2019. november 22. péntek, Cecília napja
Gourmet Fesztivál 2015-ben is
Millenáris Park
1024 Budapest , Kis Rókus utca 16-20. [ térkép ]
2015. május 21. - 2015. május 24.
Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

Két éve a gulyás, tavaly a rakott krumpli volt terítéken, idén pedig a paprikás csirke kerül a figyelem középpontjába a Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon.

“Végy két vagy több csirkét ‘s vagdald darabokra. Izzassz réz lábasban egy darab vajat vagy zsírt, vess bele paprikát, szegfűborsot, vöröshagymát ‘s fojtsd be sárgásra – osztán az összevagdalt csirkét vesd közibe...”- a neves szakíró, Czifray István 1840-ben így írt hazánk emblematikus szárnyas ételének elkészítéséről. Az idei Gourmet Fesztiválon megtudhatjuk, hogy az ország legjobb séfjei hogyan varázsolják aktuálissá ezt a közkedvelt ételt.

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztro színpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket.

A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű.

S természetesen a nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatnak Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

A rendezvényről és a kiállítókról a  www.gourmetfesztival.hu oldalunkon talál bővebb információt.

 

A fesztivál programja

Péntek - május 22.

16:00

Új sütemény születik - Rippl-Rónai tortapremier Pataki Ádámmal és Segal Viktorral

A két neves szakember, Pataki Ádám, cukrász és Segal Viktor, séf Kaposvár felkérésére együtt alkották meg a város világhírű szülöttének nevét viselő süteményt, amelyet most először mutatnak be a nagyközönségnek. A tortát természetesen meg is lehet majd kóstolni!

 

17:00

Főzőbemutató Bede Róberttel, a TV Paprika mesterszakácsával

Paprikás is, csirke is, de nem paprikás csirke, mi az? Nem más, mint az egészben sült fokhagymás csirkemell, csípős-mézes pirított paprikaraguval. Bede Róbert pikáns receptjében több van, mint egy hagyományos paprikás csirkében, és ezt a közönség is bátran tesztelheti majd!

 

18:00

Ízes élet - Két stílus, egy konyha

Az Ízes élet két műsorvezetője, Mautner Zsófi és Pataky Péter ezúttal együtt, egy konyhában, de két stílusban készítik el az idei kiemelt fogást, a paprikás csirkét. Ízek és élmények a Hajdúságból és a világ minden égtájáról.

 

19:00

Romani Gastro - Bodag hagyományosan és másképp

A Romani Gastro két háziasszonya, Bara és Zsani a cigány konyha emblematikus ételét, bodagot készít: a só, liszt és víz keverékébe az asszonyok kezei gyúrnak majd életet, akik a hagyományos változaton túl bemutatják saját, szabadon értelmezett változatukat is.

 

20:00

Papricasc cirche alla Gianni

Ötvözni egy tradicionális magyar ételt az olasz konyhával? Erre tesznek kísérletet az olasz konyha hazai fenegyereke, Gianni Annoni és barátai, akik a paprikás csirke egyik fontos összetevőjét kicserélik a színpadon készülő ételben. A paprikát? A hagymát? Vagy a csirkét? A színpadon minden kiderül, reméljük ízleni fog!

 

Szombat - május 23.

13:00

TüTü lébár és kávé - Mi fán terem a vitamin és hol nő a búzafű?

Gráf Jennifer és Nemesvölgyi Attila (Sarki Fűszeres) a „lékultúra” hazai elterjedésével párhuzamosan nyitotta meg „zöldség és gyümölcs varázsdobozát” a XIII. kerületben. Előadásukban mesélnek juice-ról, turmixról, superfoodokról, hideg préselésről, trendekről, színekről, ízekről, utóbbiakat pedig majd kóstolni is lehet.

 

14:00

Barbecue alapok a Nyárspolgárral

Adorjányi Máriusz, a Nyárspolgár BBQ blog szerzője és az itthon is növekvő népszerűségnek örvendő barbecue szakértője avat be a füstön és lassú tűzön történő sütés rejtelmeibe. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan készül a sertésoldalas és a marhaszegy ezzel a technikával, és természetesen az eredményt meg is kóstolhatják majd!

