2019. április 23. kedd, Béla napja
Hogyan kövessük élőben a Kékszalagot?
Kiss Kriszta
2015.06.30 10:45
Nem kell aggódni: aki személyesen sem a vízen, sem a parton nem tudja követni a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíjat, nem fog semmiről sem lemaradni. A Kékszalagok történetének egyik legnagyobb kommunikációs és technikai csapata gondoskodik arról, hogy folyamatosan nyomon lehessen majd követni Európa legnépesebb tókerülő vitorlás versenyét. Sokan már most érdeklődtek, hogy idén milyen csatornákat érdemes figyelni - ezért most összefoglaljuk a lehetőségeket.

Élő televíziós közvetítés
 
A DigiSport televízión csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik az élő közvetítés. 35 fős szakmai stáb gondoskodik arról, hogy aki a képernyő előtt követi a regattát, ne maradjon le semmiről. Négy kamera dolgozik majd, ebből három a vízen lévő motorosokon, egy pedig a Tihanyi-szorosban telepítve sugározza majd a képeket a LiveU rendszeren keresztül.
 
Az adást a balatonfüredi Vitorlás Étterembe (ezen a helyen köszönjük a lehetőséget és a támogatást!) települt technikai stáb fogja össze. Az étterem víz felőli teraszán rendezik be az élő „stúdiót” – innen Csisztu Zsuzsa műsorvezető az adás folyamatosan cserélődő vendégeivel kommentálja az eseményeket. A motorosokon lévő szakkommentátorok 
(Bakóczy Kálmán és Rétczey Gusztáv) segítenek majd abban, hogy a laikus nézők is értelmezni tudják a látott képeket.
 
A gyors motorosok folyamatosan lépést tudnak tartani a mezőnnyel, de hogy a rajt legszebb pillanatairól se maradjunk le, képeket kapunk majd egy paplanernyővel a hajók felett repkedő operatőrtől és egy drónról is, amely a balatonkenesei bójavételt közvetíti majd.
 
Az adás körülbelül 11 óráig csak a Kékszalaggal foglalkozik, ezután váltakozva számolnak majd be a hét második legfontosabb sporteseménye, a wimbledoni tenisztorna :) és a Kékszalag történéseiről. Élesztős Zoltán, a DigiSport szerkesztője megígérte, hogy semmilyen fontos eseményről nem maradunk majd le.
 
Az adás este 8 óráig folytatódik, s a gyors katamaránok sebeségponteciálját ismerve, így a befutó képeit biztosan látni fogjuk. Az adás egyébként a helyszínen, a Vitorlás téren elhelyezett ledfalon is nyomon követhető majd. Ahogy látni lehet majd a pénteki sebességi verseny, az Audi Ultra Cup rohanógépeit is. 
 
Online közvetítés a kekszalag.hu-n
 
A kamerák képeit illetve a DigiSport adását a weben is nyomon lehet követni. A verseny honlapján, a kekszalag.hu felületen csütörtökön már megtalálható lesz az a link, amelyen keresztül nézni lehet a televíziós közvetítést. A televízióhoz képest itt mindent 10 perc késleltetéssel látunk majd, s amikor a DigiSport éppen Wimbledonba kapcsol, akkor Dénes István szakújságíró kommentárjaival és vendégeivel élvezhetjük a versenyt.
 
Aki saját maga szeretné elemezni a hajók taktikai lépéseit, az a GPS-nyomkövetők alapján figyelheti a választott útvonalakat. A szervezők szerda este hatvan ilyen nyomkövetőt osztanak ki, ezekről azonosíthatjuk majd be az esélyeseket. A GPS-térkép szintén a kekszalag.hu-n található linkről lesz elérhető.
 
Aki csak néha tud majd ránézni az oldalra, annak „Percről percre” című rovatunkat ajánljuk majd. Itt a rendezőktől és a versenyzőktől származó információkat osztjuk meg az olvasókkal - ugyancsak a kekszalag.hu-n. 
 
Igyekszünk képekben is nyomon követni a versenyt – Szekeres László és fotóstábja motoroson követi a versenyzőket, és folyamatosan küldi a felvételeket a sajtóközpontba, ahonnét gyors feldolgozás után igyekszünk rövid idő alatt elérhetővé tenni mindenki számára. A képek megtalálhatók lesznek a Fotótárban, és regisztráció után még nagyobb méretben is letölthetők.
 
 
Kapcsolódó témák

A két állítás látszólag ellentmond egymásnak, ám a történelem teremthet olyan helyzetet, ahol ez a kijelentés mégis igaz lehet. Az Alföldön, Budapesttől mindössze 76 kilométer távolságra, Cegléd és Nagykőrös között fekvő Nyársapát esetében éppen egy ilyennel találkozunk. A honfoglalás korából nincsenek rá vonatkoztatható adatok. Első írásos említésétől, 1367-től, önálló községgé válásáig, 1954-ig, legalább kilenc birtokosa volt, a Clarissa apácáktól a Rákócziakig.

