2020. január 26. vasárnap, Vanda, Paula és Titanilla napja
Gourmet Fesztivál 2015-ben is
Millenáris Park
1024 Budapest , Kis Rókus utca 16-20. [ térkép ]
2015. május 21. - 2015. május 24.
Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

Két éve a gulyás, tavaly a rakott krumpli volt terítéken, idén pedig a paprikás csirke kerül a figyelem középpontjába a Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon.

“Végy két vagy több csirkét ‘s vagdald darabokra. Izzassz réz lábasban egy darab vajat vagy zsírt, vess bele paprikát, szegfűborsot, vöröshagymát ‘s fojtsd be sárgásra – osztán az összevagdalt csirkét vesd közibe...”- a neves szakíró, Czifray István 1840-ben így írt hazánk emblematikus szárnyas ételének elkészítéséről. Az idei Gourmet Fesztiválon megtudhatjuk, hogy az ország legjobb séfjei hogyan varázsolják aktuálissá ezt a közkedvelt ételt.

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztro színpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket.

A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű.

S természetesen a nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatnak Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

A rendezvényről és a kiállítókról a  www.gourmetfesztival.hu oldalunkon talál bővebb információt.

 

A fesztivál programja

Péntek - május 22.

16:00

Új sütemény születik - Rippl-Rónai tortapremier Pataki Ádámmal és Segal Viktorral

A két neves szakember, Pataki Ádám, cukrász és Segal Viktor, séf Kaposvár felkérésére együtt alkották meg a város világhírű szülöttének nevét viselő süteményt, amelyet most először mutatnak be a nagyközönségnek. A tortát természetesen meg is lehet majd kóstolni!

 

17:00

Főzőbemutató Bede Róberttel, a TV Paprika mesterszakácsával

Paprikás is, csirke is, de nem paprikás csirke, mi az? Nem más, mint az egészben sült fokhagymás csirkemell, csípős-mézes pirított paprikaraguval. Bede Róbert pikáns receptjében több van, mint egy hagyományos paprikás csirkében, és ezt a közönség is bátran tesztelheti majd!

 

18:00

Ízes élet - Két stílus, egy konyha

Az Ízes élet két műsorvezetője, Mautner Zsófi és Pataky Péter ezúttal együtt, egy konyhában, de két stílusban készítik el az idei kiemelt fogást, a paprikás csirkét. Ízek és élmények a Hajdúságból és a világ minden égtájáról.

 

19:00

Romani Gastro - Bodag hagyományosan és másképp

A Romani Gastro két háziasszonya, Bara és Zsani a cigány konyha emblematikus ételét, bodagot készít: a só, liszt és víz keverékébe az asszonyok kezei gyúrnak majd életet, akik a hagyományos változaton túl bemutatják saját, szabadon értelmezett változatukat is.

 

20:00

Papricasc cirche alla Gianni

Ötvözni egy tradicionális magyar ételt az olasz konyhával? Erre tesznek kísérletet az olasz konyha hazai fenegyereke, Gianni Annoni és barátai, akik a paprikás csirke egyik fontos összetevőjét kicserélik a színpadon készülő ételben. A paprikát? A hagymát? Vagy a csirkét? A színpadon minden kiderül, reméljük ízleni fog!

 

Szombat - május 23.

13:00

TüTü lébár és kávé - Mi fán terem a vitamin és hol nő a búzafű?

Gráf Jennifer és Nemesvölgyi Attila (Sarki Fűszeres) a „lékultúra” hazai elterjedésével párhuzamosan nyitotta meg „zöldség és gyümölcs varázsdobozát” a XIII. kerületben. Előadásukban mesélnek juice-ról, turmixról, superfoodokról, hideg préselésről, trendekről, színekről, ízekről, utóbbiakat pedig majd kóstolni is lehet.

 

14:00

Barbecue alapok a Nyárspolgárral

Adorjányi Máriusz, a Nyárspolgár BBQ blog szerzője és az itthon is növekvő népszerűségnek örvendő barbecue szakértője avat be a füstön és lassú tűzön történő sütés rejtelmeibe. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan készül a sertésoldalas és a marhaszegy ezzel a technikával, és természetesen az eredményt meg is kóstolhatják majd!

