2024. június 17. hétfő, Laura és Alida napja
Új urbanista trend: Megmozdul az egész belváros! - sztárok is csatlakoztak a padthai workout-hoz
Kiss Kriszta
2015.06.03 14:26
Az újdonsült mozgalmat egy belvárosi wokbar indította el, ahol a város lüktetése, az egészséges táplálkozás és a mozgás öröme találkozik. Célja, hogy a nagyvárosi embereket hosszútávon sportolásra és életmódváltásra ösztönözze. Csobot Adél, Debreczeni Zita és Molnár Andi most együtt tesztelték a legújabb mozgásformát, amelyhez a nyár folyamán bárki csatlakozhat szerdánként az Egyetem téren.

Új sportmozgalom indult Budapesten, amely során egyszerre edzhetsz és fedezheted fel a város rejtett szépségeit. A padthai wokbar azzal a céllal indította útjára a workout-ot, hogy rávilágítson mennyire fontos az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres testmozgás. Mostantól bárki bekapcsolódhat a saját testsúlyos gyakorlatokkal kombinált különleges városi futóedzésekbe, amelynek egyik vezetője Czine Szilvi, háromszoros fitnesz világbajnok. Az edző kiemelte, semmilyen előképzettséget nem igényelnek ezek az alkalmak, mindenkire külön-külön odafigyelnek. Az első jó hangulatú sportóra bemelegítéssel kezdődött az Egyetem téren, majd futással folytatódott a rakparton, végül teljes testet átmozgató, keringésfokozó gyakorlatokkal zárult a Bálnánál. Három sportos életmódot folytatató híresség, Csobot Adél, Debreczeni Zita és Molnár Andi is csatlakozott a padthai workout kihívássorozathoz. A SportKlub háziasszonya igazi sportfüggő, hétköznapjainak szerves része a mozgás, így igazán értékeli az ilyen fajta extrém megmozdulásokat.

„A belváros szívében lakom, így gyakran futok a Deák tér körül vagy a Városligetben. Ez a fajta sportág igazán közel áll hozzám, a barátaimmal is gyakran edzünk a szabadban, a város különböző pontjain” – mondta Molnár Andi táncosnő. Andival ellentétben Csobot Adél énekesnő-színésznő kicsit tartott attól, hogy nehezen fogja bírni a futással kombinált gyakorlatokat, a végére azonban bizonyította kitartását. „Sokszor feszegettem a határaimat, de nagyon élveztem az edzést. Felemelő érzés volt Budapest leggyönyörűbb pontjain sportolni, így ha lesz lehetőségem, a legközelebbin is részt veszek, talán még Bencét is rá tudom beszélni” – tette hozzá Adél nevetve.

A kezdeményezés mindenkit kimozdított a komfortzónájából és megmutatta, hogy ingyen és mindenféle eszközök nélkül is lehet kreatívan mozogni. „Már számtalan mozgásformát kipróbáltam, Power Plate-t, TRX-et, súlyzós edzést, de a város adta lehetőségeket ezelőtt kevésbé használtam ki.

"Pont most tervezzük a barátaimmal, hogy rendszeresen kimegyünk a Margitszigetre futni, ezért ez az első kihívás egy jó löketet adott, és lelkesedésem töretlen” – árulta el Debreczeni Zita fotós, aki barátnőjével együtt vidáman teljesítette a gyakorlatokat, átérezve a nagyvárosi életérzést. Czine Szilvi még hozzátette, a wokbar ars poeticája közel áll a szívéhez, mert a vendégek itt teljes értékű, minőségi ételekhez jutnak, és ezt egészíti ki az egyedülálló edzésprogram.

Abban mindhárom híresség egyetértett, igazán élvezetes volt a tréning és másokat is bátorítanak, hogy csatlakozzanak a kihívássorozathoz. Aki kedvet kapott, hogy kipróbálja ezt a remek sportágat, minden szerdán ingyenesen részt vehet az Egyetem térről induló workout-on. Az egyes alkalmak után Budapest kedvenc wokbar-ja meg is ajándékozza az aktív sportolókat, így motiválva őket az életmódváltásra.

 

ZSELLÉR LOLITA

zseller.lolita@positive.co.hu

Kapcsolódó témák