2024. június 25. kedd, Vilmos és Maxim napja
A 8 legjobb reggelizőhely Budapesten - szerintünk
Kiss Kriszta
2015.05.04 16:07
Egyre nagyobb divatja van nálunk is a reggelizőhelyeknek, ahol barátokkal, kollégákkal, kellemes környezetben és ínycsiklandó finomságokkal indíthatjuk a napot. Nézzük, mi melyik 8 helyet találtuk a legjobbnak.

Fruccola

Az elegáns, modern, barátságos, világos belső tér azonnal maradásra bírja a betérőt. Az összes péksüteményt helyben készítik. Választhatjuk a hagyományosabb vagy az angolosabb reggeli menüt is – gondolunk itt az angol kolbászos-babos omlettre, melyhez a kolbászt egyenesen Angliából importálják. Természetesen több féle joghurt és müzli közül is választhatunk, de érdemes megkóstolni a bagetteket és a többi szendvicset is. A frissen facsart zöldség- és gyümölcslé választék meggyőző, a sok-sok finomságot az egészség jegyében készítik.

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 32., 1052 Budapest, Kristóf tér 3.


 

Szendzso

Mindennemű túlzást nélkülöző reggeliző hely, barátságos, otthonos és egyszerű – de nagyszerűsége pont ebben rejlik. Az egyszerűség ugyanakkor egyáltalán nem mondható el a kínálatról, miután átfutottuk az étlapot, ahol a teljesség igénye nélkül találhatunk tojást számtalan módon elkészítve, salátákat, házi joghurtot, friss müzlit, gyümölcsöket, kiváló kávékat, frissen facsart gyümölcsleveket, stb, stb, stb...

Cím: 1027 Budapest Frankel Leó út 11.

 

Coyote

Amerikai stílusú kis kávézó a Batthyány téri csarnok mellett, ahol folyamatos a jövés – menés és sok a visszatérő vendég is. Az isteni kávé mellé fogyaszthatunk ínycsiklandó croissantot, bagelt vagy olyan süteményeket, mint a répatorta vagy a brownie. Reggeli természetesen elvitelre is, a kávéhoz pedig kérhetünk szója-, vagy biotejet is.

Cím: 1011 Budapest, Markovits Iván u. 4.

 

Déryné

Reggel fél nyolctól háromféle reggeli menüvel várnak mindenkit, a francia, angol és bisztró válogatás mellett benedict tojás, bagel, burrito is választható. Ízig - vérig New York-i hangulatú, nagyvilági bisztró, trendi közönséggel, celebekkel, sikeres üzletemberekkel, külföldiekkel, kabriókkal.

Cím: 1013 Budapest, Krisztina tér 3.

 

Villa Bagatelle

A Királyhágó tér, és a Németvölgyi út találkozásánál álló villa ad otthont ad a Brót pékségnek és egy elegáns kávézónak. A pékségben kizárólag természetes alapanyagokat, biogazdaságból vagy őstermelőtől származó zöldségeket és gyümölcsöket használnak. A reggelit a kertben ücsörögve is elfogyaszthatjuk, de éppenséggel magunkkal is vihetjük. A Villa felső szintje a komolyabb, inkább villás reggelik helyszíne, ahol könnyű hosszú órákon át leragadni.

Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

 

Sarki Fűszeres

Kellemes kis kávézó és gourmet üzletnek sem utolsó. Francia, olasz, spanyol, magyar sajtkülönlegességek, borok a világ jelentős bortermelő vidékeiről, valamint sonka és szalámi specialitások olasz, osztrák, spanyol és magyar gazdaságokból. Kiváló kávé, szendvicsek, házi szörpök, frissen facsart narancslé, limonádék.

Cím: 1137 Pozsonyi ut 53-55.

 

Mezzo

A John Bull Pubból átalakított hely reggelit is kínál. Kiválóan alkalmas elegánsabb üzleti vagy kellemesen ráérős baráti reggelik elfogyasztására. A kávét az étterem hangulatos télikertjében is kortyolgathatjuk, miközben az étlapról a mogyorós croissant-tól a mangalica tálig széles kínálatból válogathatunk.

Cím: 1122 Budapest, Maros utca 28.

 

á table!

A patinás berendezésnek és a megnyugtató hangulatnek köszönhetően elidőzhetünk a francia péksütemények és habos kávék bűvöletében. A választék igazodik az évszakhoz, amely a friss zöldségek és gyümölcsök révén mindig változatos. A pirítós mellé kaphatunk finom salátát, a mandulás és pisztáciás croissant, a bogyós gyümölcsös bostock brioche kötelező, és a csokis és kávés éclairről még szót sem ejtettünk.

Cím: 1024 Budapest Retek utca 6.

 

 

Kapcsolódó témák

A világhírű - három Michelin-csillagot szerzett - francia séf, Olivier Roellinger nevével fémjelzett szakácsversenyt 2010-ben hívták életre. A több francia szervezet közreműködésével létrejött verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak életterének megőrzése. Bár a versenyen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, 2016-ban a szervezők ezt 30 ország részvételével európai szintre terjesztették ki. Érdekessége még, hogy csak 25 év alatti versenyzők indulhatnak.

Az első budapesti halfesztivált hat évvel ezelőtt rendezték meg, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a halfogyasztás hasznára, fontosságára. Az idén már a hatodik Halfesztivál megrendezésére kerül sor, ám – mint azt a rendezők elmondták – Magyarországon a halfogyasztás csak rendkívül lassan nő.

Ezzel a három szóval lehet összefoglalni a leglényegesebb sajátosságait a harmadik alkalommal megrendezett SIRHA-Budapest szakkiállításnak. Ezúttal tizenöt ország háromszáz kiállítója jött el, hogy bemutassa a vendéglátó- és az élelmiszeripar újdonságait, melléjük még szakácsok és cukrászok voltak a különleges versenyek szereplői.

A cukrászok 2007-ben indult kezdeményezése, a Magyarország tortája, most a szakácsok körében is követőkre talált. A Budapesti Gazdasági Egyetem impozáns Lotz-termében meghirdették a „Magyarország étele 2018” melegkonyhás szakácsversenyt és vele egy időben – már hetedik alkalommal – az OKÉS Közétkeztetési Szakácsversenyt is.

Bár karácsonyig még több, mint két hónap van hátra, a tervezgetés már bizonyára sok helyen elkezdődött. Legalább a listaírás, hogy ki ne maradjon senki a megajándékozottak közül. Ha a kinek, már megvan, jöhet a mit? Ehhez pedig egy jó tanács sosem jöhet elég korán. Igaz?