2024. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja
Újra indul az idegenforgalom Brazíliában
Révay András
2020.08.09 09:57
Bár a világ mind több tájáról mostanában ismét a járvány felerősödéséről hallunk adatokat, Dél-Amerikából kedvező hírek érkeznek. Augusztus elsejétől beindult a légi forgalom Brazília és több nemzetközi állomás között.

Sárdi Rezső, a Rio de Janeiróban működő HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Air France, a KLM, a DELTA, a TAP, a LATAM és a Xiamen,  valamint az Ethiopean Airlines (az utóbbi kettő codeshareben működik) is megkezdte a járatok üzemeltetését Portugália, Franciaország, Hollandia, Nigéria, Chile és Argentína között. A belföldi járatokat elsősorban a GOL, Azul, LATAM légitársaságok működtetik és az ország szinte összes városába közvetlen csatlakozást tesznek lehetővé. Rio de Janeiróból és Sao Paulóból Recifébe, Belembe, Salvadorba, Manausba, Fortalézába, Brazília városba, Belo Horizontéba, Goianába, Curitibába és Aracajuba, hogy csak a fontosabb célállomásokat említsük. A COVID miatt csupán néhány brazíliai államba nem lehet utazni. Ezek: Mato Grosso do Sul, Paraíba, Rondônia, Rio Grande do Sul és Tocantins, amelyek egyébként sem tartoznak a turisták által különösebben látogatott célok közé.

 A Brazíliába érkező turisták 90 napot tartózkodhatnak az országban és a belépés feltétele, hogy az utasoknak legyen az egész ott tartózkodásuk idejére szóló, érvényes utasbiztosításuk, amely a COVID-19-re is fedezetet nyújt. Az idegenforgalmi szolgáltatások minden területen rendelkezésre állnak és megfelelő biztonságot, jó higiénés körülményeket nyújtanak az oda látogatók számra. Hasznos információ, hogy Rio de Janeiróban a tömegközlekedés ugyanúgy ingyenes a 65 évnél idősebbeknek, mint Magyarországon. A szárazföldi határok továbbra is zárva vannak, ott kizárólag a teherszállítás és a speciális esetekben történő határátlépésekre nyílik lehetőség. A szárazföldi határzár a magyar egyéni utazókat és a turistacsoportokat nem érinti, mivel az utasok majdnem száz százaléka repülővel közlekedik a környező országok között.

Kapcsolódó témák