2024. július 24. szerda, Kinga és Kincső napja
Idén az ÁRKÁD Bevásárlóközpont a 47. Kékszalag fő szponzora
Kiss Kriszta
2015.06.16 15:28
A 47. Kékszalag névadó szponzora a budapesti ÁRKÁD, mely nemcsak Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenyének támogatásával hajózott új vizekre, hanem számos más területen is.

A bevásárlóközpont fennállása kezdetétől hangsúlyt fektet arra, hogy vásárlóit izgalmas, élvezetes programokkal és újdonságokkal ajándékozza meg. Folyamatosan értékes ajánlatokkal, kedvezményekkel kedveskedik látogatóinak és igyekszik igényeiket minél magasabb szinten kielégíteni.

Néhány éve elérkezettnek látták az időt a teljes megújulásra, bővülésre: az Örs vezér téren elhelyezkedő bevásárlóközpont új blokkjának megépülése révén 2013-ban az ÁRKÁD Magyarország legnagyobb eladóterével rendelkező divatkomplexumává vált.

A megnövekedett vásárlói igényeket kiszolgáló új belső terekben megújult üzletkínálattal várják a vásárlókat, akik kedvükre válogathatnak a prémium márkák bőséges kínálatában.

 

A Kékszalag és az ÁRKÁD

A Kékszalag hazánk legszínvonalasabb vitorlás eseménye. A megmérettetésen évről évre megjelenik a magyar vitorlás élet színe – java és elmondhatjuk, hogy mára a Kékszalag nem csak a profi sportolókat, de a tartalmas kikapcsolódást kedvelőket is vonzza.

Az ÁRKÁD közös értékeket vall a szervezőkkel és a sportolókkal, ezért döntött úgy, hogy 2015-ben nem külső szemlélőként, hanem névadó szponzorként vesz részt a 47. Kékszalagon. Az ÁRKÁD kiemelten fontosnak tartja a sportos, kiegyensúlyozott életvitelt. Minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja aktív vásárlóit, akiknek fontos a szabadság, a stílus, a kaland és a győzelem, a divatot és a sportot pedig egyaránt az önkifejezés egy formájának tekintik. A Kékszalag egyedülálló, tartalmas programot ígér akár az egész család részére is, hiszen a verseny minőségi szabadidős tevékenységeket, kellemes kikapcsolódást és örök életre szóló élményt tartogat a résztvevőknek és szurkolóknak egyaránt. Az ÁRKÁD ezért állt a 47. Kékszalag verseny mellé, mert az aktív kikapcsolódás és a szabadság semmihez sem hasonlítható varázsát szeretné minél több emberhez eljuttatni.

 

További információk:

www.arkadbudapest.hu

www.kekszalag.hu

www.hunsail.hu

www.facebook.com/akekszalag

 

Kapcsolódó témák

A Múzeumok éjszakáján két rendezvénynek is otthont adott Budapesten a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templom. Nem meglepő, hogy az évenként megrendezett és roppant népszerű rendezvényhez a főváros legöregebb temploma is csatlakozott, hiszen ez az épület már önmagában felér egy múzeummal. Az altemplomban megtartott második előadás a fővárosi fürdőkultúráról szólt és bár témája – első hallásra – nem nagyon illet a helyszínhez, rövidesen kiderült; az előzetes feltételezés téves volt, két okból is.

A történelem, a tiszti pálya, a katonaélet iránt érdeklődők számára sok új, érdekes információt nyújthat egy frissen megnyílt kiállítás. A Ludovika Akadémia történetét feldolgozó állandó múzeum nem egyszerűen hadtörténelmi jellegű kiállításnak ad helyet, hiszen középpontjában nem az események, hanem elsősorban az emberek állnak. Az előzetes bejelentés nélkül látogatható kiállítás helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika Szárnyépület, (1083 Budapest, Ludovika tér 1.) Az esetleg változó nyitva tartás idejéről a https://www.uni-nke.hu oldalon lehet tájékoztatást kapni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán működő Ludovika-történeti Kutatóműhely, 2020-ban, Zrínyi Miklós születésének 400. évfordulója alkalmából már rendezett egy kiállítást, Zrínyiek a haza szolgálatában címmel. Most az Egyetemen egy újabb kiállítás nyílott, a Kutatóműhely Zrínyi-Újváron folytatott feltárási munkáinak eredményéből. A kiállítás szeptember 20-ig látogatható az Egyetem Hungária körúti Kari Könyvtárának épületében.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Határrendészeti Tanszék, valamint az Innovációs és Technológiai Iroda tervezésében – szervezésében, határforgalom-ellenőrzést segítő rendszer tesztelésére került sor Csongrád-Csanád megyében, a magyar – román határszakasz egyik igen forgalmas pontján, a csanádpalotai határátkelőnél. Az eseménynek Magyarországon túlmutató, nemzetközi jelentősége van.

A Március 15. téren található Belvárosi Plébániatemplom rekonstrukciója a templom régészeti feltárását követően 2014 júliusában kezdődött meg és most újabb állomásához érkezett. A munkálatok folyamán elkészült a templom bejárati előtere, a sekrestye, befejeződött az ún. Mátyás oratórium restaurálása, és 2019-2020-ban teljes megújuláson ment keresztül a két barokk torony.