2024. június 18. kedd, Arnold és Levente napja
Tavaszköszöntő 12. Lurdy-Házi Ásványbörze
Lurdy-Ház
[ térkép ]
2015. April 11. - 2015. April 12.
Április 11-én és 12-én a Lurdy-Ház I. emelete az ásványrajongók birodalma lesz egy hétvégére. Különleges, érdekes és izgalmas világba csöppenhetnek majd az arra látogatók, ahol a laikusok, a szakértők, a rajongók, a kincsekre vadászók és a véletlenül odatévedők sem fognak unatkozni.

Amivel ezen a hétvégén biztosan számolhatunk, az ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, illetve ezekből készült dísztárgyak és ékszerek sokasága. Élményekben is bőven lehet részünk, hiszen lesz például játszóház, a vállalkozó kedvűeknek aranymosás és további szórakoztató gyermekprogramok. A kisállat simogató most is várja majd az érdeklődőket, sőt a bátrabbak még kígyókkal is barátkozhatnak. Akik pedig inkább spirituálisabb vonalon nézelődnének, azoknak sem kell aggódniuk, hiszen lehetőség lesz ezoterikus szolgáltatásokat is kipróbálni. Az arra fogékonyak részt vehetnek íriszdiagnosztikán, sorselemzést készíttethetnek, vagy akár aurafotót is. A kiállítás területén egészségsziget is található, ahol lehetőségünk lesz szellemi egészségünk mellett egy kicsit a fizikaira is koncentrálni. A kiállított ásványok mellett belőlük készült tárgyakat is vásárolhatunk, akár egy egyedi ékszer vagy egy különleges dísztárgy formájában. Szóval nem érdemes otthon maradni, hiszen a kicsik és a nagyok is találhatnak kedvükre való élményt és szuvenírt is, amelyek biztosan emlékezetessé teszik majd ezt a hétvégét.

Amiről pedig nem szabad elfeledkezni, hogy ezekre az eseményekre azoknak is érdemes kilátogatni, akiknek fiókjában ott lapul egy-egy ismeretlen szépség, hiszen a börzén szakemberek segítenek az ingyenes drágakő-határozásokon 11.00-17.00 között.

 

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/asvanyborze

www.asvanyborze.com

Kapcsolódó témák

Nehéz volna pontos meghatározását adni annak, ami augusztus 12-ig látható a Magyar Nemzeti Galéria A épületében. Különösen, ha a belépéskor szembetűnő feliratból indulunk ki. Vannak képek a falakon, vannak magyarázó feliratok, de a lényeg egészen más. A Galéria saját meghatározása szerint a 20. századi modemizmus sajátos gondolkodásmódját, a korszak művészetére jellemző kiáltványok világát idézi fel Julián Rosefeldt MANIFESTO című filminstallációja.