2025. május 1. csütörtök, Fülöp és Jakab napja
Sóletfesztivál

1075 Budapest , Kazinczy utca [ térkép ]
2015. August 30. - 2015. August 30.
Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor irány a Sóletfesztivál!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utca Dob és Wesselényi utca közötti szakaszán!

A fesztiválon kóstolj meg legalább 6 féle különböző sóletet és más zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit, és készítsd el Te is a saját verziódat, vagy csak figyeld meg, hogyan készítik el ismert közéleti szereplők. Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a számítását az alábbi programokon:
 

  • 10.00-21.00 Kóser sóletek a világ minden tájáról, minden mennyiségben
  • 10:00 – 16:00 Sóletfőző-verseny, melyen a résztvevő csapatokat vezetik: Fűszeres Eszter, Vattamány Zsolt, Kuncze Gáborné Fellegi Katalin, Köves Slomó
  • 11:00 – 12:00 Gyermekprogramok az ATID ifjúsági klubbal
  • 12:00 – 13:00 Kerekasztal beszélgetés Fellegi Katalinnal és Fűszeres Eszterrel gasztronómiáról és vallásról
  • 13:00 – 14:30 Klezmer koncert
  • 16:30 – 17:30 Zsűrizés és eredményhirdetés
  • 18:00 – 19:00 Kántorkoncert
  • 19:00 – 21:00 Sabatsong klezmer koncert

 

Forrás: www.welovebudapest.hu

Kapcsolódó témák
2025.04.23 11:26

A tavasz beköszöntének, a nyár közeledtének legbiztosabb jele, hogy sorra nyitnak a szabadtéri vendéglátóhelyek. A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része. A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene és a frissen sült hekk illata évtizedek óta visszavonhatatlanul hozzátartozik az itteni élethez. Az Evezős Sörkert nem csupán vendéglátóhely – igazi társasági tér. A több kilométeres partszakasz különleges adottságai az Evezősben válnak igazán közösségi élménnyé. Ezért mondhatjuk el róla: az Evezős Sörkert a Római-part társasági kikötője.

2025.04.19 13:36

Igaz, még nem tudjuk melyik. A Magyar Cukrász Ipartestület már tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A hungarikumok listáján méltán szereplő dobostorta pedig idén ünnepli megjelenésének 140. évfordulóját. Bár Dobos C. József a tortáját 1884-ben alkotta meg, de első alkalommal 1885-ben a Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek. Az idei versennyel a világhírű mester munkássága előtt tisztelgünk!

2025.04.07 15:03

Ha egy étteremben, a megnyitás után pontosan egy évvel, még mindig a bejárati ajtóig áll a bent a várakozó vendégek sora, akkor az mindennél ékesebben bizonyítja, hogy az ötlet bevált. Érdemes volt török éttermet nyitni Angyalföldön, a Béke úton! Mivel önkiszolgáló étteremről van szó, a látvány nem fogható sem a pincérek, sem pedig a tálaló dolgozók lassúságára. Az ételek jók, az árak megfizethetőek, jönnek tehát az ebédelni szándékozók.

2025.01.24 13:47

Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott, 130 éves New York Café. Az Erzsébet körúti közkedvelt létesítmény– a korábbi teszt után – március elsejétől éjszakai nyitvatartással és éjszakai kínálattal várja vendégeit. Csütörtöktől vasárnapig, éjféltől még több embernek kívánnak lehetőséget adni Budapest csodás kávéházának zavartalan élvezetére.

2024.12.14 16:43

A bibliai történetet a víz borrá változtatásáról bizonyára sokan ismerik. Ám azt, hogy valami hasonló napjainkban is megesik, valószínűleg jóval kevesebben. Igaz ennek véghezvitele nem egyetlen ember cselekedete, többen vesznek részt benne. Ráadásul nem is éppen csak egyszer, már másodszor vitték véghez! Mert a tavalyi, nagy sikerű Notorious F.I.G. után, idén is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely a Magyar Cukrász Ipartestület és a FIRST Craft Beer közös munkájának gyümölcse. A kiindulási alap ezúttal a váci Édes Vonal cukrászda Mákvirág tortája volt.