2024. május 18. szombat, Erik, Alexandra és Szandra napja
Hátizsákkal a világ körül
Kiss Kriszta
2015.10.14 10:59
Mostantól minden szerdán új utazási bloggal jelentkezünk, melyben Simon Alexander élménybeszámolói kalauzolják el az olvasókat a világ minden tájára. A beszámolókat a személyes benyomások alapján készült útleírások, képek teszik még kézzelfoghatóbbá. Kellemes barangolást kívánunk

Hátizsákkal a világ körül – utazó blog

 

Kedves Olvasó,

Simon Alex vagyok. Az elkövetkező időszakban szeretném megosztani Önnel/Veled (ha megengeded, tegeződjünkJ) a legkedvesebb utazással kapcsolatos élményemet, melyek bearanyozták és megváltoztatták az életem.

Gondolom, az első kérdés, ami felmerül Benned: ki is vagyok és mi a célja ennek az élménybeszámoló sorozatnak? Örömmel válaszolok a kérdésedre: amint már említettem, Simon Alex vagyok, 28 éves és ugyanolyan ember, mint Te, de mások szemében mégis kicsit különc.

Két komoly térdsérülésnek köszönhetően kénytelen voltam befejezni a profi kézilabda karrierem. Az akkori időszak nagyon megviselt, hirtelen minden megváltozott: abban az évben államvizsgáztam, a magánéletem is padlóra került.

       

 

                                                 

Úgy éreztem, lépnem kell, ezért úgy döntöttem, hogy új életet kezdek. A sok csalódás felébresztett bennem valamit: az élet iránti vágyat, más országok, kultúrák, emberek megismerését, az addig ismeretlen felfedezését. A függetlenség és a szabadság íze megbolondított: a saját utamat járom.

 

 

Az ismerőseim, barátaim egy álmodozó gyereknek tartanak, aki talán sose fog felnőni és talán igazuk van…bár azonnal hozzá kell tennem, pont ennek köszönhetem azokat az élményeket és tapasztalatokat, melyekről Te is olvashatsz majd hétről hétre, hiszen mától kezdve minden szerdán újabb helyszínekre kalauzollak el.

Igyekszem az élet minden pillanatát kihasználni, minél több dolgot megélni és átélni, folyton keresem az újabb és újabb kaland lehetőségét. Carpe diem – ez az én életfelfogásom.

 

                                              

 

Amennyiben szeretnél további képeket, videókat látni az utazásaimról, az alábbi linkeken találhatod őket:

 

Instagram: A L E X S I M O N (@alex___simon)

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCtBr--wIL545nvTjc2N2flw

Facebook: https://www.facebook.com/diaryofalex?pnref=lhc

 

Én is csak ember vagyok, szóval tény, hogy én is öregszem - az öregedéssel meg összefügg a komoly élet kezdete. Nehéz másként élni egy olyan társadalomban, ahol a többség elvárások szerint él. Szüleim az elején aggódtak, hogy nem tudom, mit cselekszem, de végül látták rajtam, hogy boldog vagyok - így hát elfogadnak így, ahogy vagyok: bolondosan és álmodóan, aki nem csak álmodik az életről, hanem éli az álmait.

 

Kapcsolódó témák