2024. június 18. kedd, Arnold és Levente napja
A 10 legjobb kiülős hely Budapesten - szerintünk
Kiss Kriszta
2015.04.27 15:51
Napfény, emelkedő hőmérséklet, közelgő nyár – ilyenkor az emberek többsége már nem igazán vágyik arra, hogy beüljön valahova. A mi kedvenc kiülős helyeinket ajánljuk most mindenki figyelmébe.

Jónás Kézműves Sörház

A Bálnában helyet kapott trendi söröző teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a Gellért hegyre, a Szabadság-hídra és a Műegyetem rakpartra. Különleges pálinkák és sörök egész hadseregéből választhatunk.

 

Kertem

A Műjégpálya szomszédságában kapott helyet ez a szabadtéri romkocsma a Városligetben családoknak, kutyásoknak, bringásoknak, öltönyösöknek, bárkinek és mindenkinek. Változatos italkínálat és grillételek, koncertek a zöldövezetben.

 

Raqpart

2014 nyarán nyitott meg a Lánchíd pesti hídfőjét betámadó szabadtéri bárterasz. Budapest egyik legszebb panorámájával dicsekszik, háttérben a  Budai Vár, a Mátyás templom és a halászbástya. Hekk and chips, újragondolt kenyérlángos és egyéb finomságok, valamint könnyű nyári koktélok, fröccs és sör szerepel a kínálatban.

 

Terasz

Az Erzsébet-híd pesti hídfője mellett a műfűvel borított területen a fa asztalok, fekete-fehér műanyag székek és hatalmas napernyők jelzik, hogy jó helyen járunk. Szomjúságra gyógyír lehet egy pohár limonádé vagy fröccs, éhség ellen ehetünk a fagyin kívül többek között sajttortát vagy egy finom padlizsánkrémet, valamint igazi csemege lehet a budai panoráma, a vízcsobogás és a Március 15. téren ücsörgők társasága.

 

Akvárium

Az Akvárium Klubban minden este fiatalok gyűlnek össze, iszogatnak és beszélgetnek a parkban vagy a lépcsőkön. Az Akvárium Klub inkább kulturális központnak tekinthető változatos repertoárral, legyen szó egy jó koncertről, egy ütős kiállításról, egy performanszról vagy egyéb előadásról.

 

Gozsdu Sky Terasz

A Király utcai Gozsdu udvar felett kialakított hely célja, hogy az emberek ne csak pénteken-szombaton üljenek be egy italra vagy egy könnyed snack-re, hanem akár a munka után is szívesen lazítsanak, egy igazán extra környezetben. Általában hétfőtől szerdáig inkább a pihentetőbb, kulturális programokban lehet részünk, a hét második felében az elektronikus zenei vonal veszi át a főszerepet.

 

Holdudvar

A Holdudvar a Margitszigeten, fákkal és árnyas padokkal övezett részen talált magának helyet. Egyszerre étterem, szórakozóhely, galéria és kertmozi, így a város egyik legsokoldalúbb közösségi találkozóhelyének titulálhatjuk - minden túlzás nélkül. A tágas belső térnek és a terasznak köszönhetően kiváló választás szimplán iszogatáshoz, akár vacsorához, de még táncra is perdülhet az idelátogató. Tekintettel arra, hogy a zenei felhozatalt inkább az old school dallamok uralják, a retro partik gyakoriak.

 

360 Bar

Az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház tetejére kilépve lábaink előtt hever egész Budapest. Jobbnál jobb borok, gyönyörű naplementék, chill és downtempo zenék biztosítják a lazításhoz szükséges feltételeket. A hely a szabad, urbánus életérzést igyekszik hirdetni, ehhez igazodnak a legmagasabban fekvő rooftop bár design elemei is.

 


Fröccsterasz

Ez az a szabadtéri fröccsbár az Erzsébet téren, amely nem akar semmi másnak mutatkozni, mint egy terasz kocsmának. Árakban a középkategóriát képviselik. Akinek szerencséje van és le tud csapni egy szabad asztalra (ami esténként nem egyszerű feladat) és ide ül be, az teljes mértékben átadhatja magát a tér pezsgő hangulatának.

 

Tranzit Art Cafe

Itt mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő programot: kiállítás, kertmozi, filmklub, zenés-táncos vagy irodalmi előadás, gyermekprogram. Az egykori buszpályaudvar épületét ügyesen kihasználva, némi kreativitás és fantázia révén egy kellemes, lazulós helyszínt alakítottak ki Budán a Kosztolányinál.

Kapcsolódó témák