2024. június 17. hétfő, Laura és Alida napja
Fehérvári Zenei Napok 2015

8000 Székesfehérvár , MÁV Pálya [ térkép ]
2015. July 29. - 2015. August 01.
FEZEN 2015-ben talán az eddigi legerősebb fellépősorral nyitja majd meg az augusztust, félelemetesen jó zenei alapokat pakolva a nyár utolsó hónapja alá! Tipródni felesleges, 2015-ben (is) irány Székesfehérvár!

A királyok városa nevéhez méltó fesztivállal dúsítja a fesztiválszezont, hogy Székesfehérvár amúgy is kellemes berkeiben egy fergeteges buliban  - A FEZEN-ben - lehessen részünk évről-évre.  
 
Székesfehérvár soha sem fukarkodott rendezvényekkel és lássuk be ilyen történelmi múlttal illik is a kulturális élet központi csapásán haladni. Ennek szerves része, hogy a fiatalok is megtalálhassák számításaikat és higgyétek el, a FEZEN fesztiválon ez biztos meg is történik.
 
A fesztivál helyszínére autóval gyalogosan, kerékpárral vagy busszal simán eljuthatunk, persze a kalandvágyóbbak lovas fogattal, helikopterrel, bevásárló kocsival is próbálkozhatnak de ’járt utat járatlanért’ ugye… Ha hoztunk sátrat, akkor az őrzött kempingben, ha pedig vágyunk a négy fal megnyugtató érzésére, kollégiumokban és diákszállásokon - és persze a város panzióiban és szállodáiban -  találunk remek alvóhelyet.
 
A helyszint megtaláltuk, van is hely, ahová hajnalban ledőlhetünk, mi is van még hátra? Nos igen, maga a fesztivál! A FEZEN évről évre felvonultatja valamennyi stílusban a hazai előadók színe-javát, akik mellett olyan világsztárok fűszerezték már a hangulatot, mint például a Paradise Lost, Helloween, Dream Theater vagy a Clawfinger.
 
Persze ha épp nem koncertekre vagyunk kíváncsiak, megnézhetünk egy stand-up comedy előadást, karaokézhatunk és persze hajnalig – azaz reggelig, elvégre fesztiválon vagyunk –  bulizhatunk.
 
Szerintem mindenki tudja már, hogy miként folytathatja méltóan a augusztus elején nyarat és a fesztiválszezont és bulizhat egy nagyon jót, szóval irány Székesfehérvár és a FEZEN 2015!
 
 

Adatforrás: fezen.hu
Szerző: Fesztiválok Városa / -ChY-

Kapcsolódó témák

A járvány miatt sajnos tavaly elmaradt 23. Zsidó Kulturális Fesztivált az idén bepótolják. Az augusztus 22. és 30. között mindjárt öt helyszínen futó nagyszabású eseménysorozat szerves részét képezi Budapest művészeti és kulturális életének. Jelmondata: az „Éljük át újra!”, magában hordozza annak kívánságát, hogy újra megélhessük az együvé tartozás örömét a zenében, irodalomban és a társművészetekben. A fesztivál feladata, hogy felmutassa a magyar és zsidó kultúra legszebb kincseit, azokat az örökbecsű művészi alkotásokat, melyek meghatározzák Magyarország és a Kárpát-medence kulturális arculatát – hangzott el a programsorozatot bemutató sajtótájékoztatón a felújított Rumbach utcai zsinagógában.

Rendhagyó módon, a Liszt Ferenc Repülőtér SkyCourt Konferencia Központjában tartották a XIII. Budapesti Cirkuszfesztivál tájékoztatatóját – és a szervezőknek erre jó oka volt. A rendezvényt a Fesztiválon majd fellépő, fiatal kínai cirkuszművészek érkezéséhez igazították.

Huszonhárom év. Majd negyed évszázad. Igen, huszonhárom éve, minden december minden első vasárnapján kerül megrendezésre a Természetgyógyász Magazin elmaradhatatlan karácsonyi fesztiválja. Magam is idősebb lettem huszonhárom évvel, no meg a látogatók közül mások is, ám van valami, ami halhatatlan. Nem öregszenek, mi több, színesednek, terebélyesednek ezek a vasárnapok.

Néhány évi kényszerű szünet után ismét megrendezik az ország legnagyobb pörköltfőző fesztiválját szeptember 21-23. között Budapesten, a Népligetben. A rendezvény érdekessége, hogy 22-én, szombaton csatlakozik hozzá a Millenárison a Rockfesztivál is.

Magyarország egyik legnagyobb, összművészeti rendezvényét június 21. és 24. között tartják Tatán. A 25. évébe lépett Víz, Zene, Virág Fesztivál családi fesztiválnak is mondja önmagát, de több fontos gondolat hirdetését is felvállalja. A címében mindjárt hármat, ám az idén ezek mellé még egy negyedik – legalább annyira lényeges – is társul.