2024. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja
SZIN-es hétvége
Üllei-Kovács László
2012.08.22 21:56
Javában tart a Szegedi Ifjúsági Napok. Aki ebben a hőségben egy kis felfrissülésre vágyik, az a Tisza partján, jó koncertek mellett megteheti ezt. Szubjektív programajánló a SZIN-re.

 

A SZIN pénteki programján én személy szerint a Music Channel sátorban fél négytől a szegedi The Shudrast emelném ki. Majd Odettet, aki ötkor kezd, a JATE Klub stage-en pedig Zagar koncert lesz fél hattól, itt ez elég nagy dilemma lehet, hogy hová menjünk. Fél héttől Péterfy Bori és a Love Band ad konertet ugyancsak a nagy színpadon, fél kilenctől ugyanott az Irie Maffia csinálja a bulit, úgyhogy lehet, hogy a Péterfy Bori koncerten elhangzik majd a Csodaidő, amit Bori Senával énekel. Az Irie Maffiával egy időben kezd a PUF, a Pepsi színpadon, ami bár nagy szerelmem, de inkább maradnék a nagy színpadnál. Azt est további részében pedig Josh Gallahan, és ATB várja a bulizni vágyókat. Ehelyett lehet, hogy átnézek a Ganxsta Zolee és a kartelre a Pepsi színpadhoz vagy a a Soerii és Poolek Dj act-ra a Music Channel Arenába. Éjféltől az estét szerintem megéri a Silent Discoban folytatni, ahol majd a Smokey Monday adja a talpalávalót fél egyig. Utána átléphetünk a JATE színpadhoz, ahol Far Too Loud zenél, de ha maradunk a JATE-ban, akkor sem járunk rosszul a PWS Crew-val.

 

Szombaton, kánikula várható, 40 fok közeli hőmérséklettel, ami ha sátrazunk kint, arra biztos jó lesz, hogy hamar kimenekülünk a sátorból. Délután Dr. Rock szakrendelésére mehetünk el, ahol Pleskonics András mesél majd nekünk a zenéről. Érdemes meghallgatni. Négytől a Pepsi színpadon az Ismerős Arcok, a JATE Klub stage-en pedig Stereomilk kezd. A Music Channel Arenában pedig fél öttől a Pluto zenekar zenél. Fél hattól a Fresh Fabrikra teszem át székhelyem, fél héttől viszont belehallgatok a 30Y koncertjébe a nagy színpadon, de végig biztos nem maradok, hiszen inkább átmegyek bulizni az Intom Torna Illegálra, vagy az Óriásra. Este nyolctól tízig a magyar könnyűzene színe-java tiszteletét teszi. Nem is tudom, hogy mi alapján lehetne választani. Viszonylag egy időben kezdődik a Kiscsillag, a Nemjuci, a Compact Disco, a Fish!, a Quimby, a Belmondo, a Supernem, a Mystery Gang és a Kerekes Band is. Ha mindegyikbe bele akarok hallgatni az este, akkor az lesz, hogy rohangálhatok a színpadok között. Fél tizenkettőkor a nagyszínpadon Parov Stelar zenél, míg a Pepsi színpadon Lou Bega, és bár amikor még gyerek voltam, szerettem a Mambo no. 5-ot, de szombat este mindenképpen a Parov Stelar nyer. A Music Channel Arenában a Parov Stelar után Patkós doktor vizitel. Ez azoknak lehet érdekes, akik Szegedre jártak egyetemre, és még emlékeznek a Szote klubos bulikra, ahol Patkós zenélt. És már vége is az idei SZIN-nek. Egy év múlva ugyanitt ugyanígy!

Kapcsolódó témák