2024. június 15. szombat, Jolán és Vid napja
Utazás kiállítás 2015
Hungexpo
1101 Budapest , Albertirsai út 10. [ térkép ]
2015. February 27. - 2015. March 01.
Idén is megrendezésre kerül az ország legnagyobb turisztikai kiállítása 2015. február 26. és március 1. között. A kiállítás belföldi díszvendége Székesfehérvár, külföldi díszvendége pedig Románia.

A szervezők az idei évben 40 ezer látogatóra számítanak, akik 20 ezer négyzetméteren tekinthetik meg a több mint 250, külföldi és belföldi kiállító ajánlatait.

A kiállítás legnagyobb attrakciója az a közel 200 négyzetméteres Magyarország térkép, amelyet egymillió Lego kockából építenek fel. A térképen 3D-ben megjelenik hazánk 10 emblematikus épülete vagy jelképe is, mely kiegészül a látogatók által épített munkákkal. Ezen kívül a kicsiket és a nagyokat is várja a Lego Store játszóház a kiállítás teljes ideje alatt.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően számos egyéb kiállítói rendezvény, különleges program és nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

2015. február 27. és március 1. között a napijegy a helyszínen 2500 Ft, online elővételben 1900 Ft, a kedvezményes diák és nyugdíjas jegy 1800 Ft-ba kerül. Ezen kívül még számos kedvezményes és csoportos jegy áll rendelkezésre.

 

Kapcsolódó témák

Nyáron sincs hangos diszkó, jól lehet pihenni, menekülni a város zajából a természet csodáihoz. Egy helyszín, mely olyan értékekkel bír, mint a közeli Kis-Balaton, a gyógyvíz, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a nyugodt, virágos kisvárosi idill, a galamboki horgásztó, vagy a garabonci Garabonciás Farm. Ezt mindet, egyetlen szóval is ki lehet fejezni: Zalakaros.

A Koreai Köztársaságban az utolsó évtizedekben lezajló fejlődés a művészetben is jól nyomon követhető. Ez látható azon a tizenkét koreai kortárs képzőművész alkotásait felvonultató tárlaton is, a mi március 12-ig ingyenesen megtekinthető a budapesti Koreai Kulturális Központban.

Ez a látszólag feloldhatatlan ellentmondás egy készülő szenzációt takar. A Magyar Állami Operaház valódi sztárparádéval viszi színre Lee Hall és Elton John, „Billy Elliot – a Musical” című világhírű darabját az Erkel Színházban, július 29-én.

A tizennyolcadik esztendejébe lépett Valentin-napi Páros Teniszkupa a rendszerében és – részben – a versenyzők személyében is megújult. Szellemében nem. Továbbra is teljesíti régi célját, hogy közel hozzon egymáshoz embereket.

A XIII. kerületben élő fiatal festőművész-tanár, Esse Bánki Ákos, a RaM Colosseum fennállása óta már másodszor állít ki az épület aulájában. Nagy erejű, expresszív munkáinak az első alkalommal is sikere volt, most az elmúlt három évben született művekből látható válogatás.