Szokatlan, de roppant érdekes film bemutatóját tartották Budapesten, a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjában. Témája – anélkül, hogy látták volna – ismerős minden olyan család számára, ahol „tizenéves” korú gyermek él. Napjaink egyik nagyon nagy problémájáról, a fiatalok drogfogyasztásáról szól.

Ne lepődjön meg, aki ezt a szót még soha nem hallotta. Nincs vele egyedül – mostanáig. Ám aki jelen volt Budapesten a Nagycsarnokban a Portugál napokon, nemcsak a szóval, de a szappannal is találkozhatott. No és persze volt ott még sok más.

A 20. – jubileumi - Magyar Termék Nagydíj Védjegy kitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét”, a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében adták át a díjazottaknak. A zsúfolásig megtelt teremben olyan vállalatok képviselői ültek, akiknél tevékenységükben az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt.

A Deutsche Telekom valamennyi európai vállalata, így a Magyar Telekom is bemutatta 2016-ban a „Sea Hero Quest” (A tenger hőse) elnevezésű új mobiljátékot, amely a szórakoztatás mellett nemes célt is szolgál. A több platformon játszható mobiljátékot abból a célból fejlesztették, hogy elmélyítse a térbeli tájékozódásról meglévő tudományos ismereteket, illetve információval szolgáljon arról, hogyan működik agyunknak ez a területe. A játékot most továbbfejlesztették és kiterjesztették.

Blog ajánló
Városlátogatások Ismerkedés Linz városával
Ismerkedés Linz városávalA település említésére azonnal a nálunk is kedvelt sütemény jut eszembe. Próbáljuk jobban megismerni ezt a Duna festői ölelésében fekvő szép várost.A történelme a kelta időkre nyúlik vissza, akik Lentos néven alapították a mai Linz elődjét. Később a rómaiak Lentia (Csónak) névre keresztelték a települést, mely a 19. századig csupán néhány háztömbből és a várból állt.Linz ausztriai iparváros, ma is fontos gazdasági központ, a felső-ausztriai tartomány székhelyeként a harmadik legnépesebb osztrák város, mely az elmúlt évtizedekben látványos átalakuláson ment keresztül.Linz a változások városa, ahol azonos hangsúlyt kap a tudomány, a művészet és a fejlődés. 2014-ben a város elnyerte az UNESCO-tól a Médiaművészetek városa címet is. A számos érdekesség mellett Európa egyik legmodernebb technológiai központja is itt található. Linznek saját hegye is van, az 537 méter magas Pöstlingberg. A hegytetőn emelt búcsújáró templom egyik nagy bástyájában mesevasutat rendeztek be a gyerekeknek.Kedvező időben érdemes a város felülnézetben is megtekinteni, de ehhez nem kell sárkány-repülni vagy helikopterrel körözni, elegendő csupán felsétálni a Passage bevásárlóközpont lépcsőjén, és máris a város háztetőin vezető sétaúton találjuk magunkat. A kémények magasságából pazar a kilátás az óvárosra. A belvárosban gyönyörű, barokk épületeket láthatunk. A főtér (Hauptplatz) Európa egyik legnagyobb tere. A tér középpontjában az 1716-ban felállított, 26 méter magas Szentháromság-szobor áll, a tetején aranyozott alakokkal, melyet pestisoszlopként is emlegetnek a szörnyű járvány mementójaként.Az Alter Dom Linz legnagyobb temploma. A barokk székesegyház a 17.-ik században épült.  Robusztus, égbenyúló tornyai között Szent Ignatius szobrát láthatjuk. A templombelső fából faragott szószéke és orgonája fantasztikus látvány.A püspöki templom, a Neuer Dom Ausztria második legmagasabb temploma, neogótikus tornya 134 méterre nyúlik az ég felé. Csodálatosan díszített, festett üvegablakainak egy része a második világháború alatt megsemmisült, ezeket kortárs művészek renoválták nagyszerűen.Linzben járva, feltétlenül kóstoljuk meg a város egyik jelképét, a hagyományos linzer tortát. A sütemény egy kicsit más, mint az itthoni linzerek, a töltelékben többek között mandula és dió is található. A mai gyerekek már a kor szellemének megfelelően "lézer tortának" hívják.Érdekesség, hogy egész Felső-Ausztriában tilos a városokban füvet nyírni, a méhek érdekében. A városban számtalan méhkaptár található, többnyire a házak tetején, és a különleges becsben tartott méhek érdekében vágják ritkábban a vadvirágokkal teli közterületek zöldjét.Nézzünk meg egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=waP41ecrG70                                                                                                   By vinpet
Partnereink


Keress bennünket a Facebookon!