Második alkalommal lesz házigazdája a Bárányfesztiválnak a budapesti Mezőgazdasági Múzeum. A fesztivált a Húsvéthoz illeszkedően április 4 – 6. között tartják. A rendezők reményei szerint – amennyiben az idő is kegyes lesz – felnőttek és gyerekek egyaránt kiválóan szórakozhatnak itt néhány napig.
Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.
Szlovéniát, Magyarország egyik déli szomszédját, a hétköznapi beszélgetésekben bizony elég sokan tévesztik össze hasonló nevű északi szomszédunkkal. Bár közel van, mégsem tartozik a magyarok kézenfekvő utazási céljai közzé. Pedig valószínűleg sokkal többen és gyakrabban látogatnánk, ha jobban tudnánk, miért is érdemes odamenni.
Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor irány a Sóletfesztivál!
Az ünnepek elmúltával elérkezett a könnyelmű újévi fogadalmak megvalósításának ideje. Azoknak, akinek a listáján a fogyás is szerepel, jó segítséget nyújthat az Alexandra Kiadónál még karácsony előtt megjelent könyv, az „Olasz tészták, hagyományos ételek”.