2024. június 25. kedd, Vilmos és Maxim napja
A Wizz Air Bolognába és Glasgow-ba indít járatokat Budapestről
Kiss Kriszta
2015.04.07 12:36
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy két új desztinációval, Bolognával és Glasgow-val bővíti tovább Magyarországról elérhető útvonalhálózatát. Az új útvonalak üzemeltetését június 5-én illetve 13-án kezdi meg a légitársaság heti két járattal. A média segítségével nemrég végzett közvélemény kutatások során Skócia vezette a magyar utasok kívánságlistáját, amikor a jövőbeli WIZZ útvonalakról kérdezték őket.

A Wizz Air ezen felül növeli a járatsűrűsséget két már meglévő útvonalon, június 7-től illetve 18-tól hetente eggyel több járat közlekedik majd Frankfurt Hahnba és Máltára. Mindkét desztináció népszerű a magyar utasok körében, Németország leghíresebb borvidéke, amely Hahn mellett található, és Málta napsütötte tengerpartja több ezer látogatót vonz egész évben.

A Wizz Air jelenleg 42 útvonalat tesz elérhetővé Magyarországról 20 országba. Jegyek már foglalhatók a legújabb útvonalakra a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 8 990 forintnál** kezdődnek.

 

A Wizz Air új útvonalai Budapestről

Bologna: hétfő, péntek június 5. 8 990** forinttól

Glasgow: kedd, szombat június 13. 10 990** forinttól

 

Megnövelt járatsűrűsség már meglévő útvonalakon Budapestről

Frankfurt Hahn 2 -> 3  június 7.

Málta 4 -> 5  június 18.

 

“Jó híreink vannak magyar utasaink számára, 2015 nyarától ugyanis két új útvonalat indítunk Budapestről Bolognába és Glasgow-ba, továbbá növeljük a járatsűrűsséget két népszerű desztinációnkra, Frankfurt Hahnba és Máltára” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. – „Egyre több vonzó úti célt kínálunk utasainknak. Reméljük, hogy örömmel fogadják majd az új, alacsony viteldíjú útvonalakat, és barátságos légiutas-kísérőink mihamarabb üdvözölhetik őket a következő Wizz Air járatukon!” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

 

A Wizz Airről

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága*, 55 darab Airbus A320 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 360 útvonalat kínál 20 bázisról, 110 desztinációra, 37 országban. A Wizz Airnél megközelítőleg 2200 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2014-ben 15,8 millió utas választotta a légitársaságot. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik “WIZZ” kóddal.

 

 

* Forrás: Innovata, a menetrendszerinti járatok ülőhely-kapacitása alapján, 2014. április 1. és 2014. szeptember 30. közötti időszakot tekintve. Közép- és Kelet-Európa régiója Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Észtországból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Koszovóból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Macedóniából, Magyarországból, Moldovából, Montenegróból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából áll.

** Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket

Kapcsolódó témák