 

15:00

Desszert.Neked - Könnyed Rákóczi túrós tarte 

Korponai Péter, a Desszert.Neked műhely vezetője, elismert cukrászséf nem kevesebbre vállalkozik, minthogy a színpadon készítsen el egy Rákóczi túróst tarte változatban, amelyet a saját maguk által készített sárgabarack lekvárral koronáznak meg. Süteményrajongóknak és édesszájúaknak kötelező!

 

16:00

"Hatodik"érzék - A séf, a parfümszakértő és a sommelier találkozása

Erhardt Zoltán, séf (Erhardt Étterem), Till Zsuzsanna, parfümszakértő és Komoroczki Anna, sommelier kísérlete az ízek és illatok összehangolására, amelynek alanyai a Guerlain L’Homme Ideal illat, egy őzgerinc tonkababbal, csicsókapürével, romanescoval, vaníliás cseresznyével és kávélakkal, valamint egy Pinotage bor Dél-Afrikából.

 

17:00

Az Electrolux bemutatja: Havas Dóra és Fördős Zé a konyhában

A színpadon a Street Kitchen blogról és ma már TV műsorból is ismert HavasDóra és Fördős Zé szórakoztatja a közönséget. A két gasztroblogger receptjeit hétről hétre százezrek kísérik figyelemmel, és most sem okoznak majd csalódást! Dóra és Zé kedvenc ételeiket készítik el a színpadon, úgy, ahogyan csak ők tudják.

 

18:00

Arany Kaviár - Orosz evolúció

Az étterem séfjétől, Nyíri Szásától megtudhatjuk, merre tart a mai orosz konyha és hogyan lesz egy népi eledelből fine dining étel. A remek fogások sem maradhatnak el: Szása rakott heringsalátát és füstölt kecsegesalátát készít oroszosan.

 

19:00

Olimpia Étterem - Pillantás a csúcsról

A főváros legjobbjai között számon tartott Olimpia Étterem séfje, Ádám Csaba mesél csúcsgasztronómiáról, miközben mangalica pofát készít kimcsivel, almakompóttal és füstölt hagymával. Nem csak fanatikusoknak ajánljuk!

 

20:00

ZONA Budapest - Az év étterme testközelből

A Gault&Millau által 17 pontosra értékelt ZONA idén a Henessy-Dining Guide Év Étterme díját is bezsebelte. A rebellis séf, Huszár Krisztián baszk és ázsiai inspirációra épülő konyhája nem nélkülözi a bizarr párosításokat, a műsor végére kiderül, hogy ezúttal milyen izgalmas házasságok köttetnek!

 

Vasárnap - május 24.

13:00

Chez Dodo és Dolcissima - Kultúrák találkozása

Két újhullámos desszertműhely közös bemutatója, amelyen a vendégek egymás mellett kóstolhatják az itthon is divatos és kifinomult francia macaront és a még kevésbé ismert tradicionális szicíliai cannolot. Annyit elárulhatunk, hogy a közös pont a töltelék lesz: a macaronba gorgonzola, a cannoloba pedig ricotta kerül.

 

14:00

Miből mit mikor miért? Kávék és kávés megoldások könnyedén

Mit tud a mobil egykaros kávégép, a Nespresso kapszulás gép, az AeroPress és az újragondolt kotyogós, ha ugyanarról a termőhelyről származó kávét használnak? Az ország legjobb baristái a közönség bevonásával járnak az ügy végére.

 

15:00

NoSalty - Egy falatra a boldogságtól

A NoSalty desszertbemutatója, amelyen Kárai Dávid (ízHUSZÁR) és NemesNóra (Dacota) gasztrobloggerek bebizonyítják, hogy az édességnek mindig érdemes helyet hagyni!

 

16:00

BBC Goodfood főzőshow Rosenstein Tiborral

Vissza nem térő alkalom, hogy találkozzunk a hazai gasztronómia meghatározó alakjával, Rosenstein Tiborral, aki a tradíció szerepéről, a család egységéről és a jövő nemzedékéről is mesél majd, és mellette természetesen főz is. Zsidó-magyar konyha olaszos könnyedséggel fűszerezve, avagy minden kóser, ami jó!