 

15:00

Desszert.Neked - Könnyed Rákóczi túrós tarte 

Korponai Péter, a Desszert.Neked műhely vezetője, elismert cukrászséf nem kevesebbre vállalkozik, minthogy a színpadon készítsen el egy Rákóczi túróst tarte változatban, amelyet a saját maguk által készített sárgabarack lekvárral koronáznak meg. Süteményrajongóknak és édesszájúaknak kötelező!

 

16:00

"Hatodik"érzék - A séf, a parfümszakértő és a sommelier találkozása

Erhardt Zoltán, séf (Erhardt Étterem), Till Zsuzsanna, parfümszakértő és Komoroczki Anna, sommelier kísérlete az ízek és illatok összehangolására, amelynek alanyai a Guerlain L’Homme Ideal illat, egy őzgerinc tonkababbal, csicsókapürével, romanescoval, vaníliás cseresznyével és kávélakkal, valamint egy Pinotage bor Dél-Afrikából.

 

17:00

Az Electrolux bemutatja: Havas Dóra és Fördős Zé a konyhában

A színpadon a Street Kitchen blogról és ma már TV műsorból is ismert HavasDóra és Fördős Zé szórakoztatja a közönséget. A két gasztroblogger receptjeit hétről hétre százezrek kísérik figyelemmel, és most sem okoznak majd csalódást! Dóra és Zé kedvenc ételeiket készítik el a színpadon, úgy, ahogyan csak ők tudják.

 

18:00

Arany Kaviár - Orosz evolúció

Az étterem séfjétől, Nyíri Szásától megtudhatjuk, merre tart a mai orosz konyha és hogyan lesz egy népi eledelből fine dining étel. A remek fogások sem maradhatnak el: Szása rakott heringsalátát és füstölt kecsegesalátát készít oroszosan.

 

19:00

Olimpia Étterem - Pillantás a csúcsról

A főváros legjobbjai között számon tartott Olimpia Étterem séfje, Ádám Csaba mesél csúcsgasztronómiáról, miközben mangalica pofát készít kimcsivel, almakompóttal és füstölt hagymával. Nem csak fanatikusoknak ajánljuk!

 

20:00

ZONA Budapest - Az év étterme testközelből

A Gault&Millau által 17 pontosra értékelt ZONA idén a Henessy-Dining Guide Év Étterme díját is bezsebelte. A rebellis séf, Huszár Krisztián baszk és ázsiai inspirációra épülő konyhája nem nélkülözi a bizarr párosításokat, a műsor végére kiderül, hogy ezúttal milyen izgalmas házasságok köttetnek!

 

Vasárnap - május 24.

13:00

Chez Dodo és Dolcissima - Kultúrák találkozása

Két újhullámos desszertműhely közös bemutatója, amelyen a vendégek egymás mellett kóstolhatják az itthon is divatos és kifinomult francia macaront és a még kevésbé ismert tradicionális szicíliai cannolot. Annyit elárulhatunk, hogy a közös pont a töltelék lesz: a macaronba gorgonzola, a cannoloba pedig ricotta kerül.

 

14:00

Miből mit mikor miért? Kávék és kávés megoldások könnyedén

Mit tud a mobil egykaros kávégép, a Nespresso kapszulás gép, az AeroPress és az újragondolt kotyogós, ha ugyanarról a termőhelyről származó kávét használnak? Az ország legjobb baristái a közönség bevonásával járnak az ügy végére.

 

15:00

NoSalty - Egy falatra a boldogságtól

A NoSalty desszertbemutatója, amelyen Kárai Dávid (ízHUSZÁR) és NemesNóra (Dacota) gasztrobloggerek bebizonyítják, hogy az édességnek mindig érdemes helyet hagyni!

 

16:00

BBC Goodfood főzőshow Rosenstein Tiborral

Vissza nem térő alkalom, hogy találkozzunk a hazai gasztronómia meghatározó alakjával, Rosenstein Tiborral, aki a tradíció szerepéről, a család egységéről és a jövő nemzedékéről is mesél majd, és mellette természetesen főz is. Zsidó-magyar konyha olaszos könnyedséggel fűszerezve, avagy minden kóser, ami jó!

