2017. február 27. hétfő, Ákos és Bátor napja
Mindig kell valami új
Révay András
2013.09.27 21:38
A „Raffinée” szó franciául azt jelenti – kifinomult. Bárki, aki megkóstolja a ChocoMe cég legújabb termékeit, egyet fog érteni abban: a névválasztás tökéletesen sikerült. A megnevezés pontosan illik a dobozok tartalmára.

Az eladási statisztikák bizonyítják, hogy a vásárlók által már jól ismert és kedvelt ChocoMe csokoládétáblák nyolcvan százalékán valamilyen liofilizált gyümölcs van. Ez adta az ötletet – árulta el Mészáros Gábor, a ChocoMe tulajdonosa, hogy mi legyen a fejlődés, a továbblépés iránya. Nem akartam, hogy a fogyasztók beskatulyázzanak minket valamilyen termék szerint. Olyasmit akartunk előállítani, ami itthon még nincs. Mivel a cégnek, akitől vásárolunk, van liofilizált meggy- és eperszem is a kínálatában, kitaláltuk, hogy ezeket drazsírozó gépben étcsokoládéval vonjuk be. De nem a megszokott fényes felületű drazsét készítjük, mert az lassú, időpocsékoló munka és másoknak is van olyan.

Helyette a meggyet inkább kakaóporba, az eperszemeket pedig önmagába forgatjuk bele. A szemek egy részéből ugyanis liofilizált eperport készítünk. Mivel nyáron elkezdtük a világ legjobbjának tartott piemonti mogyoró felhasználását is, ebből is készítünk tejcsokoládéval bevont, fahéjporba hempergetett drazsét. Az is nyilvánvaló lett, hogy az újdonságok csomagolása fontosabb, mint a táblás csokoládénál. Ez utóbbiaknál a díszített csokoládé önmagában is szép látvány. A drazsénál ez nincs így. Az volt a cél, hogy a csomagoláshoz készített doboz kínáló funkciót is ellásson. Megjelenése legyen vonzó, de informálja is a fogyasztót a tartalmáról. Már rápillantva azt a hatást keltse, hogy ezt most meg szeretném kóstolni!

A finom golyócskák kisebb betonkeverőhöz hasonló gépben készülnek. Eperből 120 dekát, meggyből másfél kilót, mogyoróból legfeljebb négy kilót lehet egyszerre betenni. A forgódobba kis részletekben adják a gyümölcshöz a folyékony csokoládét, miközben egy csövön folyamatosan levegőt fúvatnak be. Időnként egy-egy szemet kivesznek, kettévágják, így ellenőrzik, milyen vastag már rajta a csokoládé réteg. Csak annyit adnak hozzá, hogy a gyümölcs természetes íze megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérő íze is. Ha a vastagság megfelelő, jöhet a kakaó-, az eper- vagy a fahéjpor és utána már csak a hűtés és a csomagolás következik.

Az eperből és a meggyből – mely nagy, de könnyű - száz gramm, a mogyoróból százhúsz gramm van egy dobozban. A bemutatóval egy időben az interneten, másnap pedig már a kereskedelmi partnereknél is kapható volt mindhárom újdonság. Áruk a táblás csokoládékkal azonos. A ChocoMe új termékeinek sora októbertől egy újabb taggal is gyarapodik majd – árulta el Mészáros Gábor. Cukormentes étcsokoládéjuk alapanyaga a harmonikusan telt ízvilágú, kiváló belga csokoládé lesz, 53,9 százalék kakaótartalommal. Édesítőként a teljesen mellékízmentes maltitolt használják hozzá. Gyümölcsös és olajosmagvas ízesítéssel hozzák forgalomba.

