2024. május 25. szombat, Orbán napja
Budapest-Párizs: immár négy járat a menetrendben!
Kiss Kriszta
2015.03.27 14:07
2015. március 29-től újabb járatot indít az Air France a francia fővárosba. Az új 131 férőhelyes A318 géptípussal üzemelő negyedik járat a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről délután, 15.25 órakor indul Budapestre, míg Budapestről kora este, azaz 18.20 órakor indul vissza a francia fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

„A járatok számának négyre bővítése az Air France sikerességét bizonyítja a magyar piacon, jele annak, hogy társaságunk szeretné megerősíteni magyar kereskedelmi kapcsolatait. Az ismételten bővített menetrenddel utazóközönségünk könnyebben tud csatlakozni a világszintű hálózatunk járataihoz, és Budapest is könnyebben elérhető lesz. Ez csak egyike annak a számos fejlesztésnek, amelyet az Air France tesz meg annak érdekében, hogy minden utasának a lehető legkényelmesebb utazási élményt biztosítsa.” - fogalmazott Dror Harel, az Air France magyarországi igazgatója.

A negyedik Budapest-Párizs járat elsősorban ázsiai, dél-amerikai, afrikai járatokhoz biztosít kényelmes csatlakozást, de számos franciaországi célállomás is könnyebben megközelíthető lesz.

„Nagy örömmel fogadjuk az újabb napi járatot Párizs felé. Amellett, hogy egy újabb átszállási lehetőséget kínál a magyar utasok számára, akik Franciaországba vagy más célállomásokra utaznak, az Észak- és Dél Amerikából, valamint Afrikából érkező látogatók számára is lehetővé teszi, hogy megtekinthessék az egyre népszerűbb Budapestet.” – mondta el Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Különösen örülünk annak, hogy az Air France által kínált prémium termékek és szolgáltatások kiváló utazási lehetőséget biztosítanak mind az üzleti, mind pedig a szabadidős utasainknak.”

2015. március 29-től Budapestről a felújított párizsi Charles de Gaulle repülőtérre a járatok 6:35; 10:10; 15:50 és 18.20 órakor indulnak. Párizsból Budapestre pedig 7:15 ; 12:55, 15:25 és 20:45-órakor. A kora reggeli és délelőtti órákban utazókat egy 138 férőhelyes A319-es repülőgép szállítja, míg a délután indulók 131 férőhelyes A318 és a 165 férőhelyes A320-as repülőgépen utaznak majd.

Középtáv a fókuszban

A francia légitársaság 50 millió eurós befektetéssel fejleszti tovább a középtávú hálózatát. Bevezetik az üzleti utazókra szabott viteldíjat Economy Flex néven, kényelmes bőrüléseket helyeznek a repülőgépekbe, valamint a gasztronómiai kínálat is bővül.

Az Economy Flex szolgáltatás jegyei már év eleje óta megvásárolhatóak az áprilisban induló járatokra. Ezek a jegyek módosíthatók és visszaválthatók ugyanazon az osztályon belül, valamint az utasok korábbi időpontban induló járatot is választhatnak az eredetileg lefoglaltnál, ugyanazon a napon, extra költség nélkül, a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. Emellett az Economy Flex jegy hozzáférést biztosít a Skypriority szolgáltatásokhoz a gyors és kényelmes reptéri élményért.

Bővebb információ, sajtókapcsolat: Batizi Nóra / batizi.nora@acg.hu / +36 30 237 1793

Kapcsolódó témák