2024. április 14. vasárnap, Tibor napja
Terasz Budapest 2015 - Kiderült, melyik a legjobb terasz, kerthelyiség és pop-up a városban
Kiss Kriszta
2015.10.02 12:14
Budapest Főváros és Városépítési Főosztálya együttműködésben a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel pályázatot hirdetett Terasz Budapest 2015 címmel. Idén második alkalommal rendezték meg a teraszkereső pályázatot, amelyre ezúttal kétszer annyi – 93 – nevező jelentkezett, mint tavaly. A verseny igen szoros volt.

A bíráló bizottságot Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes, Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész, dizájner, Jókuti András Világevő, gasztroblogger és Széll Tamás az Onyx Étterem séfje alkották. Kitűzött céljuk volt, hogy megleljék a főváros legszebb és szakmai, valamint látogatói szemmel is legjobb teraszait, melyek ötletes, színvonalas vagy akár egyedi kialakításukkal hozzájárulnak Budapest jó megítéléshez, miközben jelenlétükkel felpezsdítik a városi életet. Az elbírálásnál több fontos szempont érvényesült, mint például a teraszok városképbe való illeszkedése és a közösségi érdekek érvényesülése a közterület közhasználatának figyelembevételével. A többi kategória esetén pedig hangsúlyosan előtérbe került a minőségi bútorozás, innovatív kialakítás, biztonság és akadálymentesség, valamint a kerékpáros, kutya- és gyermekbarát megoldások alkalmazása.

A tavaly indított pályázat folytatásaként idén is a szakmai zsűri, valamint a közönség választotta ki a nyertes vendéglátó-ipari egységeket. Három kategóriában – terasz, kerthelyiség és pop-up – nevezhettek a Terasz Budapest 2015 címre, illetve a közönség szavazás eredményeként kiosztották a TERASZ Budapest 2015 Közönségdíjat, valamint kiemelt szóbeli elismerésben részesült további négy hely. A díjátadót az egyik nyertes étteremben, a Mazel Tovban tartották meg szeptember 29-én. A négy „legjobb” kategóriát elnyert vendéglátó-ipari egység Sipos Balázs üvegművész által tervezett egyedi alkotást, egy úgynevezett üveg-díjat vehetett át elismerésképpen. Az eseményt Finta Sándor zsűritag, Budapest főépítésze moderálta. 

Díjazottak:

Legjobb Terasz: Kiosk Budapest, Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov, Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró, Közönségdíj: Kertem (közel 1000 szavazattal.) 

Szóbeli elismerésben részesült: Kiemelt Terasz: Gerlóczy Kávéház, Kiemelt Kerthelyiség: Kazimir Bisztró, Kiemelt Kerthelyiség: Liebling Terasz, Kiemelt Pop-up: Petit Café. 

 

Gratulálunk!

www.facebook.com/teraszbudapest, terasz.budapest.com

Kapcsolódó témák