A csokoládék mellé a bemutató más érdekességgel is szolgált. Az idei Hamburgerversenyt a Millenárison tartották június 24-én. A marhahúsból készült hamburger kategória nyertese, a városligeti Pántlika bisztró is jelen volt a csokigolyók bemutatóján. A győzelem titka a kézzel gyúrt húspogácsa kevés faggyúval, az egyéni recept szerinti fűszerezés, a fokhagymás, olívaolajas, kicsit majonézes mártás, no meg a zsemle. A Pántlikánál ez „lassúérésű” kovászolt kenyértésztából készül és kemencében sütik – nem túl szárazra. A zsemle és a hús találkozását sok friss zöldség, jégsaláta, paradicsom, uborka, hagyma koronázza meg. A bisztróban tucatnál is több - különböző városokról elnevezett - hamburger között válogathat a vendég, a városra jellemző ízkombinációban.

www.chocome.hu                                               www.pantlika.hu

Kapcsolódó témák

A Turizmus Világnapján nyitotta meg ismét a kapuit Pest városának legrégibb épülete, így a főváros legújabb turisztikai látványosságává vált. A páratlan építészeti és kulturális örökséggel büszkélkedő Belvárosi Plébániatemplom több mint két éves rekonstrukciót követően újból látogatható és a nyitás után tudatosan törekszik a helyszínben rejlő turisztikai adottságok kihasználására.

Új városrésszel gazdagodott a főváros XIII. kerülete. Az Árpád-híd pesti hídfőjénél egy jelentős területet a rendszerváltás utáni legelső köztársasági elnökről, Göncz Árpádról neveztek el. A kerületnek tehát az eddigi négy – önálló elnevezéssel jelzett – városrésze mellett már egy ötödik is van: a Göncz Árpád Városközpont!

2016.06.28 20:50

Mindannyian tudjuk, hogy Magyarországot évről-évre rengeteg külföldi turista keresi föl és ez a gazdaságunknak jó. Azt is tudjuk, hogy jöhetnének még sokkal többen, tehát a bevételeink lehetnének lényegesen nagyobbak, de hát ezért többet is kell tennünk. Ennek érdekében a tavasszal jelentős változás következett be a turizmus ágazatának hazai irányításában.

Van egy rangos nemzetközi szervezet, melynek mibenlétéről eddig inkább csak az építész szakma legjobbjainak voltak ismeretei. Rajtuk kívül más alig halott róla. Pedig tevékenysége kiterjed az egész világra, szakértőinek véleménye fontos, iránymutató. Ez a szervezet most egyszerre két budapesti kerület munkáját is díjjal ismerte el!

2016.05.28 23:27

Ugyanazon a napon – néhány óra eltéréssel – két szálloda megnyitására is sor került Budapesten. Az AccorHotels 2016. május 24-én, egy ünnepélyes megnyitó keretében mutatta be az első két stílusos szállodáját Magyarországon – az Ibis Styles Budapest Centert és az Ibis Styles Budapest City-t.

