2024. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja
22. Lakásvásár a Construmán
Hungexpo
1011 Budapest , Albertirsai út 10. [ térkép ]
2015. April 15. - 2015. April 19.
Újra itt van Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvénye, a Lakásvásár, amit ezúttal a CONSTRUMA kiállítás csatlakozó programjaként rendeznek meg április 15-19. között a budapesti HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, F csarnokában.

A Lakásvásár az OTTHONDesign (konyha, fürdőszoba, bútor, burkolatok, kandalló, design) közvetlen szomszédságában kap helyet.

Új témával bővül tehát az építőipari és otthonteremtési kiállítás: a megújuló energiák, a belsőépítészet legújabb design trendjei és a nemzetközi kertépítészeti trendek mellett az eladó új és használt lakóingatlanok is megjelennek az ötnapos rendezvényen.

 

A Lakásvásár kínálata:

- Új- és használt lakások, házak, valamint építési telkek

- Külföldi ingatlanok

- Önkormányzati vagyonkezelők és vagyongazdálkodók (rehabilitáció, bérlakások)

- Előtakarékossági lehetőségek és a hozzá köthető állami támogatások

- Hitelek széles választéka

- Ház- és lakásfelújítás - korszerű építőanyagok, technológiák, állami támogatási lehetőségek

- Lakás felújítási trendek - a Magyar Lakberendezők Országos Szövetség (LOSZ) szakemberei nyújtanak ingyenes tanácsot, különleges enteriőrök között

- Zöld Sziget - készházak, passzívházak, megújuló energia hasznosítási technológiák, épületgépészeti rendszerek

- Lakossági fórum - hogyan takarékoskodhatunk a drága energiával házunk tervezésekor, felújításakor, lakásaink energiafelhasználásának csökkentése terén alkalmazható technológiák bemutatása (előadások a Zöld Sziget színpadán)

 

Ingyenes szolgáltatások:

- Jogi tanácsadás - ingatlannal kapcsolatos kérdésekben.

- Adótanácsadás (ingatlanadó) - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai állnak rendelkezésre.

- Lakberendezési tanácsadás - Oláhné Tóth Ilona és Tribikné Deák Anna tervező- lakberendezők a legújabb lakásfelújítási trendek, valamint lakberendezési tanácsadást lehet igénybe venni.

Kapcsolódó témák

Ma már tudjuk, milliók haltak meg az első világháború csataterein. Mivel pedig akkor még nem sejtették, hogy majd követi egy második, nem is számmal jelezték. Úgy nevezték: a Nagy Háború! Személyi és tárgyi emlékek összegyűjtésével erről a háborúról nyílik rövidesen állandó kiállítás, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

A felszólítás akár mottója is lehetne a Sirha – Budapest kiállításnak, melyet először rendeztek meg Magyarországon. A világ egyik legnagyobb és legsikeresebb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítását a kőbányai vásárvárosban, a HUNGEXPO területén láthatta a közönség.

Felvitte az isten a dolgát a Rosaliának. Legalább is, ami a hirdetményét illeti, jó magasra került. A Vajdahunyad vára hídjáról tekintve lefelé hívogatja a látogatókat – immáron a pezsgő nevével is kiegészülve. Két napig a rosé borok otthona lett a Liget.

Alig egy év elteltével, ismét budapesti kiállítással örvendeztette meg művészetének kedvelőit a Tatabányán élő és dolgozó Jakobi Anna Mária. Képeinek ezúttal a IX. kerületi Lónyai utcában található eReSz Kultúrpont adott otthont.

Az Europeana Food and Drink program, valamint a Nemzetközi Magyar Fotónapok keretében fotópályázatot hirdetett a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Fotóművészek Szövetségével együttműködve. A nyertes alkotások kiállításon láthatók a Múzeumban, június 26.-ig.