgy sem katasztrofálisan drága a hely, 6-7 ezer forintból már jól lehet lakni, ha nem a legdrágább fogásokat kéred, ami ilyen minőség mellett tökéletesen megfelelő ár.  Kanpai Izakaya Budapest, Szent István körút 17 +3613010373 H-Cs: 11:30-23:00 P-Sz: 11:30-24:00 V: 11:30-21:00
Egy nap a városban Bubi: érdemes-e belevágni? Két hónap tapasztalata egyben
Több mint két hónapja használjuk Ádámmal és még két másik tettestársunkkal a Bubit úgy, hogy csak egyetlen féléves előfizetést vettünk, szóval fejenként havonta 333 forintba kerül a szolgáltatás. Ami elég jó. Összeszedem most gyorsan az addigi tapasztalatainkat, hogy könnyebb legyen döntened, ha még mindig nem tudnád, hogy belevágj-e, vagy sem. Ha nagyon röviden kell válaszolni a kérdésre, akkor: Vágj bele! Volt néhány bosszantó apróság az elmúlt időszakban, de nagyon sokszor ért az az élmény, hogy az  önelégülten ültem a bringán, mert megint sikerült megoldanom egy olyan helyzetet, ami Bubi nélkül elég problémás lett volna. Mennyire zseniális vagyok már, hogy eszembe jutott a bérlet. Ha te is zseniálisnak akarod érezni magad, akkor érdemes lecsapnod az előfizetésre. Szóval a lényeg: az informatikai rendszer a legtöbbször csodálatosan működik. Odahúzod a telefonod kameráját a bringákon elhelyezett QR-kód fölé, és már azelőtt megkapod a kioldásra jogosító gombot, hogy az objektív fokuszált volna. Esküszöm, homályos pacát látsz még a kijelzőn, de már bérelheted a bringát. Ez van az esetek 90 százalékában. A maradék tízben viszont vér, verejték és könnyek. Előfordul ugyanis, hogy a rendszer teljesen lehal, ilyenkor először a QR-kóddal próbálsz bérelni, de nem sikerül, átmész még három másik bringához, de ott sem jársz sikerrel, aztán megpróbálsz kódot pötyögni, először a biciklin, aztán az állomások központi kijelzőjén, ami a kicsit béna gombok miatt eleve kemény meló, aztán a végén, amikor feladod, csekkolod a mobilod és látod, hogy hivatalosan négy bringát kibéreltél és ketyeg az óra. De nem tudod kivenni a bicikliket, hogy lezárd őket, hiszen eleve nem oldott fel a lakat. Az informatikai rendszer fulladozása elég frusztráló tud lenni és persze, hogy akkor jelentkezik a probléma, amikor ki van számolva az időd és sietnél és épp nagyon számoltál azzal, hogy leugrasz a buszról és máris felnyergelsz egy bringára.  Hát nem. Nem mindig. A biciklik állapota egyébként meglepően jó, talán ha egy leharcolt példányba futottam bele, ami összehasonlíthatatlanul jobb arány a párizsi Vélibénél.  És ha már szóba került az európai bringabérlés mekkája és legfényesebben ragyogó csimborasszója: a Bubi alapvetően ezerszer jobb szolgáltatási színvonalat nyújt, mint a Vélib. Az elmúlt héten elég sokat bringáztunk Ádámmal Párizsban, és a Bubi után egyszerűen rettenetesnek tűnt a rendszer. Nincs például QR-kód-olvasó, nem elég a mobilodat magaddal vinni, hanem kell a spéci kártya, de ez a legkisebb baj. A legnagyobb az, hogy az állomásoknak két állapotuk van: - Teli - Üres Az üres problematikája nyilván nem igényel magyarázatot. Volt, hogy fél órát vártunk bringára, mire el tudtunk indulni, mert a környék összes kölcsönzőjéből hiányzott az összes bringa. De a teli még nagyobb gondot jelent: nem tudod lerakni a kibérelt biciklit. Ketyeg az óra, fél óra után már fizetős, 25 perc alatt megérkezel a következő állomásra, de utána még vagy 15 percig körözöl, mire le tudod rakni a bringát: sokkal messzebb a céltól, mint szeretnéd. Párizsban egyszerűen nem működik a biciklik terítése, a budapesti helyzet ehhez képest tejjel-mézzel folyó Kánaán, ahol mindig van elég bringa, de hely is. És ha még sincs, még mindig van egy spéci lakat, amivel le tudod zárni a spéci vasrúdhoz, sőt, nem is egyet, hanem akárhányat, nézzétek, mi történt például velem, amikor egyik este nem találtam helyet, de már az előttem odaérkező négy bubis sem: Semmi. Van megoldás. És ha van bérleted, rájössz, hogy a bringát mennyivel többre használhatod, mint elsőre gondolnád. Például: esős időt jósolnak, saját biciklivel már nem indulsz el, mert hazafele jöhet a monszun. De Bubival elindulsz, mert legfeljebb visszafelé már busszal jössz, nem kell a bicikli sorsa miatt aggódni. Vagy: tökre nem hivatalosan, de egy kisebb gyereket simán be lehet ültetni az első kosárba, akivel így akkor is sokkal gyorsabb lesz a közlekedés, ha csak tolod a bringát. És a bevásárlószatyrokat is ráaggathatod a kormányra, amivel két legyet ütsz egy csapásra: Szóval az informatikai rendszer néha bénázik, de alapvetően nagyon jól működik, ahogy az egész Bubi. Persze a hálózat még nem elég nagy és a biciklikkel lehetetlen emelkedőre feltekerni, olyan nehezek (ebben a Vélib jobb), de amúgy egy nemzetközi szinten is tök jó szolgáltatással van dolgunk. Uff.
