2025. június 23. hétfő, Zoltán és Édua napja
Sóletfesztivál

1075 Budapest , Kazinczy utca [ térkép ]
2015. August 30. - 2015. August 30.
Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor irány a Sóletfesztivál!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utca Dob és Wesselényi utca közötti szakaszán!

A fesztiválon kóstolj meg legalább 6 féle különböző sóletet és más zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit, és készítsd el Te is a saját verziódat, vagy csak figyeld meg, hogyan készítik el ismert közéleti szereplők. Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a számítását az alábbi programokon:
 

  • 10.00-21.00 Kóser sóletek a világ minden tájáról, minden mennyiségben
  • 10:00 – 16:00 Sóletfőző-verseny, melyen a résztvevő csapatokat vezetik: Fűszeres Eszter, Vattamány Zsolt, Kuncze Gáborné Fellegi Katalin, Köves Slomó
  • 11:00 – 12:00 Gyermekprogramok az ATID ifjúsági klubbal
  • 12:00 – 13:00 Kerekasztal beszélgetés Fellegi Katalinnal és Fűszeres Eszterrel gasztronómiáról és vallásról
  • 13:00 – 14:30 Klezmer koncert
  • 16:30 – 17:30 Zsűrizés és eredményhirdetés
  • 18:00 – 19:00 Kántorkoncert
  • 19:00 – 21:00 Sabatsong klezmer koncert

 

Forrás: www.welovebudapest.hu

Kapcsolódó témák
2025.05.26 19:19

A csokoládé feltehetőleg nem a dörgicsei bortól lett mámoros, de nekünk van esélyünk rá, ha e kettő élvezetét eltúlozzuk. Nekik ugyanis van némi közük egymáshoz! A Magyar Cukrász Ipartestület az idén is megszervezte – a már joggal hagyományosnak nevezhető - Év Fagylaltja versenyt. Ám ez most országjáró „roadshow” keretében történt. A nagy népszerűségnek örvendő verseny célja a valóban kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára. Így ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt. Az idei versenyt ismét „fesztivál” jelleggel tartották egy városi rendezvény keretében.

2025.05.20 17:35

Valljuk be: egy piacon működő étteremről – így első hallásra – nem sok jót gondolnánk. Az hinnénk, ez valami olcsó, nem túl igényes étkezde lehet. Hát ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk! Az étterem, amiről a továbbiakban szó lesz, valóban piacon, egy különleges helyszínen működik, nem túlzás világhírűnek nevezni. Járt itt Diana hercegnő, Margaret Thatcher miniszterelnök, több neves, külföldi filmszár is. Kitalálták? Igen, Budapesten, a Nagyvásárcsarnokban számos híresség megfordul, és ott várja vendégeit a Fakanál étterem.

2025.04.23 11:26

A tavasz beköszöntének, a nyár közeledtének legbiztosabb jele, hogy sorra nyitnak a szabadtéri vendéglátóhelyek. A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része. A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene és a frissen sült hekk illata évtizedek óta visszavonhatatlanul hozzátartozik az itteni élethez. Az Evezős Sörkert nem csupán vendéglátóhely – igazi társasági tér. A több kilométeres partszakasz különleges adottságai az Evezősben válnak igazán közösségi élménnyé. Ezért mondhatjuk el róla: az Evezős Sörkert a Római-part társasági kikötője.

2025.04.19 13:36

Igaz, még nem tudjuk melyik. A Magyar Cukrász Ipartestület már tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A hungarikumok listáján méltán szereplő dobostorta pedig idén ünnepli megjelenésének 140. évfordulóját. Bár Dobos C. József a tortáját 1884-ben alkotta meg, de első alkalommal 1885-ben a Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek. Az idei versennyel a világhírű mester munkássága előtt tisztelgünk!

2025.04.07 15:03

Ha egy étteremben, a megnyitás után pontosan egy évvel, még mindig a bejárati ajtóig áll a bent a várakozó vendégek sora, akkor az mindennél ékesebben bizonyítja, hogy az ötlet bevált. Érdemes volt török éttermet nyitni Angyalföldön, a Béke úton! Mivel önkiszolgáló étteremről van szó, a látvány nem fogható sem a pincérek, sem pedig a tálaló dolgozók lassúságára. Az ételek jók, az árak megfizethetőek, jönnek tehát az ebédelni szándékozók.