Blog ajánló
Egy nap a városban Mi is magunknak készítettük el a vacsoránkat - Budapest Makery
Nemrég nyílt meg a Budapest Makery, egy do it yourself étterem a Dob utcában. Az ígéret szerint bemész, kiválasztod a vacsorádat, amit alapanyagonként hoznak ki, neked kell megsütni, megfőzni. És ez nem valami okos költségcsökkentés, hogy ne kelljen szakácsra költeni. Ez maga a hely _lényege_.  Mi is kipróbáltuk, mennyire működik a koncepció. Kezdjük ott: ez ugyanaz a csapat, akik jópofa villamosalakú kocsikból árulják egy ideje a pereceket a városban (Budapest Bakery). Erről a projektjükről többet nem tudnék elmondani, városkép-projektnek jópofa. A Budapest Makery nevében hasonló vállalkozás az elődhöz, de ezen túl nincs sok köze hozzá. Leginkább egy főzőiskolához hasonlít a dolog, de annál sokkal lazább, kötetlenebb koncepcióval. Itt ugyanis a vendég ugyanúgy bejelentkezik, mint egy étterembe (a nyitvatartási időben bármikorra), kap egy étlapot, amin ugyanúgy ételeket lát, egységárakkal. Az étterem első helyiségében és a galérián hagyományos asztalokkal találkozunk, hátul, egy kisebb részen pedig az asztal-főzőlap kombók, és a bárki által elérhető sütők sorakoznak.  A főzőlapos asztalok gyorsan elkelnek: ezek adják a hely varázsát, itt lehet tényleg együtt sütni-főzni. A hagyományos asztalokhoz csak a sütők használatának lehetőségét kapjuk, a “tűzön” elkészült kajákat ilyenkor a személyzet készíti el nekünk. És persze ha valaki egyáltalán nem akar melózni, mindent kérhet készen, csak akkor meg mi értelme ide jönni, ugye. Az étlap egy tablet. És nem azért, mint a villányi Halasiban, tudniillik hogy megmutassák, hogy ilyen sok pénze van a tulajnak. Hanem azért, mert egy papír alapú étlapra nem lehet rányomtatni egy bazi nagy PLAY gombot, ami elindítja a videólejátszást. A videón az étel elkészítésének módját látjuk, természetesen.  A Budapest Makeryben nincsenek bonyolult ételek, és még az egyszerűeket is előkészítik számunkra. Igényes kis tálcán kapjuk meg az alapanyagokat, amikkel az időt rabló előkészületeket már megtették: minden begyúrva, a töltelék kész, a tészta előfőzve. Igazából már csak össze kell gyurmázni, keverni, formázni az egészet, betenni a sütőbe, vagy megsütni a főzőlapon és kész. Hogyan főzzünk, Very Easy fokozat. Ebből is látszik, hogy a főzőiskolák szellemének itt nyoma sincs. Arról van szó, hogy összejön négy-öt jóbarát, akik többet szeretnének kihozni az estéből, és nem csak beszélgetni szeretnének. Együtt főzni, de az előkészületek és a mosogatás nyűge nélkül, megkavarni, megkóstolni, odanyújtani a másiknak, hogy jé de finom. De nem akarnak akár csak húsz-harminc percnél is többet vesződni egy-egy fogással. Elvégre mégis csak baráti összejövetel, és kíváncsi vagy, hogy most akkor ki kivel is jött össze, meg ki dobott kit. A személyzet egyébként szuperlaza és kedves, és bár vannak hiányosságok még (a videóval nem egyező alapanyagok, amikre egyenként jössz rá, egyes alapanyagok kiváltásának nehézkessége), ezt betudhatjuk a most induló koncepció gyerekbetegségeinek. A Budapest Makery egy újabb olyan hely, amire legutóbb a Playbar kapcsán utaltam, ami a játékosságot, az alternatív felnőttszórakozás lehetőségeit szaporítja. A törzsfejlődés állomásai tehát: Eszünk-e ma? Mit eszünk ma? Hol eszünk ma? Hogyan eszünk ma? Milyen kár, hogy a törzsfejlődés első állomása is mindennapos még Magyarországon.
Egy nap a városban Milyen Széll Tamás 2500 forintos rakott krumplija?
