2024. június 17. hétfő, Laura és Alida napja
X. Főzdefeszt és Street Food Show
Felvonulási tér
1140 Budapest [ térkép ]
2015. September 11. - 2015. September 13.
IDŐPONTVÁLTOZÁS! Az esős időjárás előrejelzésre való tekintettel a fesztivált egy héttel későbbre halasztják a szervezők, azaz idén ősszel szeptember 11 és 13 között tartják meg! A 13-i nemzetközi maratonfutásra tekintettel nem az Olof Palme sétányon, hanem pár méterrel arrébb, a Felvonulási Tér Hősök Tere felé eső végén, közvetlenül az ARC plakátkiállítás mellett.

Az eseményről:

A Főzdefeszt - Első Hazai kézműves Sörfesztivál - 2011-ben indult egy sörfőző, egy rendezvényszervező és egy újságíró kezdeményezésében. A Főzdefeszt az első perctől fogva azzal a céllal jött létre, hogy a feje tetejére fordítsa a magyar sörpiacot, szétzúzza a nagyüzemi sör hegemóniáját és megteremtse a valódi, ízes, egészséges és karakteres magyar kézműves sört! Ezt a feladatát sikeresen teljesítette -sőt ennél többet is tett - berobbantotta a magyar sörforradalmat, a hazai gasztronómia egyik legizgalmasabb ágazatává tette a sörfőzést, divatossá tette a kézműves sört, és életre segítette egy ma már vállalkozások tucatjait eltartó új iparágat. A sors iróniája, hogy Berlinben is mi robbantottunk előszőr, amikor az álmos helyi kézműves sör szcénának megrendeztük a Braufest Berlint 2013-ban. Azóta a Braufest is kinőtte magát és 2015-re Európa egyik legnagyobb nemzetközi kézműves sörfesztje lett, melyre Ukrajnától Baszkföldig érkeznek a sörfőzdék bemutatkozni.

 

Forrás: http://www.fozdefeszt.hu/fesztival

 

 

IDŐPONT:

2015. szeptember 11-12-13.

HELYSZÍN:

Felvonulási tér (XIV. ker.)
 

NYITVA:

2015. szeptember 11. péntek 15.00 - 02.00
2015. szeptember 12. szombat 12.00 - 02.00
2015. szeptember 13. vasárnap 12.00 - 00.00

FIZETŐESZKÖZ:

Metapay fesztiválkártya
MasterCard® PayPass™ bankkártya
Mestro PayPass bankkártya
Mobil PayPass

A fesztivál területén nincs készpénzforgalom.

ÜVEGPOHÁR:

Továbbra is üvegpohárból sörözünk!
A sörkóstoláshoz használt logózott 0,5 l-es Főzdefeszt üvegpoharak a helyszínen kaphatók a Főzdefeszt Shopokban 1000Ft-ért - 0,2 l; 0,3 l; 0,4 l; 0,5 l-es jelöléssel.
(Craft Master One poharak: 1500 Ft)

MEGKÖZELÍTÉS:

Hősök tere - Városliget - Olof Palme sétány
Metró: M1
Troli: 70, 72, 75, 79
Busz: 20E, 30, 30A, 105, 230

Kapcsolódó témák

A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az Év Pincészete” kitüntető címet. Olyan bortermelő társaság együttes teljesítményét díjazzák, amely az országban és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért a legtöbbet tett az adott évben. A díjat a szakmai körök jelölése és szavazatai alapján idén tizenötödik alkalommal adományozták az arra méltónak tartott pincészetnek.

Lehet bizony, ráadásul nem is akárhol, hanem éppen Egerben. Így nevezte el a legjobb borát Tóth Ferenc egri borász és hogy a döntése helyes volt, arról a látogatók meg is győződhettek a Borháló egyik üzletében tartott bemutatón.

Hírnevéhez méltó érdeklődés mellett, családtagjai, sportvezetők, sok száz tisztelője jelenlétében avatták fel a sportlegenda, Papp László szobrát Budapesten a XIII. kerületben, azon a téren, ami rövidesen az ő nevét fogja viselni.

Már csak egy hét, és kezdetét veszi a 21. Magyar Borok Útja Rallye, melynek száz autóból álló mezőnye idén a Balatoni Borrégiót fedezi fel. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében – eltérően a korábbi évek gyakorlatától - a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat.

A bor és a kereszténység jól megfér egymás mellett, hiszen a bornak szakrális értelmezése is van. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino borbár minden borkedvelőt egy közös ünnepre és találkozóra hív az ország egyik legszebb terén, Budapesten, a Bazilika elé.