Egek Ura Óriásgépre vált az Emirates
December elsejétől Boeing 777-300-as repülőgépekre cseréli a jelenleg használt Airbus A330-asokat az Emirates a Budapest és Dubai között közlekedő járatokon, ezzel pedig irányonként csaknem száz férőhellyel növeli a kapacitását – jelentette be Horváth Gábor, az Emirates légitársaság magyarországi képviselet-vezetője. Ez az egyik legnagyobb kapacitású repülőgép, s ilyennel még soha nem közlekedett légitársaság a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A gépcsere nem lesz hatással a jegyárakra – szögezte le a légitársaság képviselője. A piac logikája szerint, mivel nő a kapacitás így a verseny, a kedvező jegyárak stabilizálódhatnak. Az új típussal üzemeltetett járatokon 12 first, 42 business és 310 turista osztályú hely van, így hetente több, mint ötezren utazhatnak a két város között a légitársaság járatain. Ez egyébként azt is jelenti, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben júniustól nem vezetik be a budapesti útvonalon az első osztályt, az a nagyobb gép beállításával indul el. E döntés oka elsősorban az, hogy nem kívánják csökkenteni a turistaosztályon elérhető helyeket, a három osztállyal felszerelt Airbus A330-asok beállítása pedig ezzel járna. A tavaly októberben indult járat foglaltsága jelenleg nyolcvan százalék körül mozog, amely megfelel egy bejáratott járat eredményének. Ezen belül egyensúlyban van a bejövő forgalom és a kimenő forgalom – mondta el Horváth Gábor. - Látjuk a lehetőségeket, és biztosak vagyunk abban, hogy a nagyobb géppel is meg tudjuk tölteni a járatokat – mondta Thierry Aucoc, az Emirates európai és oroszországi kereskedelmi működésért felelős alelnöke. Hogy a budapesti járat milyen üzleti eredménnyel működik, arra a vezető nem kívánt válaszolni, mindössze annyit mondott, hogy a cég nyeresége publikus, s a magyar járat töltöttsége megfelel a légitársaság átlagának. Hozzátette: a géptípus váltás megduplázza, s irányonként húsz tonnára növeli az árufuvarozási kapacitást Budapest és Dubai között. A cargo-telítettség egyébként ugyanúgy nyolcvan százalék körül alakul, mint az utastöltöttség. Horváth Gábor idézte a szállodaszövetség egyik felmérését, miszerint az első negyedévben 5,7 százalékkal több vendéget fogadtak a budapesti szállodák, s azokból az országokból, ahonnan az Emirates utasai jönnek, húsz százalékos a növekedés. Az új Boeing 777-es gépen ággyá alakítható business class ülések várják az üzleti utazókat, a turista osztályon 750 szórakoztató csatorna közül választhatnak az utasok. Dubaj éves turistaforgalma 12 millió, összehasonlításképpen, Párizsban 15,8 milliós a forgalom. A város célja, hogy a közeljövőben húszmillióra növelje ezt, ennek érdekében óriási beruházásokat hajtanak végre a szálloda- és a turisztikai iparban.  
