2024. június 17. hétfő, Laura és Alida napja
Megújult a villányi Bock Hotel Ermitage
Utazónet
2015.01.26 13:05
Hazánkban a belföldi turizmus jelentős hányada irányul a Dél-Dunántúlra, a Villányi Borvidék pedig a borturizmus legdinamikusabban fejlődő területe. A borvidék központjában, Villányban 6,5 milliárd értékű beruházás valósult meg az elmúlt hét évben, melynek keretein belül megújult BOCK Hotel Ermitage négycsillagos hotel is.

A Dél-Dunántúl a belföldi utazók egyik legnépszerűbb célpontja és a borturizmus kiemelt területe, hisz a tavaly 20 éves Villány-Siklósi Borút létrehozása valóságos mozgalmat indított el az országban, a példát számos magyar és külföldi borvidék is követi. Villány turisztikai szerepe egyre jelentősebb, 2006 óta megduplázta vendégforgalmát és a dél-dunántúli régió 7. legmagasabb vendégéjszaka számmal rendelkező települése.

A BOCK Hotel Ermitage uniós beruházása hozzájárul a régió versenyképességének javításához, a minőségi turisztikai termékkínálat bővítésén keresztül a gazdaság lendületben tartásához.

A fejlesztés során 12 új szobával, egyedülálló 80 nm2-es lakosztállyal és sokoldalú wellness részleggel gazdagodott a hotel. A borkedvelők örömére új sommelier szolgáltatással is bővült a kínálat.

Kapcsolódó témák

A vincellérek régi, tréfás mondása, hogy van jó bor, van jobb bor, meg az én borom! Ha nem is szó szerint, de ennek a lényegét komolyan veszik a Matias Pincészetnél. Tevékenységük középpontjában folyamatosan a minőség javítása, az egyre kiválóbb borok készítése áll. Eredményeiket most partnertalálkozón is bemutatták.

2015.01.06 16:47

Tavasz első havában nyitja meg kapuit Mórahalom legújabb medical wellness szállodája. Az előzetes tervek szerint 2014. év végére tervezték a nyitást, de a beszerzések elhúzódása és az időjárási körülmények miatt el kellett halasztani az átadást. A beruházás ennek ellenére rendben zajlik és a projekt megvalósítási ütemtervét is tartani tudják.

A kijelentés általánosságban is igaz, de különösen áll azokra, akik már tizenkilencedik éve szervezői, résztvevői vagy csak nyomon kísérői a Magyar Borok Útja Rallye-nek. A bor és a kultúra e különös találkozására az idén augusztus 29-31. között kerül sor.