 

17:00

Wolf András és Fekete Antonio - A tálalás művészete

Wolf András és Fekete Antonio, a Salon Étterem elismert séfjei a foodstyling, azaz a tálalás művészetének rejtelmeibe vezetik be a közönséget, és bebizonyítják, hogy a külcsín is fontos. Tányéron egy pisztráng előétel három tálalási verzióban.

 

18:00

Molnár Gábor - Élet a Bocuse dOr után

A januári Bocuse d’Or gasztronómiai világversenyen hazánkat képviselő és nagyszerűen szereplő Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München) a verseny izgalmairól mesél, miközben langyos lazacpisztrángot készít Buttermilch-bodzával, tárkonyos eperrelés pirított mogyoróval.

 

19:00

Miguel Rocha Vieira - Costes a belvárosban

Aki követi a magyar csúcsgasztronómia történéseit, az már tudja, hogy hamarosan hivatalosan is megnyit hazánk első Michelin csillagos éttermének testvére, a Costes Downtown. Miguel, az étterem séfje három étel bemutatásával ad ízelítőt az új étterem kínálatából.

 

20:00

Bíró - Segal párbaj

Idén sem maradhat el a mindig jó hangulatban zajló záróműsorunk, a két neves séf, Bíró Lajos és Segal Viktor párbaja. A választott fegyvernem ezúttal a sárgarépa lesz!

 

 

Forrás: www.sziget.hu/gourmetfesztival

 

 

Kapcsolódó témák

A világhírű - három Michelin-csillagot szerzett - francia séf, Olivier Roellinger nevével fémjelzett szakácsversenyt 2010-ben hívták életre. A több francia szervezet közreműködésével létrejött verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak életterének megőrzése. Bár a versenyen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, 2016-ban a szervezők ezt 30 ország részvételével európai szintre terjesztették ki. Érdekessége még, hogy csak 25 év alatti versenyzők indulhatnak.

Az első budapesti halfesztivált hat évvel ezelőtt rendezték meg, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a halfogyasztás hasznára, fontosságára. Az idén már a hatodik Halfesztivál megrendezésére kerül sor, ám – mint azt a rendezők elmondták – Magyarországon a halfogyasztás csak rendkívül lassan nő.

Ezzel a három szóval lehet összefoglalni a leglényegesebb sajátosságait a harmadik alkalommal megrendezett SIRHA-Budapest szakkiállításnak. Ezúttal tizenöt ország háromszáz kiállítója jött el, hogy bemutassa a vendéglátó- és az élelmiszeripar újdonságait, melléjük még szakácsok és cukrászok voltak a különleges versenyek szereplői.

A cukrászok 2007-ben indult kezdeményezése, a Magyarország tortája, most a szakácsok körében is követőkre talált. A Budapesti Gazdasági Egyetem impozáns Lotz-termében meghirdették a „Magyarország étele 2018” melegkonyhás szakácsversenyt és vele egy időben – már hetedik alkalommal – az OKÉS Közétkeztetési Szakácsversenyt is.

Bár karácsonyig még több, mint két hónap van hátra, a tervezgetés már bizonyára sok helyen elkezdődött. Legalább a listaírás, hogy ki ne maradjon senki a megajándékozottak közül. Ha a kinek, már megvan, jöhet a mit? Ehhez pedig egy jó tanács sosem jöhet elég korán. Igaz?