Hogyhogy milyen? Persze, hogy jó. A 2016-os Bocuse d’Or szakácsverseny szerint Európa legjobb séfje nyit egy éttermet a Belvárosi Piacon. Mégis milyen lenne, ami ott készül, ha nem jó? Ezen a szinten már kihívás valami igazán rosszat enni, Széll Tamásnak valószínűleg minden erejét, idegszálát össze kéne szednie és nagyon-nagyon kéne koncentrálnia ahhoz, hogy képes legyen valami ehetetlent összehozni. A Stand 25 nyitónapján viszont úgy látszik, nem koncentrált olyan nagyon, mert fantasztikus volt majdnem minden, amit kóstoltunk. És ez sokszoros jó hír. Mert Széll Tamásról már évek óta lehet tudni, hogy kiemelkedő szakácszseni, de amennyire jó, annyira megközelíthetetlen is volt. Vagy a versenyére készült, amikor csak magának és a csapatának főzött, vagy az Onyxban, ami meg az ország lakosságának a 0,1 százalékát leszámítva mindenkinek megfizethetetlen volt. Nem azt mondom, hogy a Stand 25 olcsó, de már majdnem: három fogás 4900 forint, ami csak az üzemi konyha és a gyorséttermi kaja szintjén tűnik soknak, egy jó étteremben esély sincs ennél kevesebbet fizetni. Vegyünk 1500-nak egy előételt, ezernek egy desszertet, 2500 marad a főételnek: kábé ettől az árkategóriától indul a minőség. Csak épp a világon sehol sem főz rád ennyiért egy kontinens legjobbja, még akkor sem, ha plusz nyolc százalék szervizdíj. És itt Széll Tamás nemcsak egy brand, amivel eladják a helyet, vagy egy arc, amivel képregényszerűen telefestették a falat, ami azért elég fura lehet, mármint szélltamásilag erre a helyre bejárni minden nap. Még csak nem is egyszerű totemállat, aki szerencsét hoz és akinek a díjait kiállíthatják egy vitrinben (egyébként ki vannak állítva). Nem, Európa legjobb séfje ott sürög-forog a konyha közepén két segítőjével és ő készíti neked a jellemzően magyaros fogásokat, nagy tempóban, ötezerért. Ugye, hogy végül mégis eljutottunk odáig, hogy olcsó ez? Vagy nem drága. Főleg, hogy váratlanul nagy adagok készülnek itt, Széll komolyan gondolta, amikor arról beszélt, hogy a fine dining helyett tisztességes bisztrókaját ad, amiből elég a három fogás: én négyet ettem, mert Annával, a lányommal mentem, aki félig már ebédelt, szóval ő csak a desszertet ette meg a sajátjából, az előételt odaadta nekem, aztán utána megbűvölten bámulta a bajnokot, ahogy főz, kábé ötven centi távolságból (bocs). Szóval négy fogást toltam, és problémás volt, embertelen sok a négy, három bőven elég, három pont annyi, hogy egyáltalán nem vagy éhes utána, négytől Döbrögi módjára kóvályogsz, és minden adandó alkalommal szeretnél valahova lepihenni aludni egy fél órát. Na és akkor az ételek: ahelyett, hogy valami nagyon újraértelmezett izéket kapnál, inkább mindenből a lehető legfantasztikusabbat kapod. Szereted a gulyást? Amit a Stand 25-ben eléd raknak, az nem krumplilehelet marhahabbal, benne van ebben minden, ami egy rendes gulyásban, és abban a halmazállapotban, mint a rendes gulyásban, és a végeredmény is valami nagyon hasonló, mint egy rendes gulyás, megtartva annak minden erejét, csak közben sokkal kiegyensúlyozottabb, tökéletesebb és van benne 2-3 csavar, amit próbálsz értelmezni, de nem tudod, mert nem tolakodó, épp csak annyi, hogy minden falatnál meglepetten pislogj a mosolyod fölött. A faszénen grillezett gomba csontvelővel mondjuk hidegen érkezett, emiatt élvezeti értéke nem sok maradt, de ezt betudom az első napnak. Viszont a rakott krumpli céklasalátával: még akkor is a műfaj királya, ha itt rakott burgonyának hívják, pedig ember nem nevezi így. De micsoda rakott krumpli! A rakott krumpliság felsőfoka. És ez a felsőfok nem valami tök más, mint az alaprecept, hanem ez az alaprecept, kis változtatásokkal, őrült tehetségesen és rengeteg tanulás után elkészítve. Felül ropog, középen puhább, alul a tejszíntől krémes, semmiből sincs sok, vagy kevés, semmi sem száraz