2024. május 25. szombat, Orbán napja
Sóletfesztivál

1075 Budapest , Kazinczy utca [ térkép ]
2015. August 30. - 2015. August 30.
Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor irány a Sóletfesztivál!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utca Dob és Wesselényi utca közötti szakaszán!

A fesztiválon kóstolj meg legalább 6 féle különböző sóletet és más zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit, és készítsd el Te is a saját verziódat, vagy csak figyeld meg, hogyan készítik el ismert közéleti szereplők. Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a számítását az alábbi programokon:
 

  • 10.00-21.00 Kóser sóletek a világ minden tájáról, minden mennyiségben
  • 10:00 – 16:00 Sóletfőző-verseny, melyen a résztvevő csapatokat vezetik: Fűszeres Eszter, Vattamány Zsolt, Kuncze Gáborné Fellegi Katalin, Köves Slomó
  • 11:00 – 12:00 Gyermekprogramok az ATID ifjúsági klubbal
  • 12:00 – 13:00 Kerekasztal beszélgetés Fellegi Katalinnal és Fűszeres Eszterrel gasztronómiáról és vallásról
  • 13:00 – 14:30 Klezmer koncert
  • 16:30 – 17:30 Zsűrizés és eredményhirdetés
  • 18:00 – 19:00 Kántorkoncert
  • 19:00 – 21:00 Sabatsong klezmer koncert

 

Forrás: www.welovebudapest.hu

Kapcsolódó témák

Ha egy önkiszolgáló étteremben már a megnyitás napján, még este hét órakor is a kiszolgáló pulttól az ajtóig áll bent a sor, az már önmagában jelzi: van érdeklődés az éterem iránt. Nem is alaptalanul. Gyorsan híre ment, hogy egy új, török étterem nyílt Angyalföldön, a Béke utcában. Jó a helye, közel a Vasas pályához, előtte villamos, mellette buszmegálló van, körülötte a kisebb utcákban még parkolni is lehet. Mindez jó dolog, de igazán az a fontos, ami a tányérokba kerül. Nos, az első vélemények szerint azzal sincs hiba!

Az édességeket kedvelők bizonyára örültek annak, amikor tavaly első alkalommal hirdettek meg egy korábban még nem létezett versenyt. „Az Év Pálinkás Bonbonja” verseny nagy sikernek bizonyult, ezért a szervezők, a Gyulai Pálinkafesztivál és a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői úgy döntöttek – idén is meghirdetik. A nevezéseket 2024. február 1. és április 12. között fogadják.

2023.12.04 13:24

A címben szereplő tanácsot Kiss Zoltán cukrászmester adta a résztvevőknek az Év Bejglije verseny eredményének kihirdetésekor – nem véletlenül. Feltételezzük, az otthoni bejglisütésre vállalkozók is tudják ezt, de azért nem árt ismételni. A versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület a negyedik alkalommal hirdette meg és az idén már ötvennél is több alkotás versengett a díjakért és a kitüntető címekért.

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, részben – ami érthető – a cukrász szakma képviselői részéről, de bebizonyosodott, hogy a közönség, a fogyasztók is évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.

Az édességek kedvelő jól ismerik, és évek óta figyelik is – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyeket, keresik, vásárolják a díjnyertes tortákat, fagylaltokat. Más a helyzet a bejglivel! Korábban eddig még csak kétszer volt versenye, a harmadikra idén került sor, ötven cukrász nevezett be rá. Az eredményhirdetésnek az eddigiekben már jól bevált, pestszentlőrinci, híres Zila kávéház és cukrászda adott otthont.