2024. június 19. szerda, Gyárfás napja
UTAZZ HOLDDAL! - ÉJSZAKAI TÚRA A GEMENCI ERDŐ RENGETEGÉBEN TELIHOLD IDEJÉN
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly , Bajai út 100. [ térkép ]
2015. August 01. - 2015. August 01.
A telihold fénye világítja meg 2015. augusztus 1-jén, szombaton Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét. Ezt a különleges hangulatot élhetik át mindazok, aki részt vesznek a Gemenc Zrt. túráján. Neszek, fények, illatok, amelyeket csak éjszaka érezhet az erdőjáró. – Ezt kínálja az erdőgazdaság programja.

A program élményszerző felkészítéssel indul, hiszen a résztvevők a társaság szakemberei segítségével megtekintik Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában a „Gemenc kincsei” interaktív, kiállítást. Mindezek után a túrázók a Gemenci Erdei Vasúton elutaznak Nyárilegelő megállóhelyig, innen egy közel 5 km-es gyalogtúrán fedezik fel Nagy- Gyékényes környékét és a Nagy-Rezéti erdőt. A gyalogtúra végén mézes teával és pogácsával vendégelik meg az erdőgazdaság munkatársai a megfáradt turistákat a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény épületében, majd a kisvasút a kiinduló állomásra, Pörbölyre szállítja vissza a sok élménnyel gazdagodott résztvevőket. Csak előzetes bejelentkezés alapján lehet az eseményen részt venni.

A túravezetők által ajánlott öltözék, felszerelés: zárt túracipő; túraruházat; fényképezőgép; távcső; zseblámpa, szúnyogriasztó.

 

RÉSZLETES PROGRAM:

18:30     Pénztárnyitás, Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly

19:00     Gemenc kincsei című interaktív kiállítás megtekintése.

19:30     Indulás a Gemenci Erdei Vasúttal Nyárilegelő megállóhelyig.

20:00    Gyalogtúra a Nagy- Gyékényes környékén (táv: 5 km), majd a szervezők teával és pogácsával vendégelik meg a résztvevőket a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény épületében.

22:00     Várható visszaérkezés Pörbölyre.

 

BEJELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ

7142 Pörböly, Bajai út 100.

Tel: +36 (74) 491-483

E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu

www.gemenczrt.hu

Kapcsolódó témák