2024. július 24. szerda, Kinga és Kincső napja
Ma kezdődik a 6.Belga Sörfesztivál
Bálna Budapest
1093 Budapest , Fővám tér 11-12. [ térkép ]
2015. May 15. - 2015. May 17.
Hatodik alkalommal nyílik lehetősége a belga sörök kedvelőinek a bőséges kínálatból válogatni a Bálna Budapestben 2015. május 15-17. között, ahol a látogatók a szabadtéri teraszokon éppúgy élvezhetik a finom söröket és a kiváló ételeket, mint a belső, hűs teremben.

A belga sörkultúra a világon egyedülálló értéket képvisel. Ebben a kis országban közel 120 sörfőzdével és több mint 800 különböző sörrel találkozhatunk. A söröket 10-12 fő irányvonalon keresztül 50-60 alkategóriába sorolhatjuk, de lehetetlen jól definiált, tiszta típusokat alkotnunk. A hatalmas választéknak köszönhetően a belga sörök fogyasztóinak mindig olyan sört fogyaszthatnak, amely az adott pillanathoz, hangulathoz, ételhez a leginkább passzol.
 Belgium sörfőzői mindig élnek a meglepetés erejével: mindig is voltak, vannak és lesznek teljesen új irányvonalat  alkotó főzetek, ugyanakkor a belga sörfőzők mindig ügyelnek arra, hogy évszázados    hagyományaiknak ne fordítsanak hátat.
 
Az 6. Belga Sörfesztiválon kétféle belépőjegyet vásárolható:
"Sörkedvelőknek" 2800 Ft, mely 3 pohár sört tartalmaz,
"Sörrajongóknak" 4000 Ft, mely 5 pohár sört tartalmaz.
 
A fesztiválról további információ a www.belgasor-fesztival.hu oldalon található.
 
 
Kapcsolódó témák

A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az Év Pincészete” kitüntető címet. Olyan bortermelő társaság együttes teljesítményét díjazzák, amely az országban és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért a legtöbbet tett az adott évben. A díjat a szakmai körök jelölése és szavazatai alapján idén tizenötödik alkalommal adományozták az arra méltónak tartott pincészetnek.

Lehet bizony, ráadásul nem is akárhol, hanem éppen Egerben. Így nevezte el a legjobb borát Tóth Ferenc egri borász és hogy a döntése helyes volt, arról a látogatók meg is győződhettek a Borháló egyik üzletében tartott bemutatón.

Hírnevéhez méltó érdeklődés mellett, családtagjai, sportvezetők, sok száz tisztelője jelenlétében avatták fel a sportlegenda, Papp László szobrát Budapesten a XIII. kerületben, azon a téren, ami rövidesen az ő nevét fogja viselni.

Már csak egy hét, és kezdetét veszi a 21. Magyar Borok Útja Rallye, melynek száz autóból álló mezőnye idén a Balatoni Borrégiót fedezi fel. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében – eltérően a korábbi évek gyakorlatától - a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat.

A bor és a kereszténység jól megfér egymás mellett, hiszen a bornak szakrális értelmezése is van. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino borbár minden borkedvelőt egy közös ünnepre és találkozóra hív az ország egyik legszebb terén, Budapesten, a Bazilika elé.