vagy túl nyers, de miközben ízlelgeted a szájpadlásokon az ízeket, egy másodpercig sem merül fel benned, hogy ez az egész bármi más lenne, mint rakott krumpli. A desszertekre mindig elfogyok a jelzőkből, pedig ez a somlói galuska életem somlóija volt, ritkán szeretem a desszertet, de amikor igen, akkor egész nap enném. Na ez olyan. És akkor az árak tervezhetőségéről: két háromfogásos menü bőven elég két főnek, mellé van fél liter víz 250-ért, plusz a szervizdíj, szóval ha valaki nagyon nem akar túlzásba esni, akár 11 ezer alatt kihozhatja párosban. Ami persze továbbra sem a gyorséttermi menü ára, de hát na, értitek. Ja, és Anna üzeni Tamásnak, hogy puszi. Stand 251054 Budapest, Hold utca 1306309613262H: 8-11 11:30-17K-P: 8-11 11:30-18Szo: 11-22V: 11-18
Városlátogatások Nagyvárad
NagyváradNagyvárad Bihar megye székhelye a Sebes Körös partján fekszik. A régészeti kutatások szerint a hely már a kőkorszakban lakott volt. Nagyváradnak a régmúltból csak vára maradt meg, ami Bethlen Gábornak köszönhető. Nagyváradtól elválaszthatatlan a csodatevő Szent László király kultusza. A város alapításáról számos monda maradt fenn. A legtöbbet idézett legenda szerint Szent László a Körös mentén vadászott, amikor egy angyal jelent meg előtte. A király, Szűz Mária tiszteletére monostort emeltetett, és mivel a területen vár is volt, elnevezte Váradnak. Régi feljegyzések szerint a középkori Váradnak, éppen Szent László hatására, Budánál is több temploma volt. A későbbi évszázadokban a püspökség számos híres tudóst és írót adott a magyarságnak. A Szent László templom ajtaján és mennyezetén is a király életéből vett jelenetek láthatóak, vizet fakaszt a sziklából és templomot épít, vagy kunokat üldöz. A királyt a róla elnevezett templomba temették. A kapcsolódó legenda szerint a holttestét, kérése ellenére, nem Nagyváradon, hanem Székesfehérváron kívánták örök nyugalomra helyezni, ám a király földi maradványait szállító szekér csodálatos módon magától megindult Nagyvárad felé. A XV. században Várad a reneszánsz egyik központja lett, és elnyerte a "felix civitas" (boldog város) jelzőt.Később Ady Endre így fogalmazott: „Ami Nagyváradon történik kicsiben, eleve és jelképesen egész Magyarország sorsa.”Nevezetes látnivalók:A Városháza:Az 1902-1903 között létesített épületegyüttes a Kőrös felőli oldalon látható az óratoronnyal együtt a város szimbolikus létesítménye és meghatározza a városképet. Az 50 méteres torony korábban tűztoronyként működött.Ma kilátóként használják, gyönyörű panoráma nyílik a városra. Persze, ha nem téli, ködös időben látogatunk a városba. Az első szinten található az óra szerkezet mutatja a pontos időt, és minden egész órában az úgynevezett “Iancu Induló” hangzik el a toronyból, felriasztva az ott szundikáló baglyokat.A Szent László templom:Nagyvárad központjának legrégebbi temploma a római katolikusok által épített Szent László templom. Húsz éven át, 1721-1741 között épült, tornya csak később, 1800-ra készült el. Ebben a templomban található Várad legrégibb, még fennmaradt oltára az 1730-as évekből. Az oltárkép Szent Lászlót ábrázolja, amint átadja a székesegyház kulcsait Várad püspökének. A bécsi akadémista festészet egyik művésze, Friedrich Schilcher alkotása, restaurálása folyamatban van.A Színház:A színház 1900 október 15-én nyílt meg, mely az eklektikus építészet egyik legszebb képviselője. A klasszicista jelleg jól ötvöződik a neoreneszánsz elemekkel. Eredetileg Szigligeti Színház volt olvasható rajta, ezt a feliratot az évek során a politikai hovatartozásnak megfelelően cserélgették. Ez a nap más szempontból is jelentős, ugyanis ekkor helyezték üzembe