Viszonylag régóta gondolkodunk tulajdonos társammal, Nagy Gáborral azon – mondta el a megnyitón Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group egyik alapító-tulajdonosa – hogy nekünk igen nagy tapasztalatunk van abban, miként tudjuk a külföldi turistákat, az ő elvárásaik szerinti magas színvonalon kiszolgálni. A cél változatlan: belvárosi színvonalú gasztronómiai élményt nyújtani a belvároson kívül is, de az itteni lakókörnyezetben jobban elviselhető árakon. Ráadásul kettőnknek ez belső küldetésünk, mert mindketten lakótelepről indultunk. Országszerte számos ilyen hely van még, az itt élők lokális közösségeket alkotnak és tapasztalataink szerint Újpesten is létezik ez a mikroközösség. Az ő hétköznapi életüket próbáljuk meg kiszolgálni. Jó értelemben véve, az átlagos hazai igényeket!
Aki újpesti annak ugye Újpest a világ közepe, tehát ezt nyilván nem szabad elvenni. De azért, ha körülnézünk az utcán, látjuk, mi magyarok szeretnénk picit olaszok lenni, szeretnénk úgy öltözni, ahogy az olasz férfi és – valljuk be: szeretjük az olasz ételeket, az olasz autókat, az olasz hangulatot is! A Központ bisztró egy modern, olaszos–magyaros bisztró kávéházként születik most újjá. Egész napos reggelivel, brunch-kínálattal, klasszikus tésztákkal, olaszos desszertekkel és magyaros kedvencekkel várja a vendégeket. A tér egyszerre kávézó, étterem és találkozóhely, ahol reggeltől estig jelen van az „olasz életérzés”. A jó minőség, a karakteres hangulat és a vendégközpontú gondolkodás jellemzi ezentúl. A lámpák, a képek segítségével végig lehet utazni Olaszországon.
Aki a reggeli, az ebéd, a vacsora vagy a délutáni kávézás közben szemlélődik egy kicsit, felfedezheti a falakon olasz hírességek néhány érdekes gondolatát. A divatdiktátor Armani nem kevéssé meglepő véleménye szerint az elegancia nem az, hogy észrevesznek, hanem hogy emlékeznek rád. A szabadságharcos és forradalmár Giuseppe Mazzini pedig úgy érzi: a család az a hely, ahol a szív otthonra talál! Milyen jól illik ez egy finom karácsonyi vacsorához vagy egy születésnapi ebédhez. Kínál az üzlet majd tartalmas reggeliket, húsosakat és húsmenteseket. De azt sem felejtjük el, hogy mi imádjuk az omlettet, meg a rántottát, lesz magyaros reggeli sült burgonyával, sült kolbásszal. A bundáskenyeret is szeretjük, no de itt Serrano sonkával és Cheddar sajttal töltve kapjuk. Az angol reggelit viszont grillkolbász, bacon, két tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, friss pékáru alkotja.
Lesz háromfajta leves, húsleves, paradicsomleves, meg sütőtökrémleves. Köztes fogásnak ott a sajtgolyó paradicsommártással. A saláták közül a Cézár elmaradhatatlan, mondjuk pirított csirkemellel vagy garnélával, a tészták között pedig a Royal carbonara, kis szarvasgombás olajjal van, megbolondítva. A tészták közül bizonyára sokak ízlését találja majd el a garnélás-fokhagymás spagetti és gorgonzolást gnocchi. Különlegesség az olaszok nagy kedvence, a feltekerve, bőrében sütött sertésporchetta. A kívül ropogós bőrével elképesztően finom. Természetesen nem hiányozhat a brassói sem, mert azt gondoljuk, hogy brassói nélkül mi magyarok azért nehezen tudunk meglenni. A sort egy viszonylag markáns gyerekmenü kínálat egészíti ki, hogy könnyebbé tegye a szülők dolgát.
A legnehezebb dolga talán a kávék és desszertek kedvelőinek lesz, mert itt komoly meglepetésekkel találják majd magukat szembe. El tudják azt képzelni, hogy a felszolgáló az asztalunknál, a szemünk előtt felgyújtja a kávénkat? Hát csak óvatosan azzal a rendeléssel! A fehér csokis pisztáciás latte még a könnyen elképzelhetők közé tartozik, ám a meglepetéseknek ezzel koránt sincs vége. Újpesti ember számára más csapat nem létezik, csakis a Dózsa. Így tehát a kávék többsége megkapható lila fehér változatban is! Hogy a sütemények se maradjanak ki a szokatlan furcsaságok közül, a közkedvelt tiramisu megérkezhet ugyancsak lángoló, flambírozott erdei gyümölccsel tálalva, a túrós palacsinta pedig versenyezhet a fekete erdő palacsintával vagy – ki tudja – akár a mákos gubával is. A program tehát bőséges, érdemes időt szánni a megújult Központ bisztró kínálatának felderítésére!