2024. június 19. szerda, Gyárfás napja
Megújul a szálloda
Révay András
2017.06.16 16:44
Folytatódik Budapesten az AccorHotels lánchoz tartozó Ibis szállodák felújítása. Korábban az Ibis Styles Budapest Centert és az Ibis Styles Budapest City-t mutathattuk be olvasóinknak, most a Hősök teréhez közeli, egykor volt Liget szálló, az Ibis Budapest Heroes Square új fiatalos stílus szerinti átalakítása kezdődött el.

A kiváló elhelyezkedésű, remek adottságokkal bíró szálloda új dizájn szerinti átalakítását fokozatosan végzik – mondta el a meghívott szakembereknek Blaskovics Mária, a szálloda igazgatója. A hotelben 139 nemdohányzó, légkondicionált szoba várja vendégeit. Jelenleg a felújítás első üteme fejeződött be. Ennek keretében friss arculatot kaptak a szálloda földszinti közösségi terei, a bár, a recepció, a gyermeksarok. Az első emeleten huszonnégy szoba jelentős változás mutat, negyvenkettőben pedig műszaki felújítást végeztek. Az átépítés úgy a vendégek, mint a dolgozók komfortérzését is gyökeresen megváltoztatta. A tervezés során az üzleti partnerek igényei mellett figyelembe vették a Liget Köztársaság civil szervezet véleményét. Velük a tágabb környezet, a Városliget megóvása érdekében gondolkodnak együtt.

A földszinten a klímarendszer korszerűsítése, az egymás mellé állított pultok, és a vendégek számára készített ülősarkok olyan közösségi teret hoztak létre, ami vendég és vendéglátó között közeli, barátságos, közvetlen hangvételű kapcsolatot tesz lehetővé, fokozza a munkavégzés örömét, a szakmai magabiztosságot, a vendégért való tenni akarást sugallja. A hallban és a szobákban a WiFi hozzáférés ingyenes. Szeretnék meghódítani a vendégeik szívét, legyen számukra minden évszakban élmény, ebben a szállodában tölteni az időt, Budapesten, a Ligetben, a Hősök terén. A szálloda által sugárzott harmonikus hangulatot a Műcsarnok, a Széchenyi Gyógyfürdő, az Állatkert, a Vajdahunyad vára és az Operaház könnyen elérhető közelsége csak fokozza. A világ számos országában jelen levő AccorHotels lánc hisz ebben a régióban és továbbra is folytatni fogja a vendégek kényelmét szolgáló felújításokat.

A szobák megjelenítésében a legmodernebb elképzelések tükröződnek. A berendezés egyszerű letisztult, ugyanakkor praktikus, néha meglepő. A máshol megszokott szekrény például teljesen hiányzik – de mégis van! Alakja ugyanis nem az évszázadok óta kialakult, négy oldalról zárt láda, első pillanatban szinte még keresni is kell. Falait mindössze két, szellemesen megtervezett, színes falap határolja, két oldala pedig nyitott. Ajtaja tehát nincs, nem is kell, a nyitott részen lehet belenyúlni, a benti keresztrúdra bármit felakaszthatunk, a lapokra belülről szerelt polcokra szintúgy bármit elhelyezhetünk. A fürdőszobák berendezése is hasonló – egyszerűsítő elveket követ, ám ez nem megy a használhatóság rovására. Van kádas és zuhanyozós, a tapasztalat azt mutatja, hogy a vendégek többsége ez utóbbit jobban kedveli.

Vannak egészen különleges atmoszférájú szobák. A Sweet room és falán a felirat: „Az élet édes” határozottan nem a fogyókúrázóknak való! Mások viszont – feltehetőleg nem is kevesen – egyet fognak érteni a meghatározással és gyakrabban fogják felkeresni a hallban az édességpultot. A szobában a sweet bed – macaron utánzatú díszpárnáival – talán az édes álmokat segíti majd elő. Ám akinek mindez mégsem lenne kedvére való és inkább bajnoknak szeretné érezni magát, választhatja a tenisz szobát, ahol a nagy „king size bed” párnái édesség helyett teniszlabdákat formáznak, sőt az ágy felett kifeszített hálóban néhány valódi teniszlabda is kelleti magát. Sugallva, hogy soha nem késő elkezdeni a sportolást és még az is lehet, hogy valaki pont az itt töltött néhány éjszaka után esik szerelembe a tenisszel! Életmódjának egészséges megváltozását pedig éppen az Ibis Budapest Heroes Square- nek köszönheti majd.

Kapcsolódó témák

Amint azt az első részben már szomorúan megállapítottuk, az idei UTAZÁS kiállításon tapasztalható változások nem sok örömre adtak okot. De mindazok, akik valóban azért jöttek ki ide, hogy használható, gyakorlati utazási tanácsokhoz jussanak, mégsem távoztak üres kézzel. Tartozunk az igazságnak azzal, hogy megállapítsuk, a hazai díszvendég, Gyula és Békés Vármegye igazán kitett magáért! A pultjaikon rengeteg, részletes, írásos anyag várta az érdeklődőket, és a szórakoztatásukról is gondoskodtak.

(Ut-2024-1) Igen, tudjuk, fölösleges azon tépelődni, hogy körülöttünk minden megváltozik. Így volt ez, amióta ember él a fölön – sőt már annak előtte is! A szomorú csak az, amikor látjuk, hogy amit szeretünk, nem az előnyére változik, ez pedig sajnos igaz a 46. budapesti UTAZÁS Kiállításra is. Sejtették a szervezők is, ezért a szó mellé egy külön + jelet tettek, hangsúlyozták is erősen a plusz szócskát, elsorolva: mi minden egyéb társult hozzá az idén. Így viszont a „plusz” vált dominánssá! A megszokott „A pavilon” kétharmadát, biciklipálya, lakóautó dömping, és bazárárusok csapata töltötte fel. Az igazán fontos, nagy, ismert, magyar utazási irodák közül egyetlen egy sem volt jelen!

Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. Célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli.

Már 45 éve, hogy a Szent Korona újra és végérvényesen hazatért. A Magyar Királyi Koronaőrök Egyesülete azóta minden ötödik évben megünnepli ezt az eseményt. Idén január 6-án tartottak ünnepi megemlékezést Budapesten a Belvárosi Nagyboldogasszony Templomban, melyen részt vett David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.

2022.11.06 20:39

Ez a kopott ház Budapesten, a XIII. kerületben, a Hun utca és Lehel utca sarkán áll. Bármelyik irányból is jönnénk, elmegyünk mellette, nincs miért felfigyelni rá. Most néhány napig ez másként lesz! A Hun utcai oldalon, a ház falán emléktábla van – egy ideig még friss koszorúk díszítik. Illyés Gyula születésének százhuszadik évfordulóján helyezték el őket, a XX. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja ebben a házban élt és dolgozott.