2024. július 24. szerda, Kinga és Kincső napja
A Wizz Air új útvonalat indít Budapestről Tenerifére október 30-án
Kiss Kriszta
2015.04.20 10:58
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Tenerifére október 30-án. A légitársaság az új útvonalon kezdetben hetente két járatot üzemeltet majd hétfőnként és péntekenként.

Tenerife a Wizz Air ötödik Budapestről elérhető, télen is napsütéses desztinációja. Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja, homokos partjairól, zöldellő, vulkanikus tájairól és egész évben meleg időjárásáról ismert. A menetrend lehetővé teszi, hogy Tenerife napsütéses hosszúhétvégék ideális helyszíne legyen.

A Wizz Air a budapesti repülőtér vezető légitársasága, az új desztinációval együtt Budapestről 41 útvonalat kínál 21 országba. Jegyek az új Budapest-Tenerife útvonalon már foglalhatók a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 19.990 forinttól* kezdődnek.

Tenerife: Hétfő, péntek, 2015. október 30-tól, viteldíj: 19 990 forinttól*

“Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük, új útvonalat indítunk Budapestről Tenerifére” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. – „A Kanári-szigetek nagyszerű tengerparti desztináció családbarát üdülőhelyekkel, de a vízi sportok szerelmeseit is nagyszerű lehetőségekkel várja. Az egész évben enyhe időjárás bizonyára sok magyar utazót vonz majd, akik szeretnének megszökni a borongós, téli időjárás elől. Az új útvonal üzemeltetését a téli szezon elején kezdjük meg, akik korán foglalnak, elcsíphetik a legalacsonyabb, 19 990 forintos viteldíjakat, ezért arra bíztatjuk utasainkat, hogy foglalják le jegyüket utazásukhoz Tenerifére még ma a wizzair.com oldalon!”

* Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket

Kapcsolódó témák

Hosszú és igen alapos előkészületek után megnyílt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum legújabb állandó kiállítása. Mint arról a nyitás előtti munkák ismertetésekor olvasóinknak már beszámoltunk (http://www.utazonet.hu/hazaviheto-kiallitas-c504.html), a két emeletre kiterjedően, tíz teremben látható gyűjtemény a háború kitöréséhez vezető úttal kezdődően, a tragikus befejeződésig, a teljes időszakot felöleli.

Féléves előkészület után, május végén egy új, elsősorban külföldi turistáknak szánt, Európában is egyedülálló esti produkció indul Budapesten, a Tesla Múzeum bárhelyiségében. A rendezők kerülik a szokványos és középszerű megközelítéseket, inkább igényes és szórakoztató élményt kívánnak nyújtani.

Ma már tudjuk, milliók haltak meg az első világháború csataterein. Mivel pedig akkor még nem sejtették, hogy majd követi egy második, nem is számmal jelezték. Úgy nevezték: a Nagy Háború! Személyi és tárgyi emlékek összegyűjtésével erről a háborúról nyílik rövidesen állandó kiállítás, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

A felszólítás akár mottója is lehetne a Sirha – Budapest kiállításnak, melyet először rendeztek meg Magyarországon. A világ egyik legnagyobb és legsikeresebb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítását a kőbányai vásárvárosban, a HUNGEXPO területén láthatta a közönség.

Felvitte az isten a dolgát a Rosaliának. Legalább is, ami a hirdetményét illeti, jó magasra került. A Vajdahunyad vára hídjáról tekintve lefelé hívogatja a látogatókat – immáron a pezsgő nevével is kiegészülve. Két napig a rosé borok otthona lett a Liget.