2024. július 15. hétfő, Henrik, Roland és Vlagyimir napja
Őrségváltás
Révay András
2015.05.25 22:12
Közel egy hét múlva ismét pályára lépnek a tenisz szerelmesei a Regő Páros Teniszkupán. A társasági élet kiemelkedőnek számító eseményét 1997 óta minden évben megrendezik, és itt a politikai-, gazdasági-, média- és sportélet ismert egyéniségei mérhetik össze tudásukat.

A rendezvény részleteit ismertető tájékoztató meglepő bejelentéssel kezdődött. A Magyar Borút Rallye, a Valentin-napi Páros Teniszverseny és a mostani, a Páros Teniszkupa kitalálója, megvalósítója, lelke, motorja visszavonul. Regőci Attila ugyan még nem fordít teljesen hátat az élete részét képező eseményeknek, a továbbiakban – egy ideig – a háttérből, tanácsadóként, az új rendezők közelében marad. A verseny célja változatlanul az, hogy a kellemes időtöltéssel egybekötött sportolás hozzájáruljon a társadalmi párbeszéd elősegítéséhez, a személyes kapcsolatok kiépítéséhez, a szabadidő aktív eltöltéséhez. Baráti jellegét tükrözi, hogy a teniszezők között mindkét politikai oldal képviselteti magát, félretéve az egymással szemben máshol megnyilvánuló nézeteiket.

A jelképes stafétabotot Megay Róbert Péter, a gépjármű-közlekedés területén már nevet szerzett vállalkozó, a régi barát vette át Regőci Attilától. Könnyű is, meg nehéz is a feladatom – mondta, mert nagyon sok hagyományt örököltem, amit meg is szeretnék tartani. Ugyanakkor megújítani, felfrissíteni is szeretném a versenyeket, a hagyományok tisztelete mellett ugyanis a megújulás a siker egyik feltétele. A Regő Kupa az elmúlt tizenkilenc évben fővárosunk egyik legjelentősebb társasági eseményévé vált, ez kötelez bennünket arra, hogy az eddig megszokott színvonalon folytassuk. A egyik változás pedig az lesz, hogy ezúttal a Park Teniszklub ad otthont a barátságos hangulatú teniszmérkőzéseknek, május 30-án, remélhetőleg egy napsütéses szombaton. Az is hagyományos elem, hogy 8 pályán 32 páros verseng majd a vándorserlegért és az is, hogy az estét a barátkozás, a jókedv tölti ki a gálavacsorán.

A versenyigazgató Kiss András is megerősítette, hogy a lebonyolítás az eddig megszokott rendet követi majd. A 32 párost előzetesen nyolcas csoportokba sorsolják, a csoporton belül körmérkőzés lesz, tehát mindenki, mindenkivel játszik. Miután a sorrend kialakult, két tizenhatos táblát állítanak össze, az egyik a főtábla a másik a vigasz-ág. A főtáblára a csoporton belül első két helyen végzett párosok, a vigasz-ágra pedig a 3.-4. helyen állók kerülnek.  Ez utóbbin egyenes kiesésben, tehát egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A versenyzők között üdvözölhetjük – mások mellett - dr. Pintér Sándor belügyminisztert, dr. Fazakas Szabolcsot az Európai Számvevőszék tagját, Érsek-Csanádi Lászlót, a Porsche Hungaria általános igazgatóját, Üsztöke Botondot, a Hotel Karos Spa vezérigazgatóját, Horváth István, ny. nagykövetet, Hajas László mesterfodrászt, Balázs György és Dani Péter profi teniszezőket, Nagy Antal, Sallai Sándor, Sebők Vilmos válogatott labdarúgókat.

 Dr. Stumpf István alkotmánybíró, a korábbi versenyek állandó játékosa ez alkalommal a fővédnöki tisztséget tölti be. A sajtótájékoztatón külföldi alkotmánybírói teendői miatt nem tudott részt venni, de a rendezvény színvonalát jelenlétével emelni fogja. Az esemény rangját, a társasági életben betöltött szerepét jól mutatja, hogy a harminckét páros tagjai – tehát 64 résztvevő – közül legalább negyvenen, eddig már több mint tizenöt versenyen jelen voltak. Az újak között köszönthetjük viszont a nemzetközi hírű labdarúgót, Dzsudzsák Balázst is. A rendezvény háziasszonya ezúttal a Miss Earth Hungary 2011 nyertese, jelenleg a „Jóban rosszban” televíziós sorozatból színésznőként ismert, Szabó Dóra lesz.

 Az egész napos játékot a jótékonysági díjátadó gála követi a Danubius Grand Hotel Margitsziget gyönyörű Széchenyi termében. Az est során neves művészek lépnek színpadra. Többek között a 2012-es Megasztár-6 győztese, Radics Gigi, a humor nagyágyúi, az Irigy Hónaljmirigy, a Midlife Crisis és Dj. Radnai fogják egész este szórakoztatni a vendégeket. Jelen lesz a koktélkirály Lajsz András is, ők együtt hozzák majd létre a felhőtlen jókedvet. Természetesen nem maradhat el a gálavacsora folyamán a hagyománnyá vált tombolasorsolás, ahol wellness hétvégéket, vacsora utalványokat, ajándékcsomagokat és még sok értékes nyereményt nyerhetnek a szerencsések, illetve ismét lesz nagyszabású borárverés, melyből a befolyt összeget a Magyar-Afrika Társaság számára ajánlják fel a szervezők.

Kapcsolódó témák

Megtartotta 2017. évi közgyűlését a Magyar Lovas Szövetség Díjlovagló Szakága. Lássuk be, ez a hír így, önmagában, túlzottan nagy érdeklődésre nem tarthat számot. Tíz – találomra megkérdezett – ember közül valószínűleg kilenc azt sem tudná, miről van szó! A dolog akkor válik érdekesebbé, ha a sportok oldaláról nézve vesszük figyelembe Magyarország adottságait.

Mínusz tíz fok van és már leesett a hó a Tátrában. Lehet síelni menni. A helyi szakértők, akik a hegység növényzetének állapotából következtetést tudnak levonni, egy magashegyi virág nyílásából arra a megállapításra jutottak, hogy az idén hideg, kemény tél várható a Tátrában.

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban szinte már megszokott eseménynek számít, hogy időről-időre kiállítással hívják fel a figyelmet egy kitűnő sportemberre. Az első emeleti Mácsai Galériában most Martinek Jánosról nyílt kiállítás, mely szeptember 22-ig ingyenesen látogatható. A következő, ősszel, majd Illovszky Rudolfnak állít emléket.

A Magyar Ökölvívó Szövetség április 1-én lezajlott közgyűlésén teljes tisztújításra került sor. Változás következett az Ellenőrző Bizottság, az Elnökség tagjai és az elnök személyében. Első hivatalos sajtótájékoztatójukon sok részletet mondtak el terveikről, megvalósításuk lépéseiről.

Hírnevéhez méltó érdeklődés mellett, családtagjai, sportvezetők, sok száz tisztelője jelenlétében avatták fel a sportlegenda, Papp László szobrát Budapesten a XIII. kerületben, azon a téren, ami rövidesen az ő nevét fogja viselni.