Blog ajánló
Egy nap a városban Boldog csirke sokáig fejlesztett panírban - Crunchy
Az USA-ban töretlenül népszerű a fried chicken, amiből nekünk csak a KFC jutott, meg a zsarus-kábszeres filmekben a gettós kosárpályán kézzel evős tévésképernyős látvány - ez a vonal sosem lett nagyon népszerű Európában. Vannak persze jó helyek, emlékszem, amikor Csabával Párizsban is meglátogattunk egy ilyen biocsirkézőt, és becsináltam a csirkemelltől, mert egyáltalán nem olyan volt, mint amire számítottam. Hanem jó. Mondjuk sokat dobott az élményen még az is, hogy papírpohárban adtak helyi asztali bort, ami annyira kellemes és őszinte volt, hogy feldobta az egész menüt. Ha csirkét sütsz panírban, akkor három dolog határozza meg a végeredményt: a csirke, a panír, meg az olaj. Ezzel nagy titkokat nem árultam el. Így amikor a Ring - Zingből ismert Susánszky Ádám (emlékeztek még, milyen burgere volt Ádámnak a Zing előtt? 2010-ben annyival állt mindenki más felett, hogy akkor és ott meglegyintett a későbbi street food forradalom szele) áll neki ilyet készíteni, akkor érdemes odafigyelni, mert tutira figyel a szentháromságra. A Crunchy egy kis talponálló az Allee és a szomszédos vásárcsarnok között, korábban a csapatnak egy kiváló szendvicsezője volt itt. Most a falon egy méretes táblán írják ki, mit tudnak azok a csirkék, amiket ők kapnak limitált mennyiségben a termelőtől: Tehát szabadon tartják őket, nincsenek antibiotikumok, jó a takarmány, kis állományban nevelkednek, és így tovább. Ennek vannak erkölcsi vonzatai (szívesebben választasz ilyet, mert nem kötődik rendszeresített állatkínzáshoz, hacsak nem vagy vegán, mert akkor szerinted de), és vannak minőségi vonzatai is. Egy ilyen csirkehús finomabb, magas minőségű vendéglátóhelyeken el lehet adni, magasabb áron. Ádám elmondta, hogy ez cél is: ha más gazdák látják, mennyit tud hozni egy ilyen tartás, talán átállnak. Bár nem is a “gazdák” adják ki a tenyésztés jelentős részét. A Crunchy-ban csirkét kapni tehát, változó körettel, szószokkal és előkészítéssel. Vannak szendvicsek, lehet kérni egy adag szárnyat (gyorsan elfogynak), illetve vannak boxok, amire a szárny, a mell és a comb közül lehet választani kettőt vagy hármat. Fontos kiegészítők még a szószok is, amikbe a csirkéket mártogatod. Ha egyébként nem lennél tiszta olaj a kézzel evős csirkéktől (leszel), akkor a szószokkal garantáltan tocsogsz a lében. A Nashville szendvicsben lévő csirkét például előzetesen egy mogyoróolajban áztatott cayenne borsos - barnacukros dipben áztatnak meg, és csak utána jön a panírozás. A folyadék picit a húsba is belesüt, picit a panír is felissza, de nem áztat, csak úgy jelzi, hogy ott van. A panír valóban ropogós, nem véletlenül hívják így a helyet. Mellette a csirkehús lágysága izgalmas egyveleget alkot. Fontos kiegészítőt jelent a hosszú kajálós pultra kihelyezett chilik, habanero szószok sokasága, amikkel szintén meglocsolhatjuk a csirkéket, hogy ne csak forró és finom legyen a cucc, de kíméletlen is. A csípősség fokát külön mutatóval próbálja érzékeltetni a hely. Ha ez úgy hangzana, mint valami fine dining, hát ez nem az: erőteljes, harsány street foodról beszélünk, nincsen kifinomultság, csak a kézzel zabálás boldogsága, a csontok foggal és nyelvvel kerülgetése, és így tovább. Ilyen élménynek viszont kiváló a Crunchy, ami a tálalással is jelzi, hogy nem akar több lenni, mint ami. És sokkal jobban lehet szeretni azt a helyet, ahol az egyszerű külső szokatlanul nagy belbecset hordoz, mint amikor fordítva ülnek a lóra. CrunchyCím: 1117 Budapest Kőrösy József u. 7.
Egy nap a városban A jövő kocsmájában jártam, de tényleg, ilyen lesz - Schrödinger macskája
