2024. április 15. hétfő, Anasztázia és Tas napja
A Természetgyógyász Magazin XX. Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja
Villányi úti Konferenciaközpont és Étterem
1114 Budapest , Villányi út 11-13. [ térkép ]
2016. December 04. - 2016. December 04.
Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre magazinunk ezoterikus karácsonyi fesztiválja, amire természetesen ünnepi programmal készülünk. Ez évi sztárvendégünk Horgas Eszter világhírű fuvolaművész lesz, aki nemcsak zenéjével varázsolja majd el a látogatókat, de – Jakab Istvánnal beszélgetve – életének, karrierjének izgalmas részleteit is megosztja a jelenlévőkkel.

Már csak egy hét a fesztiválig!
Vásárolja meg belépőjegyét olcsóbban, elővételben a Természetgyógyász Magazin Szerkesztőségében!

Elérhetőség: 1027 Budapest, Kapás utca 26-44/D. IV/11., telefon: 0613151725.

Változás fesztiválunk programjában! - Előadást tart László Ervin professzor

Az előzetes tervekkel ellentétben idei rendezvényünket az megtiszteltetés éri, hogy előadóink között üdvözölhetjük prof. dr. László Ervint, korunk kiemelkedő filozófusát, a tudat és a valóság új kapcsolatait meghatározó PSZI-mező elmélet megalkotóját. László Ervin professzor – egyebek között – a Római Klub tagja és az UNESCO tudományos igazgatójának főtanácsadója. 2010-ben a Magyar Tudományos Akadémia tagjai közé választották, a közelmúltban pedig Nobel-békedíjra jelölték.

A Természetgyógyász Magazin XX. Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválján (december 4., Villányi úti Konferencia Központ) tartandó előadásának címe és tartalmi ismertetője:

Szuperkoherencia – az élő szervezetek finomenergetikai összefüggései

Az egészségügyi tudományok számára kulcsfontosságú, hogy pontosan felmérjük az információnak a természeti rendszerekben játszott szerepét. A szervezet egészségének
fenntartásához mindenekelőtt annak koherenciáját szükséges megőrizni, ez pedig a szervezetet kódoló információtól függ. A betegségek és egyéb szervi diszfunkciók ennek az információnak a meghibásodásáról árulkodnak. Az információáramlás kijavítása sok esetben hatásosabbnak bizonyul, mintha azokba a biokémiai folyamatokba avatkoznánk be, amelyek hibás információból származnak.

A teljes program ezen a linken olvasható!

A Természetgyógyász Magazin bemutatja:

 

Paulinyi Tamás és Horányi Ágnes beszélgetése:

Kapcsolódó témák

Aki eljön Szombathelyre, hogy a város sok száz éves múltjával ismerkedjen, meglepve fogja tapasztalni: a közelmúlt évtizedei, sőt még napjaink is szolgálnak figyelemre méltó helyszínekkel. No és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a turista bizony előbb utóbb megéhezik, megszomjazik, esetleg megtetszik neki, amit látott és szeretne egy napnál többet is eltölteni errefelé. Nos, ha így dönt, nem fog csalódni!

Valószínűleg kevesen tudják, melyik Magyarország legrégebben alapított városa? Melyik az, ahol két szent is járt, az egyik itt is született? Itt haladt át az egyik legfontosabb római kereskedelmi útvonal, római kori szentélye világszerte ismert. Mai nevét hetivásárról kapta, történelmi múltja, öröksége igen gazdag. Szokták a Nyugat kapujaként is emlegetni, percek alatt lehet innen átjutni Ausztriába. Így már könnyebb kitalálni?

A számos különböző szellemi hatásokból táplálkozó zsidó kultúra bemutatása fontos feladat. Hiszen a közös kultúra köti össze a zsidókat és nem zsidókat, a vallásosokat és nem vallásosokat, a fiatalokat és időseket, az anyaországi és a határon túli magyarokat. Erre a feladatra vállalkozik évek óta Budapest legnagyobb zsidó rendezvénye, a most már 22. alkalommal megrendezett Zsidó Kulturális Fesztivál.

A Kiskunságban olyan ételeket és italokat kóstolhatnak az érdeklődők, melyek egyedülállóak hazánkban. Azon belül is, a Kiskunmajsához közeli, mindössze 2600 lakosú kisközség, Szank hívja fel magára számos érdekességgel a figyelmet. Aki már járt ott, egyet fog érteni azzal; még átutazóban is érdemes megállni itt, kicsit körülnézni, enni egy jó ebédet, megkóstolni más, helyi különlegességet. Az ittenieknek két jelmondatuk is van, a vendég tetszés szerint választhat belőlük. Az egyik filozofikusabb: „Tedd a jót és kerüld a rosszat!”, a másik vidámabb: „Itt édesebb a meggy, mint máshol a cseresznye”. A falu lakói dolgos, szorgalmas emberek és mindenek előtt optimisták. Hisznek abban, hogy még nagy fejlődés áll előttük. Erre a legjobb bizonyíték a falu határában felállított – a látogatókat fogadó – kép, melyen községükben toronyépületek láthatók. Ez az ő jövőjük: Szank-Franciso!

2019.07.08 21:05

Nincs abban semmi meglepő, hogy az első olvasáskor mindenki értetlenül néz majd a címre. A szavak jelentésével talán, ha két-háromszáz ember lehet tisztában, valahol a magyar Alföldön, egy kiskunsági faluban. Annyit viszont már most – elöljáróban – is elárulhatunk, érdemes eljönni erre, megismerkedni mindazzal, amit a vidék és az emberek kínálnak a látogatónak.