az elektromos közvilágítást. És lőn világosság!A Fekete Sas Palota:A Fekete Sas szálló Erdély egyik legszebb szecessziós épülete. Az épületegyüttes három utcára nyíló kijáratát egy üvegfedelű passzázs köti össze. A fekete sast ábrázoló színes ablak is a város szimbóluma.A Holdas templom:Az ortodox katedrálist mindenki csak holdas templom néven emlegeti. A harangtornya 55 méter magas. Az óraszerkezet alatt helyezkedik el a fekete és aranyszínűre festett gömb, amely mindig a valóságos holdképet mutatja. A Görögkatolikus Püspöki palota:A barokk és rokokó stílusjegyeket ötvöző görög-katolikus püspöki palota a történelem viharai során többször is rendeltetést váltott, szerencsére laktanya nem volt. Ma felújítva csodálhatjuk meg.A Grand Hotel Astoria:Az egykori kávézó megőrizte rendeltetését az idők folyamán. A gyönyörű szecessziós épület földszintjén rendezték be a híres Emke kávéházat, mely helyet adott a fiatal újságírók és költők összejöveteleinek. Itt nyomtatták ki a Holnap antológiát. A kávézó falán ma is látható az a tábla, amely Ady Endre itt töltött délutánjainak állít emléket.Az Ady Endre és társai által alapított „Holnap” irodalmi társaság, a modern magyar irodalom egyik alappillére. A sétálóutcán felállított szoborcsoport Ady Endrét, Dutka Ákost, Juhász Gyulát és Emőd Tamást mutatja egy kávéházi asztal körül. Talán a pincérre várnak?Az üresen hagyott székre bárki leülhet a „holt költők társaságába,” egy kis szellemi feltöltődésre.A szecesszió városának szépségét, a Pece parti Párizs, sajátos báját még a borongós, télutói időjárás sem csökkentette.Nézzünk meg egy videót:  https://www.youtube.com/watch?v=PsD79v54M4U                                                                                                        By vinpet                                                                                                     Forrás: Internet
Irány az USA Miami top 10 látnivaló
Miami városát sokan nevezik Latin-Amerika fővárosának. Rengeteg látnivalóban bővelkedik,  itt található például Little Havana (spanyolul:  La Pequeña Habana) azaz Kis Havanna, a híres art déco negyed és természetesen Miami Beach.Jöjjön most a város top 10 látnivalója, amit mindenképpen nézzünk meg, ha Miamiba utazunk: South BeachA helyiek SoBe-nek nevezik Miami leghíresebb és legtrendibb helyét South Beach-et. Gyönyörű fehér homokos part vár minket, ahol számos beach bar, üzlet, étterem és vízisport központ található. Ha szeretnénk napozni vagy éppen amerikai sztárokat látni, akkor ezt a strandot semmiképpen se hagyjuk ki.Cím: 33139 - a strand a Downtown mellett terül el Art déco negyedEz a történelmi negyed 960 különböző színekben pompázó épületnek ad otthont, amelyeknek az építése az 1920-as és 30-as években kezdődött. Az Art Deco Welcome Center-ben érdemes audio guide-ot (hangos útikalauzt) bérleni, mert akkor magunk is felfedezhetjük az art déco negyed zegét és zugát. Cím: 1001 Ocean Drive, Miami Beach, FL 33139  Lincoln Road“The Road” Miaminak olyan, mint az Ötödik sugárút (Fifth Avenue) New Yorknak. Egy bevásárló utca, ami egyben sétálóutca is. Megtalálható itt minden a Victoria Secret’s üzlettől a Macy’s -ig vagy éppen az Armanitól az Oakley-ig. Ha megéhezünk vásárlás közben betérhetünk egy étterembe is. Megkóstolhatjuk itt a tengeri herkentyűs ételeket, a tacos-t, gourmet pizzát vagy éppen argentin steak-et is. Mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő opciót.Cím: Lincoln Road Mall, Miami Beach, FL 33139 Jungle IslandA Jungle Island - korábbi nevén Parrot Jungle - tulajdonképppen egy interaktív állatkert, ahol találkozhatunk