Az éjszakai nyitva tartás lehetőséget ad arra, hogy a vendégek elkerüljék a hosszú várakozást és nyugodt, exkluzív körülmények között élvezzék a kávéház varázsát. Az ünnepi időszakra eső tesztüzemet a Világ Legszebb Kávéházának 130. évforduló eseményén jelentették be a létesítmény vezetői, hozzátéve, hogy ha az elképzeléseik pozitív visszajelzést kapnak a közönség részéről, akkor az igényeknek megfelelően márciustól rendszeres lesz az éjszakai nyitva tartás. A próbaidőszak meghozta a feltett kérdésekre a válaszokat: a vendégek nagy örömmel foglalták el a kávéházi asztalokat éjfél után is. Szabó Csaba, a New York Kávéház általános igazgatója, elmondta: a tapasztalatok szerint a New York éjszakai látogatása az esti aktív programokhoz kapcsolódott. Főként csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap telt meg a kávéház.
A vendégek inkább italt fogyasztottak, mint kávét, úgynevezett „falatkás” kísérővel, de a süteményekre is kíváncsiak voltak. Vagyis ennek megfelelően az éjszakai étlap inkább ital és hideg ételes kínálatból áll majd. A hangulat elmaradhatatlan része a zene is, most kipróbálták a lounge, chill out (társalgásra alkalmas, nyugalmas) hangulatot, de kicsit ritmusosabb zenék is elhangzottak. A közönség ez utóbbira tette le a voksát. Ennek megfelelően az éjszakai nyitva tartás idején bárzongorista szórakoztatja majd a vendégeket, gyorsabb ritmusú, élvezetes slágerek előadásával. A kávéház éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája is beköltözik, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen. Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt kínálnak az emlékezetes képekhez.
A legendás anekdota szerint a kávéház megnyitásakor Molnár Ferenc úgy kívánta, hogy a hely soha ne zárjon be, ezért a kulcsokat a Dunába vetette. Most, 130 évvel később ez az álom ismét teljesül az éjszakai nyitvatartással. A kávéház tavaly novemberben ünnepelt 130. évfordulójára egy új, különleges minitortával készült: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotást is kérhetik a vendégek. A New Yorkban naponta 2500-3000 vendéget szolgálnak ki, ez évente 1 millió feletti vendégszámot jelent. Ez a nem mindennapi kihívás hatalmas szervezettséget kíván. Az Eventrend Group kötelékébe tartozó, a New York Café üzemeltetését végző CER Kft. csapata elkötelezett abban, hogy a legnagyobb professzionalizmussal lássa el ezt a büszkeségre okot adó feladatot.