2024. június 17. hétfő, Laura és Alida napja
Szurkoljon együtt a biztonság bajnokával!
Utazónet
2014.07.04 06:44
A hazai futballrajongók örömére a Continental július 8. és 13. között a budapesti Millenáris Parkba hozza egész Brazíliát. A ContiCabana rendezvényen a világbajnokság elődöntőit, a bronzmérkőzést és a döntőt is végig izgulhatjuk élő közvetítésben barátainkkal, családtagjainkkal. Óriáskivetítők és számos hatalmas LED fal gondoskodik arról, hogy mindenki kényelmesen szurkolhasson kedvencének.

Programözön 35.000 négyzetméteren
A gyermekprogramok közül érdemes kiemelni többek között a bábszínházat, Ricsi bohóc előadásait, az arcfestést, a kézműves sarkot, és a bűvész előadásait. A hölgyek kedvence bizonyára az ingyenesen igénybe vehető Szépségsziget lesz, de a standokon találkozhatunk majd grafológussal, személyiségrajz-szakértővel, illetve megmérhetjük a stressz szintünket is.
 
A mozgás és a felforrósodott brazil hangulat jegyében Copacabana brazil tánc show, a Reggaeton dance előadása és capoeira bemutató is szerepel a kínálatban. Katus Attila fellépése pedig a hazai sportkedvelők aktív kikapcsolódását biztosítja.
 
Meleg konyha, hideg sör
A világbajnokság szurkolói nem maradnak étlen-szomjan, hiszen többek között egy balatoni borház borait kóstolhatják meg a fröccsteraszon, a koktélbárban pedig jeges, hűsítő italok közül választhatnak. Ezen felül a jó minőségű hamburgerek, a friss grill- vagy hideg ételek tekintetében is széles kínálattal találkozhatunk a helyszínen.
 
Mindezeken felül pénteken Hooligans koncert, szombaton Charlie koncert biztosítja 20 órától az egyedülálló hangulatot, vasárnap pedig 19 órától egy méltán híres magyar zenekar alapozza meg a döntő mérkőzés estéjét.
 
További információk és részletes programterv a ContiCabana.hu oldalon található.
Kapcsolódó témák

Már 45 éve, hogy a Szent Korona újra és végérvényesen hazatért. A Magyar Királyi Koronaőrök Egyesülete azóta minden ötödik évben megünnepli ezt az eseményt. Idén január 6-án tartottak ünnepi megemlékezést Budapesten a Belvárosi Nagyboldogasszony Templomban, melyen részt vett David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.

2022.11.06 20:39

Ez a kopott ház Budapesten, a XIII. kerületben, a Hun utca és Lehel utca sarkán áll. Bármelyik irányból is jönnénk, elmegyünk mellette, nincs miért felfigyelni rá. Most néhány napig ez másként lesz! A Hun utcai oldalon, a ház falán emléktábla van – egy ideig még friss koszorúk díszítik. Illyés Gyula születésének százhuszadik évfordulóján helyezték el őket, a XX. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja ebben a házban élt és dolgozott.

A Főváros centenáriumi ünnepsége keretében, 1973-ban, Debrecen városa parkot ajándékozott Budapest XIII. kerületének. A hajdúsági városban készültek a tervek és onnan hozták akkor a növényeket is, amikkel a parkot betelepítették. Bár azóta, az elmúlt években történtek benne kisebb javítások, a kerület Önkormányzata tavaly a teljes felújítás mellett döntött. A munka július végén befejeződött.

Budapestről, májustól októberig újra közvetlenül elérhetővé válik Kanada legnagyobb városa, Toronto. Az Air Canada légitársaság Boeing 787-9 Dreamliner gépei hetente összesen 894 helyet kínálnak majd az utasoknak. A heti három járat szerdán, pénteken és vasárnap, 13 órai felszállással indul Budapestről, míg Torontóból vissza kedden, csütörtökön és szombaton, 20:50-es felszállással indulnak a járatok a magyar fővárosba. Az első május 3-án, kedden indul Torontóból, Budapestről pedig május 4-én utazhatunk először közvetlen járattal az észak-amerikai világvárosba.

2022.01.16 11:03

Ismét egy új, passzívház technológiával készült, 35 bérlakást magában foglaló házat adtak át ünnepélyes keretek között Budapesten, a XIII. kerületben. Mondhatni, ez ott már szinte megszokottnak számít, hiszen a kerületi Önkormányzat egyedülálló bérlakás-építési programja idén már 20 éves és ez idő alatt, 12 helyszínen összesen 667 önkormányzati lakást építettek. Ami pedig még inkább figyelemre méltó: 2014 óta minden elkészült épület megfelel a passzívház minősítés feltételeinek.