2024. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja
A Wizz Air közzétette téli menetrendjét
Kiss Kriszta
2015.03.24 15:41
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* bemutatta 2015-ös téli menetrendjét, amely a Magyarországról induló járatokat is tartalmazza. A Wizz Air útvonalhálózata Magyarországról 2 repülőtérről 40 úti célt tesz elérhetővé 24 országban.

Útvonal Járatsűrűség:

Budapest – Dubaj heti 3 járat

Budapest – Isztambul heti 5 járat

Budapest – London Luton heti 26 járat

Budapest – Madrid heti 4 járat

Budapest – Maastricht  heti 2 járat

„A Wizz Air nagy örömmel mutatja be 2015-ös, Magyarországról elérhető téli menetrendjét” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. – „Számtalan izgalmas desztináció érhető el Budapestről alacsony árainkon, amelyek üzleti és szabadidős utazáshoz, síeléshez egyaránt kiválóak, például Kutaisi, Moszkva, Lisszabon vagy Alicante. Reméljük, utasaink örömüket lelik majd a két magyar repülőtérről elérhető, összesen 40 nagyszerű útvonalban. Jegyek a téli menetrend járataira már elérhetők a wizzair.com oldalon” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

A Wizz Airről

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága*, 55 darab Airbus A320 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 360 útvonalat kínál** 20 bázisról, 110 desztinációra, 37 országban. A Wizz Airnél megközelítőleg 2200 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2014-ben 15,8 millió utas választotta a légitársaságot. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik “WIZZ” kóddal.

* Forrás: Innovata, a menetrendszerinti járatok ülőhelykapacitása alapján, 2014. április 1. és 2014. szeptember 30. közötti időszakot tekintve.

 

Közép- és Kelet-Európa régiója Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Észtországból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Koszovóból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Macedóniából, Magyarországból, Moldovából, Montenegróból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából áll.

** 2015. március 23-i információ

 

További információ:

Bódi Anna

Wizz Air Group Weber Shandwick

+ 41 22 555 9889 + 36 1 920 24 00

anna.bodi@webershandwick.hu

Kapcsolódó témák

(Ut-2024-1) Igen, tudjuk, fölösleges azon tépelődni, hogy körülöttünk minden megváltozik. Így volt ez, amióta ember él a fölön – sőt már annak előtte is! A szomorú csak az, amikor látjuk, hogy amit szeretünk, nem az előnyére változik, ez pedig sajnos igaz a 46. budapesti UTAZÁS Kiállításra is. Sejtették a szervezők is, ezért a szó mellé egy külön + jelet tettek, hangsúlyozták is erősen a plusz szócskát, elsorolva: mi minden egyéb társult hozzá az idén. Így viszont a „plusz” vált dominánssá! A megszokott „A pavilon” kétharmadát, biciklipálya, lakóautó dömping, és bazárárusok csapata töltötte fel. Az igazán fontos, nagy, ismert, magyar utazási irodák közül egyetlen egy sem volt jelen!

Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. Célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli.

Már 45 éve, hogy a Szent Korona újra és végérvényesen hazatért. A Magyar Királyi Koronaőrök Egyesülete azóta minden ötödik évben megünnepli ezt az eseményt. Idén január 6-án tartottak ünnepi megemlékezést Budapesten a Belvárosi Nagyboldogasszony Templomban, melyen részt vett David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.

2022.11.06 20:39

Ez a kopott ház Budapesten, a XIII. kerületben, a Hun utca és Lehel utca sarkán áll. Bármelyik irányból is jönnénk, elmegyünk mellette, nincs miért felfigyelni rá. Most néhány napig ez másként lesz! A Hun utcai oldalon, a ház falán emléktábla van – egy ideig még friss koszorúk díszítik. Illyés Gyula születésének százhuszadik évfordulóján helyezték el őket, a XX. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja ebben a házban élt és dolgozott.

A Főváros centenáriumi ünnepsége keretében, 1973-ban, Debrecen városa parkot ajándékozott Budapest XIII. kerületének. A hajdúsági városban készültek a tervek és onnan hozták akkor a növényeket is, amikkel a parkot betelepítették. Bár azóta, az elmúlt években történtek benne kisebb javítások, a kerület Önkormányzata tavaly a teljes felújítás mellett döntött. A munka július végén befejeződött.