 

17:00

Wolf András és Fekete Antonio - A tálalás művészete

Wolf András és Fekete Antonio, a Salon Étterem elismert séfjei a foodstyling, azaz a tálalás művészetének rejtelmeibe vezetik be a közönséget, és bebizonyítják, hogy a külcsín is fontos. Tányéron egy pisztráng előétel három tálalási verzióban.

 

18:00

Molnár Gábor - Élet a Bocuse dOr után

A januári Bocuse d’Or gasztronómiai világversenyen hazánkat képviselő és nagyszerűen szereplő Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München) a verseny izgalmairól mesél, miközben langyos lazacpisztrángot készít Buttermilch-bodzával, tárkonyos eperrelés pirított mogyoróval.

 

19:00

Miguel Rocha Vieira - Costes a belvárosban

Aki követi a magyar csúcsgasztronómia történéseit, az már tudja, hogy hamarosan hivatalosan is megnyit hazánk első Michelin csillagos éttermének testvére, a Costes Downtown. Miguel, az étterem séfje három étel bemutatásával ad ízelítőt az új étterem kínálatából.

 

20:00

Bíró - Segal párbaj

Idén sem maradhat el a mindig jó hangulatban zajló záróműsorunk, a két neves séf, Bíró Lajos és Segal Viktor párbaja. A választott fegyvernem ezúttal a sárgarépa lesz!

 

 

Forrás: www.sziget.hu/gourmetfesztival

 

 

Kapcsolódó témák

A világhírű - három Michelin-csillagot szerzett - francia séf, Olivier Roellinger nevével fémjelzett szakácsversenyt 2010-ben hívták életre. A több francia szervezet közreműködésével létrejött verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak életterének megőrzése. Bár a versenyen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, 2016-ban a szervezők ezt 30 ország részvételével európai szintre terjesztették ki. Érdekessége még, hogy csak 25 év alatti versenyzők indulhatnak.

Az első budapesti halfesztivált hat évvel ezelőtt rendezték meg, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a halfogyasztás hasznára, fontosságára. Az idén már a hatodik Halfesztivál megrendezésére kerül sor, ám – mint azt a rendezők elmondták – Magyarországon a halfogyasztás csak rendkívül lassan nő.

Ezzel a három szóval lehet összefoglalni a leglényegesebb sajátosságait a harmadik alkalommal megrendezett SIRHA-Budapest szakkiállításnak. Ezúttal tizenöt ország háromszáz kiállítója jött el, hogy bemutassa a vendéglátó- és az élelmiszeripar újdonságait, melléjük még szakácsok és cukrászok voltak a különleges versenyek szereplői.

A cukrászok 2007-ben indult kezdeményezése, a Magyarország tortája, most a szakácsok körében is követőkre talált. A Budapesti Gazdasági Egyetem impozáns Lotz-termében meghirdették a „Magyarország étele 2018” melegkonyhás szakácsversenyt és vele egy időben – már hetedik alkalommal – az OKÉS Közétkeztetési Szakácsversenyt is.

Bár karácsonyig még több, mint két hónap van hátra, a tervezgetés már bizonyára sok helyen elkezdődött. Legalább a listaírás, hogy ki ne maradjon senki a megajándékozottak közül. Ha a kinek, már megvan, jöhet a mit? Ehhez pedig egy jó tanács sosem jöhet elég korán. Igaz?