Amikor a jövő kocsmájáról beszélek, nem valami futurisztikus izé jár a fejemben. A jövő kocsmája a fejemben energiatakarékos, tehát sötét. A piák baromi drágák, mert már csak a tisztességesen elkészített piákat lehet eladni, valamint a távolról érkező, egzotikus piák utaztatási költsége különadóval sújtott. A jövő kocsmájában karcos blúz szól az alacsony fogyasztású USB-s hangszórókból. Az asztaloknál alig valaki, akik mégis ott ülnek, a létezés mibenlétén merengnek, vagy verseket olvasnak. Itt jártam én a minap. Pont itt. A Schrödinger macskája pub a Kertész utcában van, ami így télen - meg egyébként nyáron is - eléggé kimarad a turista-fősodorból. Sok itt a lehúzott roló, a közepes vendéglátóhely (NEM az M étteremre gondolok, ők például szuperek). Az utca sötét és - ha esik az eső - nyirkos. A lehelet csíkot húz utánam, ha hideg van. Lábam fázik, ha nincs rajtam meleg cipő. Ebben a sötét utcában van egy pub, ami nagyon is beleilleszkedik ebbe a negatív fénykavalkádba a maga erőteljes módján. A Schrödinger macskája pubot alig vesszük észre, pedig nagy üvegtáblák engednek betekintést a benti ürességre. Persze, benyitok. Miért is ne? A belső dizájn egyébként tetszetős. Jól néz ki a nyerstégla a ráccsal, jó minőségűek az asztalok, hátul gyerekzáras gyerekajtó biztosítja, hogy kiskorúak véletlenül se jussanak hozzá a piához. A felnőttek át tudják lépni, persze.  A pult mögött létrázható polcokon rengeteg egzotikus pia. Rögtön egy a távoli Mauritiusról érkező itallal nyitunk, a rumot természetesen egy kihalt állatról nevezték el. Mi sem illik jobban egy kocsmához, a jövőből. A Lazy Dodo nagyon kellemes ital, hosszan marad a szájban és a pohárban, gyümölcsös-élénk. Ha pedig az ok-okozat mentén egy szinttel feljebb haladunk, és a világ problémáit még jobban felfedezzük, akkor csak kilyukadunk a 20 éves Dictador mellett. Ebből is kérünk egyet, vastag, szivarfüstös ital, bőven a hordó, de nagyon szép egyensúlyba hozva. Igazi kortyolgatós rum, olyanoknak is, akik nem tudják elképzelni, hogy apró kortyokban élvezzék a nagy töménységű italokat. Egy világ nyílik meg ezzel számotokra! A két ital darabja a 3000 forintot nyaldossa, de lehet kapni gin-tonicot is, majdnem 5000-ért. A hely specialitása ugyanis ez, kézműves tonicok, különleges, távoli vidékről érkezett ginek egymásra hatása olyan terület, amivel korábban már én is kísérleteztem, és tényleg az egyik legizgalmasabb irány, amit a fenszi koktélokat nem kedvelők is élvezhetnek keverék fronton. A hely tulajdonosa, Martin egyébként nem volt bent ezen a napon, így egy kedves kollégája segített választani, rumokban mondjuk nem volt annyira képben. Nem baj, a blogon élményekről írunk, nem riportokat készítünk, így simán belefért ez. Egyébként Martin nyilván tud pluszt nyújtani, ahogy a helyre rendszeresen szervezett koncertek is. Ja, és ígértem még filozófiát: ezt én szolgáltattam. A hely szelleme és a rumok annyira megihlettek, hogy barátomnak hosszan kifejtettem, miszerint szinte biztos vagyok benne: ha nincsenek élőlények, nincs jelen sem, szükségszerűen pedig az univerzum sem képzelhető el térként, így aztán nem lehet más, csak illúzió. Hétköznap volt. Schrödinger macskája pubCím: 1073 Budapest Kertész utca 42-44
Városlátogatások Egy nap Splitben – One day in Split