Egek Ura Új formában a Wizz Air
Tegnap a sajtóval és a barátaival ünnepelte 11. születésnapját és az új arculatának a bevezetését a Wizz Air. Annyit posztoltam mostanában a Wizz-ről, hogy szinte elárasztotta a blog címoldalát, de csak azért nem mondom, hogy egy ideig ez lesz az utolsó, mert tudom, hogy még mostanában készülnek valamire és nem lövöm le a poént. Tekintve viszont, hogy az ünnepi alkalom ezúttal egy levegőben rendezett sajtótájékoztató és divatbemutató is volt egyben, pár kulisszatitokkal megpróbálom összefoglalni, mi történt. Elvégre, ritkán kap az ember jó minőségű ételt egy Wizz Air gép fedélzetén, méghozzá ingyen. Ilyet. (A posztot érdemes továbbolvasni, mert kiderül az is, milyen vicces volt az egyet fizetsz kettőt kapsz jegyakció.) Érdemes talán ott kezdeni, hogy tavaly Katowicében egy hatalmas partyval ünnepelték a tizedik szülinapot (pontosabban az első járat felszállásának tizedik évfordulóját), de akkor még nem volt kész a story. Úgy értem, a menedzsmentben akkor még senki nem tudott igazán felszabadult lenni, mert bár jól ment a szekér, tudták, hogy komoly feladatok tornyosulnak előttük. Azóta sikeresen vették a londoni tőzsdei bevezetést, az árfolyam jó, az olajár alacsony, szóval, a tegnapi napot egy elégedett, felszabadult, pozitív légkör övezte. Pedig az egész napot csaknem meghiúsította egy hangárajtó. A Lufthansa Technik hangárjában pihen az új festésű, 2009-ben gyártott Airbus A320-as, ahonnan dobpergés kíséretében húzta elő egy push back kocsi, ám a műsor közben a hangárajtó beragadt. Mivel flex hirtelenjében senkinél nem volt, csak abban bízhattunk, hogy az LHT szakemberei elhárítják a hibát, ami szűk tíz perc eltetltével sikerült is, az új festésű gép tehát kigurult, az ünneplő tömeg pedig elindult Varsóba, a fedélzeten pedig elfogyasztottak két finom szendvicset: A lengyel fővárosban felszállt egy nemzetközi sajtóscsapat, majd sajtótájékoztató kezdődött, amely inkább volt nosztalgikus, mint informatív, hiszen a festést már ismertük, köszönhetően a toulouse-i spottereknek, az egyik legérdekesebb dologról, a prémium tarifáról pedig ugye megelőző nap közleményt adott ki a cég. Szóval, megtudtuk, hogy a weblap gazdagodni fog hamarosan egy már régóta hiányzó funkcióval, a low fare finder-rel, ahol nem azt lehet keresni, hogy adott napon adott helyre mennyiért lehet repülni, hanem, hogy adott időszakban hová lehet a legjobb áron eljutni. Kiderült, hogy lesz mobil site, s hogy idén még érkeznek az Airbus A321-esek, egyelőre nem beszéltek arról, milyen útvonalakon állnak majd szolgálatba, az viszont kiderült, hogy a gépek belső tere is megújul az vizuális megjelenés jegyében. A brand megújítását Váradi József vezérigzagató azzal indokolta, hogy 14 éve, amikor még a „repülés mindenkié” szlogen jegyében a régióban is azt kellett megmutatni, hogy az ilyen utazás nem a leggazdagabbak kiváltsága, ezekkel a színekkel fel kellett, hogy hívják magukra a figyelmet, tehát a rózsaszín-magenta összeállítás átgondolt dolog volt. Most viszont egy fiatalos, dinamikus arculatot kellett sugallni. Nyilván ez is kellően átgondolt volt, ezen a ponton nem is mennék a repülőgép külsejének részletes elemzésébe, mert nem a szakmám, nekem tetszik, de mivel ízlés dolga, lehet velem vitatkozni. A helyzet az, hogy ennyi volt az infó. Varsóból tettünk egy nagy kört, megkerültük a csehországo Ostravát, közben pár karikát rajzoltunk dél-Lengyelországban, a fedélzeten pedig a Wizz igen csinos utaskísérőinek közreműködésével divatbemutató keretében mutatták be az új uniformist. Ha valaki a jövőben nem venné észre a változást, azt meg kell nyugtassam, ne magában keresse a bajt. Ne keressen bajt. A formaruhán ugyanis nagyon finom változtatásokat hajtottak végre, melyek közül a legszembetűnőbb, hogy feltűnik benne az a kék szín, ami a gépek új festésében is új. Apropó, gépek. A teljes dizájnváltás pár tízmillió euróba kerül, de mivel csak a festés miatt nem veszik ki a repülőket a forgalomból, ez hét évre elnyúlik majd. Az újak már új arculattal érkeznek, a régiak pedig a nagykarbantartások alkalmával nyerhetik el új külsejüket. A Wizz Air ma egy sikeres vállalat: 59 géppel 380 útvonalat repülnek, 38 országban, árbevétele durván másfél milliárd dollár. Lehet őket nem szeretni és isteníteni is, ebben az érzelmi ügyben én nem orientálok senkit, hacsakaz nem számít annak, hogy szerintem a legjobb járat a legolcsóbb és közvetlen járat. Esetleg ne induljon reggel hatkor, de más igényem nincs. Az viszont szembetűnő, hogy ennél a cégnéél a dolgozók nagy része nagyon azonosul a márkával, szereti a cégét és büszke a fejlődésére. Ennek pedig bizonyára komoly szerepe van az elért eredményekben. Ja, a legfontosabb: tegnap egyet fizet kettőt kap akciót hirdetett a cég. Reggel még nagyon jó árakat láttam, egyik olvasónk örömmel újságolta, hogy két főre 42 ezerért vett Dubajba jegyet, retúrt. (Köszönjük a jelzést, örülök, hogy megcsípted...) Este viszont már olyan árakba botlottam, amire innom kellett egy bort. Azért összehasonlítottam a ma reggeliekkel is. Hááát, bizonyára az árazó rendszer szoftveres logikájával meg lehet magyarázni a dolgot, de azért ez nem az a fajta ajándék, amit magamnak elképzelek. Itt vannak a képek, milyen volt az ár tegnap egy adott dátumra és milyen ma.
Partnereink


Keress bennünket a Facebookon!