Blog ajánló
Városlátogatások Kefalonia
Kefalonia, az érintetlen természet csodájaKefalonia a Jón tenger legnagyobb szigete, melyet már Homérosz is megemlített az Iliászban. A zöldellő hegyekkel és dombokkal tarkított sziget az elmúlt évszázadokban volt török, velencei, angol, francia uralom alatt, majd 1864-ben csatlakozott Görögországhoz.Szinte minden turisztikai tájékoztató hangsúlyozza, hogy itt forgatták Louis de Bernières angol író regényéből készült, „Corelli kapitány mandolinja” című filmet Nicolas Cage és Penelope Cruz főszereplésével. A forgatási helyszínek Sami város kikötője valamint Komitata falu voltak. A fővárosban látható egy katona szobor, melyet előszeretettel fényképeznek a látogatók, de az nem a híres kapitányt ábrázolja.Kefalonia a csend a béke szigete, még nem árasztották el a turisták, ezért kiválóan alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra. A sziget természeti látványosságai a Kathavothres víznyelő a káprázatos Melissani tavasbarlang és a Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek.Argostoli:Argostoli, a főváros trópusi hangulatú pálmafákkal övezett főutcáján egymást érik az éttermek, kávézók és ajándékboltok. Itt található a sziget legnagyobb kikötője, mely óceánjáró hajókat is képes fogadni.A kikötő fekete és fehér gyöngykavicsokkal kirakott parti sétánya minden napszakban gyönyörű. A halászok itt kínálják frissen fogott zsákmányukat eladásra.Sétáljunk vagy kis-vonatozzunk a fővárosban:Nézzünk meg egy videót a városról és hallgassuk meg a kikötőből elhajózó óriáshajó búcsúdalát.https://www.youtube.com/watch?v=AoS3lDAToYIhttps://www.youtube.com/watch?v=VQ_jiVA4HR8                                                                                                              By vinpet
Egy nap a városban Könyvek Budapestről: Bolla Zoltán végigjárta Újlipótvárost, megírta a Bibliáját
Bolla Zoltán egészen máshogy ír könyvet Újlipótvárosról, mint ahogy mondjuk én állnék neki. Korábban a blogon bemutatott, Magyar Art Deco Építészet I. és II. kötete kapcsán is megjegyeztük: nem építész, nem gyakorlott író, és nem is volt kimondottan szakértője a témának. Elkezd fotózni, utánajár a dolgoknak, és a végére egy könyv születik. De Zoltán nem CSAK ÚGY fényképez, és nem CSAK ÚGY jár utána a témáknak. Maximalista, és ha elkezdi, akkor végigtolja: minden kapcsolódó épületet felkeres, minden elérhető információt begyűjt, majd ezeket rendszerezve elénk tárja. Nem híve a “best of” pillanatoknak, sztoriknak. A mindenre hajt. Ezért amikor megjelent Újlipótváros építészete 1861-1945 című kötete, azonnal lehetett sejteni, hogy alapos munkát végzett ismét. És tényleg: végigjárta a városrészt, és végigfotózott minden házat. Nem akármikor: minden utcába akkor ment, amikor besütött a Nap, hogy a legjobb arcát kaphassa le. Ha egy épület túl nagy volt, az utca meg túl szűk - gyakorlatilag egy Újlipótváros egyik definíciója -, akkor több széles látószögű fotóból rakta össze az egyet. Soha nem láttam még így ezeket a házakat, perspektivikus torzulás nélkül. A könyv egy Bevezetővel indít: Zoltán ugyanis végigböngészte a korabeli újságokat, több évtizednyi digitalizált papíron keresett meg minden utalást a városrészre, és 1890-től 1957-ig válogatott néhány cikkrészletet. Ez két oldal a könyvből, sejthetjük, micsoda munka van a 310 oldalban. Egy 38 oldalas történelmi áttekintés következik, a rómaiaktól máig. Annyira nagy sűrűségű a leírás, hogy képes megemlíteni minden fontos eseményt nemcsak Újlipótváros, de Budapest történetével kapcsolatban is. Az 52. oldalon a színes térkép is egy kincs: a mai háztömböket kiszínezte Zoltán, aszerint, hogy melyik milyen