Egy nap Splitben – One day in SplitHorvátország második legnagyobb városa, Közép-Dalmácia igazgatási és gazdasági központja. Az ókori város számos gyönyörű látnivalót kínál az érdeklődők számára.Egy kis történelem:Történészek szerint a település neve a görög aszpalathosz (tüskebokor) szóból származik és némi római hatásra lett az olasz Spalato, végül ez módosult Split-re. A római uralmat megelőzően görögök lakták a helyet, de igazi várossá Diocletianus római császár idején vált. Az uralkodó hatalmas palotát építtetett a tengeröbölhöz, melyet a négy égtáj felől a Tengeri, az Arany, az Ezüst és a Bronz kapun keresztül lehet megközelíteni. Lemondása után a császár ide vonult vissza, itt töltötte „nyugdíjas” éveit. Az impozáns épületerőt sugárzott és biztonságot jelentett, ezért egyre többen telepedtek meg itt.A palota körül alakult ki a későbbi város, melynek fordulatokban gazdag történelme során többször is kapcsolódott a magyar történelemhez. 1105-ben a város behódolt Könyves Kálmán magyar király előtt, aki katonai beavatkozás nélkül szerezte meg az uralmat. A magyar uralkodó esküt tett Split szabadságjogainak a megtartásáról, a város polgárai pedig hűséget fogadtak a magyar királynak.Később Velence foglalta el a várost, majd II. Béla hadjáratát követően közel harminc évig újra magyar fennhatóság alá került Split. A tatárjárás idején ide menekült IV. Béla, itt vannak eltemetve leányai, Katalin és Margit.Látnivalók:Split óvárosa lényegében az egykori Diocletianus-palota falai között található. Az egész történelmi negyed felkerült a Világörökség listájára.A történelmi falak között is eluralkodott a mediterrán hangulat, a belváros szűk, labirintusszerű utcáin és sikátoraiban pezsgő élet zajlik. A kétezer éves műemlékek között számos kiülős étterem, kávézó és pizzéria működik, ahol ki lehet próbálni a helyi ételkülönlegességeket és a hűsítő söröket. A pénztárcánkra nem árt vigyázni, itt nem is annyira zsebtolvajoktól kell tartani, a helyi árak olyanok, hogy az gondolja az ember, hogy a császári palota felújítására gyűjtenek.Apropó, mit gondolsz, hogy Horvátországban miért isznak a turisták szinte kizárólag bort vagy sört? bor – vino - sör – pivo - üdítő - osvježavajuće piće.A kikötő is pazar látvány nyújt, érdemes itt is egy kellemes sétát tenni.Nézzünk meg egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=apUvj5aoipY                                                                                              Készítette: vinpet
Városlátogatások Kefalonia
Kefalonia, az érintetlen természet csodájaKefalonia a Jón tenger legnagyobb szigete, melyet már Homérosz is megemlített az Iliászban. A zöldellő hegyekkel és dombokkal tarkított sziget az elmúlt évszázadokban volt török, velencei, angol, francia uralom alatt, majd 1864-ben csatlakozott Görögországhoz.Szinte minden turisztikai tájékoztató hangsúlyozza, hogy itt forgatták Louis de Bernières angol író regényéből készült, „Corelli kapitány mandolinja” című filmet Nicolas Cage és Penelope Cruz főszereplésével. A forgatási helyszínek Sami város kikötője valamint Komitata falu voltak. A fővárosban látható egy katona szobor, melyet előszeretettel fényképeznek a látogatók, de az nem a híres kapitányt ábrázolja.Kefalonia a csend a béke szigete, még nem árasztották el a turisták, ezért kiválóan alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra. A sziget természeti látványosságai a Kathavothres víznyelő a káprázatos Melissani tavasbarlang és a Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek.Argostoli:Argostoli, a főváros trópusi hangulatú pálmafákkal övezett főutcáján egymást érik az éttermek, kávézók és ajándékboltok. Itt található a sziget legnagyobb kikötője, mely óceánjáró hajókat is képes fogadni.A kikötő fekete és fehér gyöngykavicsokkal kirakott parti sétánya minden napszakban gyönyörű. A halászok itt kínálják frissen fogott zsákmányukat eladásra.Sétáljunk vagy kis-vonatozzunk a fővárosban:Nézzünk meg egy videót a városról és hallgassuk meg a kikötőből elhajózó óriáshajó búcsúdalát.https://www.youtube.com/watch?v=AoS3lDAToYIhttps://www.youtube.com/watch?v=VQ_jiVA4HR8                                                                                                              By vinpet
Partnereink


Keress bennünket a Facebookon!