majmokkal, leopárdokkal, tigrisekkel, orángutánokkal, selyemmajmokkal, lemurokkal. Még az állatok etetésén is részt lehet venni. A család apraja-nagyja élvezni fogja ezt a programot. Cím: 1111 Parrot Jngle Trail, Miami, FL 33132Nyitvatartási idő: reggel 10-től délután 17-igBelépő: $39.95 felnőtteknek, $32.95 gyerekeknek Miami top klubjaiHa nem is közvetlenül a látnivalók közé tartoznak, de mindenképpen érdemes legalább az alábbi klubok egyikébe ellátogatnunk, ha Miamiban járunk. Íme pár a leghíresebbek közül, a teljesség igény nélkül természetesen: Club Space, Cameo, LIV, Set and Lounge és a Mansion. A-kategóriás dj-k és táncosok lépnek fel, persze az óriás martinis poharak sem maradhatnak el. Nem árt a dress code-ra - elvárt öltözködési szabályra - odafigyelni, ha belevetjük magunkat a Miami éjszakába, mert a legtöbb helyen nagyon szigorúan veszik, strandpapucsban semmiképp se induljunk el :) Múzeumok minden mennyiségbenTalán nem sokan tudják, de a szuper strandok mellett Miamiban a kulturális élet is igen izgalmas. Számos érdekes múzeumnak ad otthont a város. Ezek közé tartozik a Wolfsonian-FIU - Wolfsonian gyűjtemény, amely felöleli az 1850-1950 közötti időszak művészeti és dizájn remekműveit, 180 ezer kiállítási tárgy; különleges bútoroktól kezdve a festményeken át a ritka könyvekig; MoCA azaz Museum of Contemporary Art North Miami - kortárs művészeti múzeum és a Museum of Science - természettudományi múzeum. Utóbbi egy planetáriumnak és akváriumnak is otthont ad. Little Havana - Kis HavannaMiami latin negyede, ahol, ahogy a neve is jelzi, rengeteg kubai él. A Calle Ocho nevű utcán sétálgatva olyan érzésünk támad, mintha Kubában járnánk. Ha márciusban utazunk Miamiba, akkor egy nagy utcai - zenés, táncos - fesztiválon is részt vehetünk. Miami Seaquarium - Miami ÓcenáriumAmerika legrégebbi ócenáriuma található Miamiban. 1955-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, amely egykor Flipper, a filmsztár delfin otthona is volt. Láthatunk itt cápákat, rájákat, krokodilokat, teknősöket, trópusi madarakat, oroszlánfókákat és kardszárnyú delfineket is. Naponta 8 bemutatót tartanak. Cím: 4400 Rickenbacker Causeway, Key Biscayne, FL 33149Nyitvatartási idő: délelőtt 10-től este 6-igBelépő: $59.99 felnőtteknek és $49.99 gyerekeknek. Everglades Nemzeti ParkTermészetjárók figyelmébe ajánlom az Everglades National Parkot, ami Miamitól nem messze található. Az 1.5 millió hektáron elterülő mocsaras és erdős terület rengeteg aligátor, béka, lamantin és madár - pl. A rózsás kanalasgém  -otthona. Egy “gyors” mocsárjáró túrán is részt vehetünk, ahol ebben a különleges csónakban ülve fedezhetjük fel a vízi élővilágot.  Elég türelmesnek kell lennünk ahhoz, hogy a ritka élőlények közül megpillantsunk akár egyet is. Cím: 40001 State Road 9336 Homestead, FL 33034Belépő: $20 járművenként. Szervezett mocsárjáró túrára jegyet Miami belvárosában - Downtown - foglalhatunk. Vizcaya Múzeum és ParkA Vizcaya Museum and Garden-t 1916-ban a milliomos agglegény James Deering építtette. Álma volt, hogy egy olyan házban lakjon, ami egy 16. századi olasz villára hasonlít. 1000 embert alkalmazott, amelyeknek 7 évbe telt mire megépítették különleges és extravagáns otthonát. A villában 34 szoba van, amelyekben csak antik bútorok és műtárgyak vannak. Képzeljük csak el azokat a partikat, amiket Mr. Deering adott a filmsztároknak, akik előszeretettel sereglettek köré. A gyönyörű kertben is érdemes sétát tennünk; számos szobor, szökőkút és tó látható. Cím: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129Nyitvatartási idő: reggel 9:30-tól délután 16:30-ig.Belépő: $18
Partnereink


Keress bennünket a Facebookon!