építészeti stílusban épült. Ezen a térképen látszik, micsoda változatosság van itt: historizmus, szecesszió, art deco, modern. Külön jelöli az elpusztult épületeket is, a könyvben ezekről is keresett képet. A könyvhöz felhasznált irodalom: három oldal. Maga a könyv központi magja az ezt követő invertárium. Vagyis a szerző számba vette az épületeket, lefotózta, bement a lépcsőházakba, és ha értékes kincsekre talált, azokat a fotókat is betette a könyvbe. Minden épülethez küölön adatlap jár, amin a ház adatai, építtetője, építésének részletei, és egyéb megjegyzések állnak, itt a különleges történelmi információk is helyet kaptak. De a könyben találunk táblázatot arról, melyik évben hány épületet húztak fel, vagy hogy a mai Pozsonyi út egyes házszámainál milyen tulajdonosokat jegyeztek be az idők folyamán. Hagyja, hogy mi magunk elemezzük ki az adathalmazokat. Egyetlen hiányosság, hogy az invertárium jelleg miatt a fotók - a könyv nagy alakja ellenére - viszonylag aprók, a lépcsőház fotók nem élvezhetőek, ezért a blogon nemsokára sorban publikáljuk a legjobbakat - nagyban. Ez tehát nem csak egy könyv Újlipótvárosról. Egyszerűen megkerülhetetlen azoknak, akik érdeklődnek a városrész iránt, mert biztosak lehetünk benne, hogy Zoltán figyelmét nem kerülte el semmi. Ha egy épület érdekel minket, ez az első könyv, amit kinyitunk, és utána lehet specializált, színesebb, érdekfeszítőbb leírások után kutatni, más szerzőknél. Ezért lehet azt mondani: alapmű. Egyébk könyvek Budapestről itt.
Egy nap a városban Házmesterek helyett éljenek a Közösségi Mesterek!
Ez a poszt két darab papírfecniről fog szólni, ennek ellenére ezt a két fecnit egy olyan bevezetővel fogom felvezetni, hogy azt gondolnátok, sokkal többről lesz végül szó. Nem lesz. Két fecni, amit az egyik lépcsőházban találtam, ahol a múlt héten jártam. Semmi több. De a papíron olvasott szövegek eszembe juttatták ezt a szót: házmester. A házmester szónak lett egy kellemetlen, büdös, sárgultbajszos csengése, és erről nyilván tehetnek a besavanyodott bácsik és nénik, akik ezzel a kitüntetéssel a zsebükben kiélvezték, hogy gyerekként beszélhetnek a lakókkal, függetlenül a köztük lévő nembeli, korbeli és taníttatásbeli különbségektől. Házmesternek lenni egyet jelentett a frusztráció kiélésével, azok részéről, akik mások vegzálásának lehetőségénél nagyobb kitüntetést életükben nem kaphattak volna. Aztán jöttek a közös képviselők, akik mindent tudtak, amit a házmesterek, kivéve hogy A. nem voltak elérhetőek a házban, és B. leszarták a csip-csup ügyeket. Sok helyen azonban továbbra is szükség volt egy olyan arcra, aki közel van, és foglalkozik a házzal, együtt él a lakókkal, és pontosan tudja, hogy Mari néni miért állítja azt, ami egyébként nem igaz, és mi benne az igazság, de mi az, ami meg már túlzás, és Mari néni, tessék lehiggadni. A házmestereknek kinőtt egy új generációja, akik szerveznek közös összejöveteleket, és esetleg a közösségre úgy tekintenek, mint lehetőségre. Oké, hogy össze vagyunk zárva - gondolják ők -, de ez nem egy börtön, nem elviselni kell egymást, hiszen mindannyian itt szeretnénk élni, és mindannyian jól szeretnénk élni. Ez közös bennünk. Induljunk ki ebből. És most következzen a két papírfecni. Lássuk: Láthatjuk, hogy a szöveg írója maga is érdeklődik a fizika iránt, sokkal inkább, mint mondjuk a neveléspszichológia vagy a szociálpszichológia iránt. Ennek meggyőző tanúbizonyságát adja: ahelyett, hogy a lakók viselkedését támadná (“anyád nem tanított meg…?”), vagy a szemetelés következményeit taglalná (“ki akar disznóólban élni…?”) rögtön egy váratlan ismeretterjesztéssel indít. Nevel, tanít: képzeljétek, van egy