2024. június 19. szerda, Gyárfás napja
Alsó-Ausztria: új kerékpáros csillagtúra térkép, tippek, ajánlatok a magyar kerékpárosoknak
-1. November 30. - -1. November 30.
A kiváló minőségű térkép családosoknak, kerékpártúrázóknak, mountainbike-osokank is nagy segítséget kínál olyan kerékpárutak, mint a Dunai vagy a számos határ menti, akár alpesi bringautak megismeréséhez, magyar nyelven. A térkép ingyenesen megrendelhető a www.also-ausztria.info oldalról.

A részletes, nagy kerékpártérkép a top útvonalak mellett csillagtúra kínálattal is kedveskedik. Ajánlott kiindulópontokkal, ahol az autót le lehet tenni, és egy helyszínről lehet kerékpárral bejárni Alsó-Ausztria nevezetességeit, mint pl. a Dunai kerékpárút csodás táját, a Wachaut. A sűrű kerékpárút-hálózat, a bringabarát szállások, a sok fogadó és borozó, valamint az egyéb speciális szolgáltatások csak fokozzák a bringautak népszerűségét. Sőt, aki a kerékpáros kirándulás közben a fizikai teljesítmény helyett nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az élvezetekre, az egészen biztosan hamar megbarátkozik majd az elektromos kerékpárokkal, melyek könnyedén elérhetőek a sok e-bike kölcsönző állomás segítségével.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a legkedveltebb és új kerékpáros lehetőségeket hasznos tippekkel.

 

A Bucklige Welttől a Semmeringig

Festői folyóvölgyek, lankás dombvidékek és felejthetetlen panoráma. A Bécsi Alpokat a bringások, az elektromos kerékpárosok és a mountainbike-osok egyaránt kedvelik. Főleg kalandvágyók élvezik a meredek lejtőkről feltáruló csodálatos kilátást. A Bécsi Alpok nagyvonalú kerékpárút-hálózata mindenki számára tökéletes útvonalat – és ideális szállást kínál. Tippünk mountainbike-osoknak: Hotel Krumbacherhof a Bucklige Weltben. Itt a Steinkreis- és a Bike the Bugles- Strecke kínál felejthetetlen bringás élményeket 44 km-en.

Kiindulópont és szálláslehetőség:

Krumbacherhof

Ottner Bundesstraße 19

2851 Krumbach

Tel. +43 2647 42 250

www.krumbacherhof.at, office@krumbacherhof.at

EUR 42,00-tól/fő kétágyas szobában, reggelivel

 

Családoknak, zarándokoknak és a természet szerelmeseinek

A Traisental-kerékpárúton mindenki talál kedvére valót, legnépszerűbb a családok körében. A Teveszínház és a Weißer Zoo a bengáli tigrisekkel, a természetes élményfürdő, az Eybl Jet (bobpálya), múzeumok és borozók mind kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Sőt, ha elfáradtunk, bringabuszon (Radtramper) is utazhatunk. A kerékpárút 111km hosszan a Traisen folyó mentén, változatos tályegységeken halad át. Érint borvidéket, alpesi hegyvidéket míg végül a híres zarándokhelyen, Mariazellben célba ér.

Kiindulópont és szálláslehetőség:

Gasthof Franzl bett+bike Betrieb

Bahnstraße 27

3150 Wilhelmsburg

www.gasthof-franzl.com, office@gasthof-franzl.com

35 €-tól /fő, kétágyas szobákban, reggelivel

 

Keresztül a Wachaun Kremsen és Melken át

A kerékpározás és a tájban való gyönyörködés: a Dunai kerékpárúton egyszerűen elválaszthatatlanok egymástól. A Duna mentén lovagvárakat, impozáns kastélyokat, romantikus szőlőhegyeket csodálhatunk meg, mielőtt egy pohár jó bor mellett kipihenjük a nap fáradalmait. A Wachaut legkényelmesebben hajóról fedezhetjük fel. Nem túlzás, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Dunai kerékpárút nem csupán Európa legkedveltebb, hanem egyben legszebb útvonalainak is egyike.

Kiindulópont és szálláslehetőség:

Landgasthof Zur Schönen Wienerin

3671 Marbach, Marktstraße 1

Tel. +43 7413 7077

www.wienerin.co.at , gasthof@wienerin.co.at

42 €-tól /fő, kétágyas szobákban, reggelivel

 

A Retzer Land a Weinviertelben

Burjánzó természet: a Waldviertel-kerékpárút örökzöld erdőkön, gőzölgő mocsarakon át, történelmi helyek mellett a cseh határon is túlvezet. A kultúrától a természetig: az Iron Curtain Trailen átélhetjük a közelmúlt történelmét, Weitrában a leghagyományosabb formájában élvezhetjük a sört és nem csak a mákosbuci miatt érdemes itt megpihenni. A Waldviertel a mountainbike-osoknak és ínyenceknek minden szegletében valami meglepetést kínál.

