2024. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja
II. Food Truck Show Budapest
Kincsem Park
1101 Budapest , Albertirsai út 2-4. [ térkép ]
2015. September 04. - 2015. September 06.
Szeptember első hétvégéjén több szempontból is különleges rendezvényre várjuk a látogatókat a Kincsem Parkba. Amellett, hogy három napon keresztül Közép- Európa leggyorsabb lovai és agarai mérkőznek meg egymással a versenypályán, az ország legjobb guruló konyháit és bárjait is kipróbálhatják az érdeklődők.

Az ilyenkor kötelező fogadási lehetőség mellett utcazenészek, artisták, gyerekprogramok és több mint 50 gasztro jármű szerez majd felejthetetlen élményt a család minden tagja számára.

Az események már pénteken megkezdődnek, ahol az éjszakai futamok után, az ország legnagyobb vetített képernyőjén lesz látható a Magyarország-Románia eb selejtező élő közvetítése, melyet természetesen a lelátóról lehet majd végigszurkolni.

Szombaton már délelőtt érdemes lesz kilátogatni. A sportprogramok után és közben koncertekkel, dj programmal, este pedig egy Retro Video Disco-val készülünk.

Vasárnap kifejezetten a családok találhatják meg számításukat, ugyanis a street food csodák és izgalmas versenyek mellett, a gyermekek garantáltan találnak majd kedvükre való aktivitást.

A belépő 600 Ft, melyből 400Ft-al szabadon lehet majd fogadni a tetszőleges lóra, illetve agárra. Belépőt kizárólag a versenyek előtt és alatt kell váltani (pénteken 14:00-19:30, szombaton és vasárnap 10:00- 13:30) a rendezvény egyéb időpontjában a belépés díjtalan. 18 év alatt a rendezvény elejétől a végéig díjmentesen látogatható.

Nyitva tartás:

2015. szeptember 4. péntek 14:00-02:00

2015. szeptember 5. szombat 10:00-02:00

2015. szeptember 6. vasárnap 10:00-24:00

Az Erzsébet tér- Hősök tere- Kincsem park útvonalon 14 és 20 óra között óránként közlekedik majd transzfer buszjáratunk, melyet oda- vissza, díjmentesen lehet majd használni.

Az esetleges, kedvezőtlen időjárási viszonyokra egy 1200 négyzetméteres rendezvénysátor felállításával készülünk.

A rendezvény kutyabarát, azonban kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy kiemelt figyelemmel legyenek a versenypályán zajló futamok zavartalanságára.

 

Bővebb információ:

www.foodtruckshow.hu
www.kincsempark.hu
www.facebook.com/foodtruckshowbp 

Kapcsolódó témák

Szokatlan esemény helyszíne lett Budapest egyik legismertebb borkereskedése, a Dohány utcai Veritas. Első pillanatban az ember talán azt gondolná, hogy zászlót váltottak és az alkoholellenesek táborához csatlakoztak, de elég körülnézni a helyiségben, hogy nyilvánvaló legyen: erről azért szó sincs! Van itt bor bőséggel, de most van valami más is.

A világhírű - három Michelin-csillagot szerzett - francia séf, Olivier Roellinger nevével fémjelzett szakácsversenyt 2010-ben hívták életre. A több francia szervezet közreműködésével létrejött verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak életterének megőrzése. Bár a versenyen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, 2016-ban a szervezők ezt 30 ország részvételével európai szintre terjesztették ki. Érdekessége még, hogy csak 25 év alatti versenyzők indulhatnak.

Az első budapesti halfesztivált hat évvel ezelőtt rendezték meg, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a halfogyasztás hasznára, fontosságára. Az idén már a hatodik Halfesztivál megrendezésére kerül sor, ám – mint azt a rendezők elmondták – Magyarországon a halfogyasztás csak rendkívül lassan nő.

Ezzel a három szóval lehet összefoglalni a leglényegesebb sajátosságait a harmadik alkalommal megrendezett SIRHA-Budapest szakkiállításnak. Ezúttal tizenöt ország háromszáz kiállítója jött el, hogy bemutassa a vendéglátó- és az élelmiszeripar újdonságait, melléjük még szakácsok és cukrászok voltak a különleges versenyek szereplői.

A cukrászok 2007-ben indult kezdeményezése, a Magyarország tortája, most a szakácsok körében is követőkre talált. A Budapesti Gazdasági Egyetem impozáns Lotz-termében meghirdették a „Magyarország étele 2018” melegkonyhás szakácsversenyt és vele egy időben – már hetedik alkalommal – az OKÉS Közétkeztetési Szakácsversenyt is.