állandó G, nagyjából ugyanannyi, mint a bolygón bárhol. Ezen pedig mindenki elgondolkozik. A neveletlen disznók is, akik simán elsikkadnának a disznóól és a faragatlanság említése felett, mert számukra az ismerős terep. A másik üzenet még jobb. Csak a pozitív dolgokra koncentrál, dicsér, szeret, ölel. Valahol, mélyen, mégis érezzük, hogy ez nem a teljes történet. Érezzük, hogy valahol meg lettek említve a neveletlen disznók is, és ezt a neveletlen disznók is érzik, ahogy olvassák. Szeretnék, hogy őket is megdicsérné valaki, de valahol tisztában vannak azzal is, hogy ez nem ma történt meg. Én éltem olyan házban, ahol a házmester színes kiemelővel húzta ki - önkielégítés jelleggel - a pattogó, kioktató, sértő mondatait, amivel nyilván a neveletlen disznókat akarta megszólítani, ehelyett megszólított vele mindenkit, akik egyébként pedánsan viselkednek. Legyünk inkább ilyenek: szólítsuk meg azokat, akikkel közösséget akarunk vállalni, a többiek meg érezzék annak minden hátrányát, hogy nem e közösség részei. Elég büntetés lesz az, ha egyébként jó a csapat. Házmesterek és közös képviselők helyett - vagy mellett - nevezzünk ki Közösségi Mestereket! Ámen.
Városlátogatások Chania
Chania, Kréta szigetének egykori fővárosaAz egyedülálló hangulatú, történelmi város Kréta északnyugati részén fekszik, 160 km-re a fővárostól, Herakliontól. Az ókori települést még Homérosz is említi Odüsszeusz történetében. A minószi királyság idején a virágzó város neve Kydonia volt, mai elnevezése a bizánci birodalomhoz köthető, eleinte Al Hanim-nak nevezték, majd az arab nevet módosítva, a Hania (Chania) lett a város neve. A település az évezredek során több ízben is gazdát cserélt, a görög, arab, bizánci, velencei és török uralom jellegzetességei ma is fellelhetőek. Az óváros jelentős része a velenceiek által létrehozott kikötő köré épült. A világ egyik legöregebb és legszebb világítótornya. ma a város jelképe. A kikötőt védő hullámtörő végére épült torony, ma már nem navigációs pont, csak történelmi emlék.A varázslatos település sajátos, mediterrán hangulatát, a faborítású ablakok, a tengerparti éttermekkel és kávézókkal díszített sétány, és a gyönyörű aprócska tereken megbúvó templomok teszik teljessé.A Velencei kikötő:A velenceiek által épített ívelt kialakítású kikötő, ma már történelmi és turisztikai látványosság, melynek egyik oldalán a várost védő Firka erőd bástyái magasodnak, míg a másik oldalon a már említett, egy minaret formáját utánzó világítótorony áll.A védett öbölben épült a Velencei hajógyár, melynek 23 műhelyéből napjainkra csak 7 maradt fenn.Panagia Trimartiri (Szűz Mária) templom:A templom a 13. századtól a török megszállásig (17. század) fogadta a hívőket, ekkor a hódítók elűzték a papokat és szappangyárat működtettek az épületben. Később megegyeztek a törökökkel és velencei stílusban újjáépítették.Agora:Chania árubőségtől roskadozó, a marseille-i piac mintájára tervezett, fedett piaca az agora, szintén a város egyik szimbólumává vált. A Hassan Pascha mecset:Az öbölben, a vízpart közelében található a gyönyörű mecset, amelyben most művészeti kiállítások láthatóak. A kikötőben álló mecset és a város több épülete is az oszmán időszak emlékét őrzi, ezek adják Chania keleti varázsát.Fedezzük fel a történelmi város igazi arcát, sétáljunk az óváros zegzugos utcáin és régi, szemet gyönyörködtető velencei épületek, hangulatos kávézók és éttermek bukkannak elénk.Nézzünk meg egy videót:           https://www.youtube.com/watch?v=hotI_cIF08A                                                                   Készítette: vinpet                             
Partnereink


Keress bennünket a Facebookon!