Kiindulópontok és szálláslehetőségek:

AVIA Motel Gmünd

Professor-Krejci-Graf-Straße 2

3950 Gmünd

€ 25,00 + 5,90 reggeli

 

Kempinghely: beim Sole-Felsen-Bad Gmünd

Albrechtser Straße 123950 Gmünd

€ 7,50 / sátorhely / éjszaka

€ 4,30 / fő / éjszaka

€ 2,90 / gyerek / éjszaka

 

Szőlő és élvezet

A bor és a természet kedvelőinek, a Retzer Land a Weinviertelben Kerékpározni élvezet. Semmi mással nem lehet jobban leírni a kerékpártúrákat a Weinviertelben, hiszen számtalan borozó, borászat és pincesor kínál lehetőséget a pihenésre és az élvezetekre. Ausztria legnagyobb borvidékét 1600 km-es kerékpárút- hálózat szövi át, teli szőlőhegyekkel, történelmi épületekkel, amelyek nem csak gyönyörűek, hanem egy látogatást is megérnek.

Javasolt szálláshely:

Weingut Ladentrog

2070 Retz, Kellergasse 2

www.ladentrog.at

32 €-tól /fő, kétágyas szobákban, reggelivel.

 

Bicikliút gyerekeknek!

Gyönyörködjön a fantasztikus kilátásban a hegyekre vagy keresse fel a hegymászók kedvelt helyszínét és a vízi játszóteret Muggendorfban, míg végül egy kis emelkedőn el nem jut a lenyűgöző Myra-vizesesekhez (Myrafälle). Akinek kedve tartja, akár egy kalandos tutajozáson is részt vehet a Myra-tavon (Myrateich).

Útvonalak:

Gutenstein–Muggendorf: 9 km

Gutenstein–Pernitz: 5,5 km

Pernitz–Muggendorf: 5,5 km

 

Semmering Bikepark

A Semmering Bikepark változatos pályáinak és gazdag kínálatának köszönhetően feledhetetlen élményt kínál a családoknak és a profi bikereknek egyaránt. A Liechtenstein hegyikerékpáros ösvény a Bécsi-Alpok legszebb kerékpáros túraútvonalai közé tartozik. A 23,1 km hosszú szakasz a semmeringi Bikeparktól indul és ott is ér véget.

www.wieneralpen.at, www.bikeparksemmering.at

 

E-bike: környezetbarát kényelem a meredekebb emelkedőknél

Az elektromos mobilitás úttörője a tartományon belül a Wachau régió, ahol nyilvános töltőállomások is rendelkezésre állnak az elektromos hajtású közlekedési eszközök akkumulátorainak fel-töltésére. Az ehhez használt áramot 100 százalékban környezetbarát energiából állítják elő. A Weinviertel régió is könnyedén és egyszerűen felfedezhető elektromos kerékpárral. A Bucklige Welt térségben pedig kiépítettek egy e-bike kölcsönző rendszert is. Ez 140 kilométernyi kerékpárút-hálózatot jelent megfelelő mennyiségű akkumulátorcsere- és - töltőállomással, szervizzel, szálláshelyekkel és éttermekkel, a magyar határ közvetlen közelében.

 

A csillagtúra újdonságokról egy átfogó, részletes térkép is készült, amely ingyenesen megrendelhető a www.also-ausztira.info honlapról, ahol bővebben is lehet olvasni a túrákról, ajánlatokról.

 

Bővebb információ:

informacio@noe.co.at

www.also-ausztria.info

Kapcsolódó témák

A hagyományostól a modernig, a romantikustól a szokatlanig, Alsó-Ausztriában lépten-nyomon hangulatos adventi vásárok várják a közönséget. A mézeskalács, a sült alma, a forró gesztenye, és természetesen az ízletes puncs, a forralt bor ellenállhatatlan illata az adventi vásárok nélkülözhetetlen kísérője – kedvcsinálónak a legjobb ajánlatokat foglaltuk össze.

A minőségi bor ugyanúgy hozzátartozik Alsó-Ausztriához, akár a sokszínű táj vagy a figyelemre méltó kulturális értékek. Az alsó-ausztriai BorŐsz idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, igencsak sokszínű kínálattal. A bor szerelmeseit és az ínyenceket 2015. augusztus 21. és november 20. között borbarát ünnepségek sorozata várja, borhoz illő különlegességekkel, ínyencfalatokkal. Az érdeklődőkre kedélyes felfedezőút vár, többek között meg lehet tekinteni a szüretelést, élő zene kíséretében részt lehet venni borászünnepségeken és pincesori mulatságokon, borutakon lehet túrázni, sétálni kijelölt útvonalakon a szőlősorok mentén.