2024. május 28. kedd, Emil és Csanád napja
Budapesti Pálinkafesztivál 2015
-1. November 30. - -1. November 30.
Az idei évben nagyobb alapterületen, több kiállítóval várja vendégeit a Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, 2015. május 7-10. között.

Ezúttal az almáé lesz a főszerep. Az Év Almapálinkáját, mely hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született, először a fesztiválon tesztelhetjük. Természetesen nem maradnak el az almás ételkülönlegességek sem a hagyományosan kiváló kézműves ínyencségek mellett.

Az idei fesztiválon többek közt az alábbi manufaktúrák pálinkáit kóstolhatjuk: Márton és Lányai; Nobilis; Agárdi; Panyolai; Rézangyal; Gyulai, stb.

A közönség szórakoztatásáról és a jó hangulatról az alábbi programokkal gondoskodnak a szervezők (a változtatás jogát fenntartják):

Május 7. Csütörtök:

16.00 Szeder;  17.30 Járai Márk (Halott Pénz); 19.00 Dj Venom (Halott Pénz); 22.00 Petruska András & Temesvári Bence Duo; 24.00 Hangácsi Márton

 

Május 8. Péntek:

16.00 Wonky Swing Trio; 17.30 Stahl Barbi & Havai Gábor Duó; 19.00 Dj Q-Cee (random Trip); 22.00 Edi & Kolos Trio; 24.00 Zanzinger

 

Május 9. Szombat:

16.00 Infusion Trió; 17.30 Schlobocher Barbara & Jancsó Gábor Duó; 19.00 Dj Ordiman; 22.00 Lamm Dávid & Magyar Bori Duó; 24.00 Hangácsi Márton

 

Május 10. Vasárnap:

16.00 Antonia Vai; 17.30 Takács Eszter Beat Band; 19.00 Dj Gozth (Hősök)

 

 

Kapcsolódó témák

Hírnevéhez méltó érdeklődés mellett, családtagjai, sportvezetők, sok száz tisztelője jelenlétében avatták fel a sportlegenda, Papp László szobrát Budapesten a XIII. kerületben, azon a téren, ami rövidesen az ő nevét fogja viselni.

Maguk a művészek és a szervezők is meglepődtek, milyen sok érdeklődő gyűlt össze a budapesti Bolgár Kulturális Intézetben rendezett kiállítás megnyitóján. A három kortárs bolgár művész alkotásaiból rendezett tárlat szeptember 10-ig, munkanapokon 10 és 18 óra között látogatható.

A Magyar Nemzeti Galériában június végétől október elejéig látható Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást - köztük 61 Modigliani-művet, aktokat, portrékat és szobrokat felvonultató tárlatra a világ több nagy köz- és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.

A korok és szokások változásának számtalan jele van. Megmutatkozik mindennapi életünkben is. Elegendő például, ha megnézzük miben más egy asztal terítése ma és mondjuk 80-100 évvel ezelőtt. Eltérést fogunk látni akkor is, ha az összehasonlítást lehetőleg azonos színvonalon – egy ismert, drágább étteremben - megterített asztalnál végezzük.

Van egy kerület Budapesten, ahol az egyik városrészben lehetetlen úgy végigmenni az utcán, hogy szinte minden házon ne látnák egy vagy több emléktáblát. Országos – és nem túlzás – világra szóló tehetségű emberek százai éltek ott. Most az emléktábla-állítási program kétszázkilencedik táblájának felavatására gyűlt össze az ünneplő közönség a főváros XIII. kerületében, az Újlipótvárosban.